. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.719 (zobrazuje sa 1091-1100)<< predošlé 1,.,105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115,.,172 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Lasagne



POTREBNÉ PRÍSADY

Lasagne, slahackova smotana, hriby, niva, tvrdy syr,syr v crievku, maslo, kuracie masko, grilovacie korenie, sol,

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravime si potrebne ingradiencie

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Martina K. (MataK) ID 8031 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.5.2009, 22:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie kari s jablckami



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie masko z prsicok ale moze byt aj vykostene stehno- priblizne 400g, jedna stredna cibula (zlta alebo cervena), ciry bujon, 2 male jablcka, olej, smotana na varenie alebo slahackova smotana - 150ml, vegeta, 2-3 lyzicky kari korenia, citronova stava .

POSTUP PRÍPRAVY

Je velmi rychly a jednoduchy, dufam, ze sa vam zapaci a hlavne, ze bude chutit.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jana C. (saeda) ID 53061 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 8.8.2012, 14:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Dúbravské tajomstvo



POTREBNÉ PRÍSADY

Prsia : 1 kuracie prsia, horčica, 1 cibuľa, 4 plátky masla Plnka: 5 dkg tvrdého syra, 5 dkg údené mäso, 1 rožok, 2 vajcia, soľ, korenie, rasca, vegeta – harmónia chuti, 5 cm póru, 10 cm mladej cibuľky – zelená časť, 1 strúčik cesnaku.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Prsia si narežeme na 4 časti, ktoré vyklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou z oboch strán. Nakopíme pripravenú plnku a prsia spojíme špáradlami.
Odtrhneme si alobal, nato dáme štvrťku-na pásiky pokrájanej-cibule, položíme prsia a navrch dáme plátok masla, zavrieme alobal a preložíme na plech, na ktorý nalejeme vodu a dáme piecť do rozpálenej rúry na jednu hodinku, alebo teda na tak dlho, kým sa urobia zemiaky na mesiačiky, posypané soľou, celou rascou a zakvapnuté olejom, v druhom plechu. Ja mám také menšie, ktoré sa mi zmestia naraz, takže v jednom sa robilo mäso a v druhom zemiaky.
Mali sme k tomu šalát – trochu kapusty, uhorka, pór, cibuľka, reďkovka, soľ, korenie, trochu cukru, octu a vody – bol vynikajúci.

Plnka: Všetko som mala mierne zamrznuté, tak sa mi to dobre krájalo na malé kocočky – rožok, syr, údené, cibuľka, cesnak a pór, pridáme rozšľahané vajíčka, korenie, soľ, vegetu, rascu a dôkladne premiešame, aby rožok nasal vajíčko.

Naservírované je to na druhý deň, aby som to mohla pripojiť k receptu (nahovorili ma kolegyne, aby som to tam pridala), takže som sa veľmi nebavila s úpravou, ale aj tak to vyzerá (podľa mojich kolegýň) chutne....... a bolo to ozaj chutné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana S. (Lula (S)) ID 78865 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2009, 13:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Tisovské prsia



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kuracie prsia – vyjdú z toho 4 rezne keď sme šikovní ,( bravčové stehno alebo karé - podľa výberu 4 ks), 4 plátkové alebo 10 dkg strúhaný údený syr, 4 plátky šunka alebo 8 plátkov salámy, ¼ biela kapusta – malá hlávka,1 väčšia mrkva, 1 malá cibuľa, soľ, korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL horčica, 2 vajcia, 6 PL hrubá múka, 2 poháre strúhanky, olej na vyprážanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Nastrúhať si najemno kapustu – ¼ malej hlávky alebo podľa množstva rezňov, postrúhať do toho jednu mrkvu a nakrájať jednu malú cibuľku, trochu posoliť, štipku korenia a rasce. Premiešať a pustiť sa do rezňov, naklepať, osoliť, posypať korením, potrieť horčicou a cesnakom, na plátok mäsa dať plátok šunky alebo salámy, nato plátok syra alebo postrúhaný syr, aký vám je lepšie a na to navrstviť pripravenú kapustu. Rezeň preložiť a upevniť špáradlami, obaliť v hrubej múke, vajíčku a strúhanke a pomaly vyprážať. Prílohu už nechám na vás ...

Veľmi dobre sa vypráža v jánskej mise s pridaním 2 -3 špáradiel.

Je to ozaj veľmi dobré..... jedla som to v jednej tisovskej reštaurácii a tak so sa snažila vykúzliť si to doma a dala som tomu názov podľa miesta, kde som to jedla. Fotku nemám, pretože som to robila v časoch, kedy som nemala ani páru o MMB, ale keď to niektorá z vás skúsi, tak tam pridajte foto.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana S. (Lula (S)) ID 78865 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.4.2009, 11:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia so syrom Feta a hroznom.......



POTREBNÉ PRÍSADY

4kuracie prsia * syr Feta 100g * 4 platky sunky prosciutto,al.niecoho velmi podobneho:) * 350g cerveneho hrozna * 250g zeleneho hrozna * 8 malych vetviciek rozmarinu(ja som nemala) * sol * cierne korenie * 2 polievkove lyzice olivoveho oleja * 1 pohar bieleho vina

POSTUP PRÍPRAVY

Predhrejeme si trubu na 220C...syr si nakrajame na pozdlzne platky,ktore potom vkladame do kapsiciek z kuracich prsicok..ja som si v strede jemne narezala prsko,cim sa tam vytvorila taka kapsa,do ktorej som davala syr,a potom som to zaistila sparatkami,alebo ihlickami,podla toho co doma mate...
alebo tam mozte ten syr aj zarolovat,cim vym vzniknu take rolky...potom kuracie prsia obmotame prosciuttom...
Do pekacika si poukladame hrozna,premiesame ich s olivovym olejom,rozmarinom,(ja som nemala,tak som pouzila provensalske korenie) jemne posolime,poukladame na ne prsicka,kt.este poprasime ciernym korenim...a dame zapekat na 25 minut...10 minut pred koncom zapekania prilejeme pohar bieleho vina,a potom uz len nasavame tu uzasnu vonu,a nedockavo poskakujeme pred trubou:)
Gurmansky zazitok zaruceny:)!!

DOBRU CHUT....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 27.4.2009, 18:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

*♥*Falošná husacia pečienka - Jemná pečená paštéta*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

40 dg pečene (môže byť bravčová, ale ja to robím z kuracej), 4 vajcia, 2 dl šľahačky, 2dl oleja (ale lepšia je dať kačaciu či husaciu masť - tým práve získame tú chuť kačacej pečienky), 1/2 čL soli, 1čL vegety, 1/2 čL mletého čierneho korenia (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Z pečene odstránime blanky a všeliaké tie nechutné čudá belavej farby. Roztopíme si masť, aby sme si mohli odmerať 2 dl (alebo dajte aj "baj očko", keď bude menej, bude diétnejšia). Všetky ingrediencie hodíme do mixéra a poriadne rozmixujeme. Medzitým si rúru vyhrejeme na 200°C. Rozmixovanú hmotu nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a dáme do rúry, teplotu nastavíme na 150°C a pečieme 40 minút, ku koncu pečenia skúsime špajdľou a môžeme už vypnúť rúru a dopiecť len tak... ešte pár minút. Po vybratí necháme vo forme vychladnúť, neskôr vyklopíme a z paštétky stiahneme papier.

Táto paštéta je vynikajúca i keď použijeme olej. Ale ak použijeme husaciu (kačaciu) masť , vtedy je to úplná delikatesa.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 84 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (89) posledné: 29.5.2013, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

*♥*Mexické kuracie prsia na špenáte*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

3 ks kuracích pŕs, mexické korenie, soľ, chilli paprika, troška červenej papriky, bujón kocka slepačia, worchester, cesnak, 1 PL hladkej múky, 4 - 5 PL oleja, vňať z jarnej cibuľky špenát - 30 dg čerstvých špenátových listov, smotana na varenie, soľ, mčk, cesnak, troška múky, maslo; (teraz z núdze) mrazený špenát - 1 bal. mrazeného špenátu, 5 PL oleja, 4 PL hladkej múky, 3/4 l mlieka, 1 vajco, soľ, mčk, cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia prekrojíme naplocho a mierne vyklepeme. Osolíme a posypeme z obidvoch strán mexickým korením. V panvici rozpálime olej a prsia opečieme z obidvoch strán cca 2 - 3 minúty. Vyberieme na tanier a do výpeku dáme asi 1 PL hladkej múky, chvíľu restujeme, pridáme asi pol čL červenej papriky, zase krátko orestujeme a zalejeme hrnčekom vody. Pridáme bujónovú kocku a prevaríme. Dochutíme worchestrom, chilli, pridáme prelisovaný cesnak a pokrájanú čerstvú vňať. Mäso vložíme do šťavy a zakryjeme.

Umytý a odkvapkaný špenát pokrájame a hodíme na panvicu s rozohriatym maslom a cesnakom. Chvíľu miešame, poprášime hladkou múkou, orestujeme, osolíme, okoreníme a pridáme trocha smotany. Prikryjeme a chvíľu podusíme. Ak je treba, ešte trocha podlejeme smotanou. Na záver ešte dochutíme prelisovaným cesnakom a už nevaríme.

Tentokrát som nemala čerstvý špenát. Na trhu vôbec nemali a manžel priniesol mrazený. Takže som urobila bežný prívarok.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 30.6.2009, 22:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie karí s ananásom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kurča - vykostíme a mäso nakrájame na kocky, múka, soľ, čierne mleté korenie, olej, cibuľka, cesnak, med, karí korenie, ananásový kompót, worcesterská omáčka, príloha ryža alebo zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájané mäso obalíme v múke zmiešanej so soľou a korením. Hrniec wok rozohrejeme, pridáme potrebné množstvo oleja, vložíme mäso a prudko opečieme, potom pridáme nakrájanú cibuľku na kolieska, pretlačený cesnak, 2 PL medu, 1 PL worcester.omáčky, 1 ČL karí korenia. Dobre premiešame a pridáme nakrájaný ananásový kompót (bez šťavy). Podlejeme troškou vody alebo vývaru a dusíme do mäkka. Na koniec podľa chuti ešte poslíme a okoreníme.
Ako prílohu podávame varenú ryžu alebo opekané zemiaky alebo ....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.2.2010, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

con polo



POTREBNÉ PRÍSADY

200g kuracie prsia cestoviny (pene)...chuti to rovnako aj s inými cestovinami:) grilovacie korenie bazalka 2dl smotana na varenie parmezám vegeta cesnak olej

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvicu dáme olivový olej a pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia s grilovacím korením a mäso opražíme do zlatohnedej farby. Pridáme bazalku pokrájanú nadrobno,smotanu na varenie ,parmezán,vegetu,cesnak a krátko povaríme. Potom uvaríme v osolenej vode cestoviny (pene) a podávame. Posypeme parmezánom nastrúhaným na jemno....je to fest dobreeee

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Anetka H. (piskotka27) ID 85999 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kura na smotane (sviečková)



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie mäso – krídla, stehná, 3 väčšie petržleny, 5 kúskov väčšej mrkvy (600-700 g), 2 cibule, ¼ zeleru, 2 smotany na *šľahanie*, 4 lyžice bieleho vína, 6 lyžíc kryštálového cukru, soľ, citrón, 3 ks bobkového listu, 4 guličky nového korenia, 4 guličky celého čierneho korenia, polohrubá múka na zápražku a na zahustenie, mlieko, kúsok slaniny /alebo kožky zo slaniny/

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je taký rýchlejší spôsob, ako si pripraviť obľúbenú sviečkovú. Samozrejme, môžete použiť pravú sviečkovicu, hovädzie, či bravčové stehno.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 28.2.2012, 11:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.719 (zobrazuje sa 1091-1100)<< predošlé 1,.,105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115,.,172 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu