. .. .. .. .. .. .
. .

Stroganoff - RECEPT 46228

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 229310 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)


Stroganoff


[ recept č. 46228 zo dňa  ]


Stroganoff


POTREBNÉ PRÍSADY

olej + 1PL maslo + kuracie prsia alebo stehná (alebo môžete dať bravčové mäsko) + malý paradajkový pretlak + mleté čierne kore) + 2x cibuľa + 3x cesnak (alebo 2ČL sušeného) + petržlenová vňať (v lete svieža, inak používam mrazenú alebo sušenú z Lidla) + mleté biele korenie + 1ČL plnotučná horčica + 4x väčšie svieže šampiňóny + kyslá smotana + mletá sladká paprika + vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Je to veľmi dobré mäsko, ktorého príprava trvá krátko a stojí naozaj za to. Je veľa rôznych verzií pre stroganoff, niekto robí na červeno, iný na hnedo, niekde sa dáva lečo, inde šampiňóny, ja som si po všetkých skúšaniach našla z každého čosi a robievam už len túto moju výslednú verziu.

POSTUP:

- na panvicu dáme rozpáliť olej s maslom
- nakrájame si cibuľu na hrubšie krúžky a opražíme do sklovita na panvici, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 10 minút (ak treba, podlejeme vodou)
- pridáme roztlačený cesnak
- mäsko nakrájame na rezančeky a hodíme ku cibuli
- opražíme, aby mäsko zbelelo
- potom pridáme šampiňóny nakrájané na plátky
- osolíme, ovegetíme a opaprikujeme
- dusíme, kým nie sú šampiňóny mäkké
- do misky dáme kyslú smotanu, paradajkový pretlak a mleté korenie, zamiešame a nalejeme do panvice
- necháme zovrieť a odstavíme
- posypeme vňaťkou

Podávame s hranolkami, cestovinou alebo s ryžou. Šťavička zmiešaná s ryžou je výborná vec, väčšinou robím dvojitú dávku šťavy, t.j. 2 pretlaky, 2 smotany a kedže ľúbime hlavne tú cibuľku a šampiňóny, tak aj tie nadstavujem čo do množstva :).
<< mexicke sote | Stroganoff | Torzo >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína B. (Katren82) ID 271433 (12.4.2013, 13:44)
(clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
EVA M. (Jarkovamamina) ID 233596 (11.4.2013, 13:39)
Dnes som varila a je to super. este cakam kým sa ryza dokonci a ideme papkat (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu