. .. .. .. .. .. .
. .

Kung pao - RECEPT 46458

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 229310 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)


Kung pao


[ recept č. 46458 zo dňa  ]


Kung pao


POTREBNÉ PRÍSADY

2 kuracie rezne + 200g bravčové rezne (alebo zvyknem používať bravčové mäso na guláš, ktoré predávajú v Bille medzi chladeným mäsom) + soľ + svieži zázvor (asi tak 2 cm) + biele víno + solamyl + pražené arašidy + hubová sójová omáčka (Pearl River značka, v Tesco medzi exotickými potravinami, má zlato - čierny obal) + rybacia omáčka (aj tú majú medzi tými exotickými potravinami, je vo väčšej fľaške, ako sójovka a má zeleno - tyrkysový obal, značka Mai Siam) + plátky mandlí (kupujem v Lidl) + olivový olej + červená svieža paprika + pór + svieže šampiňóny + kryštálový cukor + mleté čierne korenie + chilly (korenie alebo celé papričky sušené) + citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

-kuracie a bravčové mäsko nakrájame na tenké rezance
-do misky vlejeme trochu 2PL olivového oleja, 2PL sójovej hubovej omáčky, 1PL rybacej omáčky, 1PL bieleho vína, 1ČL kryštálového cukru a vmiešame 1PL solamylu
-do marinády vsypeme mäso a prstami poriadne premiešame a necháme asi 1 hodinu odležať v chlade
-rozpálime na panvici olivový olej
-vložíme zázvor nasekaný nadrobno, pretlačený cesnak, 2 PL mandľové a arašidy (celé balenie) a 10 minút popražíme
-vložíme papriku nakrájanú na kocky, zelenú aj bielu časť póru nakrájaného na kolieska a šampiňóny nakrájané na plátky
-posolíme, okoreníme, prikryjeme a dusíme 10 minút
-vložíme mäso aj s marinádou
-pod pokrievkou udusíme do zmäknutia mäsa za občasného premiešania (ja to robím cca. hodinu)
-pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme chilly a finálne dochutíme (sójovkou, vínom, soľou)
-pred podávaním posypeme nadrobno pokrájanou zelenou časťou pórku

Do kung paa môžete pridať zeleninku, akú máte radi, kukuričku, fazuľku, cukinu...
<< Salámka v cestíčku | Kung pao | Pre malého fotbalistu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana A. (adamatosimi) ID 97178 (5.3.2012, 8:49)
(Y)mňam, vyzerá to dobre, ale ja mám postup opačný - najprv dám opražiť mäsko a až keď je hotové, pridávam zeleninku, aby zostala chrumkavá - vtedy nám to lepšie chutí (pl) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lívia Č. (cicka76) ID 56030, mimibazar.sk/cicka76 (4.3.2012, 22:57)
Júúúj, hneď by som si dala. Toto mám rada 8o| (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu