končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Zapečné kuracie prsia so šlahačkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 4 kuracie prsia, soľ, farebné korenie, cesnak, šľahačka, maslo na vymazanie formy POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia si umyjeme a usušíme. Narežeme na rezne, osolíme, okoreníme vložíme do vymastenej formy na pečenie a na to nastrúhame cesnak a zalejeme vyšlahanou šľahačkovou smotanou. Dáme zapiecť do rúry a podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 10.11.2013, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia s jablkovou omáčkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 4 kuracie prsia, 2 – 3 jablká, 1 cibuľu, 3 lyžice oleja, 8 lyžičiek karí 250 ml smotany na varenie, 3 lyžice kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY V panvici na rozohriatom oleji necháme zosklovatieť nadrobno posekanú cibuľu. Kuracie prsia umyjeme, osušíme papierovou utierkou, prípadne prekrojíme na menšie časti. Osolíme, posypeme mletým čiernym korením a karí a pridáme k cibuli. Z každej strany opekáme 5 až 8 minút alebo až kým mäso nie je celkom prepečené. Jablká ošúpeme a nahrubo postrúhame. Pridáme ich do panvice, kde sme predtým opekali mäso – mäso zatiaľ udržujeme v teple – a pod pokrievkou dusíme 10 až 15 minút. Ak sú jablká málo šťavnaté, môžeme k nim priliať trochu vody. Panvicu odstavíme zo sporáka a k poduseným jablkám prilejeme smotanu na varenie a kyslú smotanu. Premiešame a všetko rozmixujeme ručným ponorným mixérom. Omáčku znovu prehrejeme, pridáme kuracie prsia a podávame :). Najlepšie sa k tomu hodí dusená ryža. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.1.2011, 7:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia so slivkovo-badiánovou omáčkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 600 g zemiakov , 4 kusy kuracích pŕs, 200 g vykôstkovaných sliviek , 200 ml červeného vína , 4 hviezdičky badiánu , 1 čl škrobovej múčky POSTUP PRÍPRAVY Očistené zemiaky pokrájame na hrubšie plátky a rozložíme ich na plech vyložený pa¬pierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 20 minút. Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame na plátky a opečieme na horúcom oleji alebo ugrilujeme z každej strany do zlatista. Udržujeme teplé. Do menšieho hrnca dáme umyté slivky po¬krájané na štvrtiny, zalejeme vínom, pridáme badián a povaríme cca 3 minúty. Badián vybe¬rieme a k vínu primiešame škrob rozmiešaný v malom množstve vody. Za stáleho miešania krátko povaríme, aby tekutina zhustne. Opečené kuracie plátky a slivky s omáčkou rozložíme na tanier a pridáme opečené zemiaky. Chuť je zvláštna ale veľmi príjemná, pričom víno v tej omáčke nie je takmer vôbec cítit. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 21.11.2010, 10:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pikantné kuracie prsiaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g kuracie prsia, 1 ks cibuľa, 1 strúčik cesnak, 1 ks červená paprika, 1 konzerva šampiňóny sterilizované, 2-3 ks chilli papričky, 2 PL grilovacieho korenia na kuracie mäso, 1 KL čierne mleté korenie , 1/2 KL drvená rasca, ttrošku pálivej mletej papriky, 5 PL ostrý kečup, 1 KL soľ, podľa potreby olej POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na kúsky a zmiešame s trochou oleja, grilovacím korením, čiernym mletým korením, rascou, soľou a nasekanými chilli papričkami. Vo väčšej panvici rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, a opražíme. Pridáme zmes mäsa a korenín a za stáleho miešania restujeme asi 2 minúty. Poprášime mletou palivou paprikou. Potom pridáme na prúžky nakrájanú červenú papriku, šampiňóny, a prelisovaný cesnak. Restujeme asi 8 minút. Nakoniec pridáme kečup, premiešame, a krátko povaríme. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie mäso na ihlePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 400g kuracích prs, ihly, 1 strúčik cesnaku, 7 PL oleja, 3 PL citrónovej šťavy, 1 KL karí korenia, 1 veľká mrkva, 1 červená, 1 zelená paprika, 2 malé cibule, 12 tenkých plátkov prerastenej slaniny.\\r\\n\\r\\nOMÁČKA: 1 jablko, 1 PL citrónovej šťavy, 1 KL karí korenia, 125 ml mäsového vývaru, 1 KL medu, 2 PL sladkej smotany POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na 12 kociek. Cesnak prelisujeme do misy pridáme 4 PL oleja, citrónovú šťavu, karí korenie a dobre premiešame. Mäso vložíme do marinády a necháme stáť asi hodinu. Očistenú mrkvu nakrájame na šikmé plátky, ktoré povaríme v slanej vode asi 3 minútky. Papriku nakrájame na kúsky, cibuľu olúpme a rozkrájame na 8 dielov. Kuracie mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať. Každý kus mäsa zabalíme do plátka slaniny. Na ihly napichneme 3 závitky, striedavo ich prekladáme zeleninou tak, aby bola na začiatku i na konci ihly. Osolíme , okoreníme a opekáme 8-10 min. za občasného obracania. Počas opekania potierame marinádou.\\r\\n\\r\\nOMÁČKA:\\r\\n do výpeku z mäsa pridáme citrónovú šťavu, 125 ml vývaru, nakrájame alebo nastrúhané jablko, ktoré rozvaríme v omáčke. Ochutíme medom a karí korením. Zjemníme 2 PL smotany. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Medové závitkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 400g kuracích pŕs, 1 PL medu, 3 PL plnotučnej horčice, 200 ml šľahačkovej smotany, mleté biele korenie, olej POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia si očistíme a nakrájame na rezne, ktoré zľahka naklepeme, okoreníme korením a zvinieme. Závitky spevníme špáradlom na na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista opečieme. Potom prikryjeme a krátko dusíme. Hotové závitky vyberieme a uložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme lyžičku medu a 3 PL plnotučnej horčice ( ja dávam 1,5 plnotučnej a 1,5 kremžskej ). Dobre vymiešame aby sa suroviny spojili. Pomaly primiešame smotanu a omáčku privedieme do varu. Do hotovej omáčky vložíme závitky a ešte prehrejme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |