
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Mária L. (marylue1) ID 149240 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Kuracie mäso na ihle[ recept č. 29466 zo dňa 16.7.2010 ] PRO INSPIRACI ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 400g kuracích prs, ihly, 1 strúčik cesnaku, 7 PL oleja, 3 PL citrónovej šťavy, 1 KL karí korenia, 1 veľká mrkva, 1 červená, 1 zelená paprika, 2 malé cibule, 12 tenkých plátkov prerastenej slaniny.\\r\\n\\r\\nOMÁČKA: 1 jablko, 1 PL citrónovej šťavy, 1 KL karí korenia, 125 ml mäsového vývaru, 1 KL medu, 2 PL sladkej smotany POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na 12 kociek. Cesnak prelisujeme do misy pridáme 4 PL oleja, citrónovú šťavu, karí korenie a dobre premiešame. Mäso vložíme do marinády a necháme stáť asi hodinu. Očistenú mrkvu nakrájame na šikmé plátky, ktoré povaríme v slanej vode asi 3 minútky. Papriku nakrájame na kúsky, cibuľu olúpme a rozkrájame na 8 dielov. Kuracie mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať. Každý kus mäsa zabalíme do plátka slaniny. Na ihly napichneme 3 závitky, striedavo ich prekladáme zeleninou tak, aby bola na začiatku i na konci ihly. Osolíme , okoreníme a opekáme 8-10 min. za občasného obracania. Počas opekania potierame marinádou.\\r\\n\\r\\nOMÁČKA:\\r\\n do výpeku z mäsa pridáme citrónovú šťavu, 125 ml vývaru, nakrájame alebo nastrúhané jablko, ktoré rozvaríme v omáčke. Ochutíme medom a karí korením. Zjemníme 2 PL smotany. |