Mária L. (marylue1) ID 149240 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Kuracie prsia so slivkovo-badiánovou omáčkou
[ recept č. 34546 zo dňa 20.11.2010 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
600 g zemiakov , 4 kusy kuracích pŕs, 200 g vykôstkovaných sliviek , 200 ml červeného vína , 4 hviezdičky badiánu , 1 čl škrobovej múčky
POSTUP PRÍPRAVY
Očistené zemiaky pokrájame na hrubšie plátky a rozložíme ich na plech vyložený pa¬pierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 20 minút. Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame na plátky a opečieme na horúcom oleji alebo ugrilujeme z každej strany do zlatista. Udržujeme teplé. Do menšieho hrnca dáme umyté slivky po¬krájané na štvrtiny, zalejeme vínom, pridáme badián a povaríme cca 3 minúty. Badián vybe¬rieme a k vínu primiešame škrob rozmiešaný v malom množstve vody. Za stáleho miešania krátko povaríme, aby tekutina zhustne. Opečené kuracie plátky a slivky s omáčkou rozložíme na tanier a pridáme opečené zemiaky. Chuť je zvláštna ale veľmi príjemná, pričom víno v tej omáčke nie je takmer vôbec cítit. Dobrú chuť :) |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (20.11.2010, 21:02) |
ja tak robím kačacie prsia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mária L. (marylue1) ID 149240 (21.11.2010, 10:48) |
Mirka, kačku som síce ešte takto nerobila, ale ďakujem za tip, určite to niekedy vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Mária L. (marylue1) ID 149240 (21.11.2010, 10:47) |
Ďakujem Maťka, určite ich niekdy vyskúšaj, myslím, že neoľutuješ  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |