končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) Kura na smotane (sviečková)[ recept č. 13275 zo dňa 19.4.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Kuracie mäso – krídla, stehná, 3 väčšie petržleny, 5 kúskov väčšej mrkvy (600-700 g), 2 cibule, ¼ zeleru, 2 smotany na *šľahanie*, 4 lyžice bieleho vína, 6 lyžíc kryštálového cukru, soľ, citrón, 3 ks bobkového listu, 4 guličky nového korenia, 4 guličky celého čierneho korenia, polohrubá múka na zápražku a na zahustenie, mlieko, kúsok slaniny /alebo kožky zo slaniny/ POSTUP PRÍPRAVY Toto je taký rýchlejší spôsob, ako si pripraviť obľúbenú sviečkovú. Samozrejme, môžete použiť pravú sviečkovicu, hovädzie, či bravčové stehno. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Zeleninu si očistíme nakrájame na menšie kúsky Kurča si naporcujem na menšie kúsky Cibuľu pokrájam, na troške oleja opražím dosklovita, pridám naporcované kurča aj s kožou, môžete pridať aj kuracie prsia, kožky zo slaniny, alebo trošku slaniny nakrájanej na menšie kúsky, orestujem z každej strany, nakrájanú zeleninu (mrkvy dávam viac, aby bola omáčka hustejšia) a krátko opražím Osolím, pridám nové a celé čierne korenie, bobkové listy a celé zalejem 2 l vody, tak, aby bol obsah hrnca prekrytý, pridám dve väčšie a hrubšie kolieska citrónu, zakryjem a udusím do mäkka. V tlakovom to stačí na cca 30min. od stíšenia plameňa. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky. Ďalší deň nechám všetko znovu prevrieť, mäso vyberiem, ja dávam potom z neho kožu dole, vývar precedím, vyberiem len korenie, bobkový list a kožky (ak dáte slaninu, tak tú môžete nechať), vrátim zeleninu k vývaru a tyčovým mixérom rozmixujem dohladka, aj s citrónovou kôrou. Ak by Vám mala prekážať, tak ju radšej pred mixovaním vyberte. Na oleji urobím svetlú zápražku – len z navŕšenej lyžice polohrubej múky, osmahnem, vypnem a nechám vychladnúť. Potom pridám rozmixovanú zeleninu s vývarom, premiešam so zápražkou a privediem do varu, pridám cukor, soľ a veľmi dôležitú ingredienciu – vííííínko, smotanu na šľahanie, nechať prevrieť na min. aspoň 3-4 min. podľa potreby dám ešte zátrepku, a tiež, ak treba, dochutiť cukrom a soľou. Na ďalší deň stačí zriediť troškou mlieka. Omáčka je hustejšia vďaka zelenine, je lahodá a jemne sladkokyslá. Podávame s knedľou, či cestovinami – my máme k nej radi makaróny, špagety :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
ADRIANA M. (ADULKA25) ID 32836 (28.2.2012, 11:47) | |
Hotofka mňam,mňam | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.5.2009, 21:55) | |
Adi, najbližšie robím podľa teba, tak nejako robím aj ja , len bez toho vínka a smotanu dávam sladkú len mám obavy, že podľa tvojho receptu nám bude aj 5l omáčky málo | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.5.2009, 17:59) | ||
Ahoj Evka, budem len rada, vyskúšaj Potom mi daj vedieť, či chutilo | ||
ODPOVEDAŤ |
Hanka K. (Kohan) ID 315, mimibazar.sk/kohan (24.4.2009, 12:58) | |
Aďka, skús to trebárs aj z bravčového stehna ... u nás sa za tým idú utĺcť | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.4.2009, 13:05) | ||
Hanka, robievam aj z bravčoviny, hovädziny Aj nám veľmi chutí, 4 litre omáčky máme asi tak na dva obedy | ||
ODPOVEDAŤ |
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (24.4.2009, 12:41) | |
Spravím v nedeľu na obed. Milujem tú omáčku s knedľou. | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.4.2009, 12:47) | ||
Jáj, veru, tej môžeme aj za vagón Tak nech Vám obedík chutí | ||
ODPOVEDAŤ |
maxacik1 m. (maxik1) ID 36562, mimibazar.sk/maxik1 (21.4.2009, 14:06) | |
Dnes sme mali na obedík , mňamka | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.4.2009, 12:30) | ||
Ďakujem a teším sa, že chutilo | ||
ODPOVEDAŤ |
Božena M. (winter) ID 79446 (21.4.2009, 7:05) |
Vyzerá to dobručko.Otestujem uvidím. |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.4.2009, 12:28) | ||
Ďakujem Boženka , treba skúsiť Túto sviečkovú som sa naučila od mamky, nechávam aj pácovať mäso v zeleninovom vývare, ale tá omáčka je skvelá | ||
ODPOVEDAŤ |