končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
HUBY |
Sladkokyslá hubová omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY Čerstvé alebo mrazené huby 300 - 500g, cibuľa, vývar ( zeleninový bujón), soľ, mletý kmín, smotana na varenie (mlieko), hl.múka, maslo POSTUP PRÍPRAVY Na masle si speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na väčšie kúsky nakrájané huby, mierne osolíme nakoľko budeme pridávať bujón, trošku mletej rasce ( kmínu) a necháme 5 min. podusiť. Zalejeme vývarom alebo vodou do ktorej keď zovrie pridáme bujón a necháme variť 30 minút. V smotane alebo môžeme aj v mlieku ( ja používam mlieko) si pripravíme zátrepku a zahustíme omáčku. Kto má rád sladkokyslú, tak po dovarení aby sa nám omáčka nezrazila pridáme cukor a citrónovú šťavu (prípadne ocot). Výborná je aj len s cukrom bez citrónovej šťavy (octu). My ju papkáme len s cukrom bez citrónovej šťavy (octu). Podávame s knedľou alebo chlebíkom. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Plnené bedlePOTREBNÉ PRÍSADY Bedle, cibuľa, oravská slanina 200g, šunka 200g, syr Eidam alebo Gouda (príp. kto aký má rád 200g,), kukurica z konzervy. POSTUP PRÍPRAVY 1. Syr si postrúhame na tenké slížiky, šunku, slaninku a cibuľu (slaninka nemusí byť) pokrájeme na drobné kocečky a pridáme kukuričku podľa potreby. Všetko z ľahka dobre pemiešame. Ochucovať nemusíme ničím nakoľko sa chute ingrediencií zmiešajú samé. Max. môžeme trošku posoliť z vnútra klobúčiky bedlí. 2. Takto pripravenou zmesou plníme umyté bedle (najvhodnejšie sú bombule - ešte neotvorené bedle), ktoré poukladáme na maslom vymastený plech na tesno vedľa seba a aby sa nám neprevrhli, môžeme pre istotu odkrojiť kúsoček z vrchnej časti bombule a spraviť si tak rovinku na postavenie bedle. 3.Takto pripravený plech aj s bedlami vložíme do trúby upiecť. Pečieme pri teplote 150 st. cca 30 minút. Podľa potreby môžme podliať aj trochou vody. Podávame so zemiakovou kašou ozdobenou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.1.2013, 10:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |