končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
saska z. (saskazimova) ID 229310 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Kung pao[ recept č. 46458 zo dňa 3.3.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY 2 kuracie rezne + 200g bravčové rezne (alebo zvyknem používať bravčové mäso na guláš, ktoré predávajú v Bille medzi chladeným mäsom) + soľ + svieži zázvor (asi tak 2 cm) + biele víno + solamyl + pražené arašidy + hubová sójová omáčka (Pearl River značka, v Tesco medzi exotickými potravinami, má zlato - čierny obal) + rybacia omáčka (aj tú majú medzi tými exotickými potravinami, je vo väčšej fľaške, ako sójovka a má zeleno - tyrkysový obal, značka Mai Siam) + plátky mandlí (kupujem v Lidl) + olivový olej + červená svieža paprika + pór + svieže šampiňóny + kryštálový cukor + mleté čierne korenie + chilly (korenie alebo celé papričky sušené) + citrónová šťava POSTUP PRÍPRAVY -kuracie a bravčové mäsko nakrájame na tenké rezance -do misky vlejeme trochu 2PL olivového oleja, 2PL sójovej hubovej omáčky, 1PL rybacej omáčky, 1PL bieleho vína, 1ČL kryštálového cukru a vmiešame 1PL solamylu -do marinády vsypeme mäso a prstami poriadne premiešame a necháme asi 1 hodinu odležať v chlade -rozpálime na panvici olivový olej -vložíme zázvor nasekaný nadrobno, pretlačený cesnak, 2 PL mandľové a arašidy (celé balenie) a 10 minút popražíme -vložíme papriku nakrájanú na kocky, zelenú aj bielu časť póru nakrájaného na kolieska a šampiňóny nakrájané na plátky -posolíme, okoreníme, prikryjeme a dusíme 10 minút -vložíme mäso aj s marinádou -pod pokrievkou udusíme do zmäknutia mäsa za občasného premiešania (ja to robím cca. hodinu) -pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme chilly a finálne dochutíme (sójovkou, vínom, soľou) -pred podávaním posypeme nadrobno pokrájanou zelenou časťou pórku Do kung paa môžete pridať zeleninku, akú máte radi, kukuričku, fazuľku, cukinu... |
Zuzana A. (adamatosimi) ID 97178 (5.3.2012, 8:49) | |
mňam, vyzerá to dobre, ale ja mám postup opačný - najprv dám opražiť mäsko a až keď je hotové, pridávam zeleninku, aby zostala chrumkavá - vtedy nám to lepšie chutí | |
ODPOVEDAŤ |
Lívia Č. (cicka76) ID 56030, mimibazar.sk/cicka76 (4.3.2012, 22:57) | |
Júúúj, hneď by som si dala. Toto mám rada | |
ODPOVEDAŤ |