
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
POLIEVKY |
![]() Krémová polievka z Medvedieho cesnakuPOTREBNÉ PRÍSADY Medvedí cesnak (najlepší je čerstvý, ale ja si ho dávam aj do mrazničky, nech ho mám po ruke celý rok), 3 menšie zemiaky, 1 menšia cibuľa, zeleninový bujón 3 ks, soľ podľa potreby, smotana na varenie (mlieko), hladká múka. POSTUP PRÍPRAVY Na masle (ja pridávam aj troška oleja aby sa maslo nepripalilo) si osmažíme cibuľu, pridáme tri poriadne hrste Medvedieho cesnaku (najlepší je čerstvý, ale ja si ho dávam aj do mrazničky nech ho mám po ruke celý rok =o)), chvíľu podusíme, potom na kocky nakrájané zemiaky a zalejeme 1,5 litrom vody. Keď voda zovrie pridáme bujón a varíme pokiaľ zemiaky nezmäknú. Všetko rozmixujeme. Znovu dáme zovrieť a dohustíme hladkou múkou rozhabarkovnou v smotane na varenie alebo v mlieku. (ja používam mlieko). Necháme ešte chvíľku prevrieť a podľa potreby dochutíme a soľou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 20.4.2013, 7:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Hubová krémová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 300g čerstvých alebo mrazených akýchkoľvek HLAVNE JEDLÝCH hríbov, 3 menšie zemiaky, 1 menšia cibuľa, zeleninový bujón 3 ks, soľ a vegeta podľa potreby, smotana na varenie (mlieko), hladká múka. POSTUP PRÍPRAVY Na masle (ja pridávam aj troška oleja aby sa maslo nepripalilo) si osmažíme cibuľu, pridáme huby ( tu som použila mrazené hromadienky - podpňovky, HUBY NIKDY PRED VLOŹENÍM DO MRAZNIĆKY NIKDY NEPREVÁRAM, ZBYTOĆNE SA VYVARÍ CHUŤ HRÍBOV ) a za občasného premiešania podusíme cca 5 min., potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky a osmažíme ešte cca 5 min. a zalejeme 1,5 litrom vody. Keď voda zovrie pridáme bujón a varíme asi 40 minút. Za túto dobu sa uvaria aj huby a zemiaky zmäknú. Nevadí keď sa nám začnú zemiaky rozvárať lebo aj tak všetko rozmixujeme. Znovu dáme zovrieť a dohustíme hladkou múkou rozhabarkovnou v smotane na varenie alebo v mlieku. (ja používam mlieko). Necháme ešte chvíľku prevrieť a podľa potreby dochutíme vegetou a soľou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Hrášková krémová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 400g konzerva hrášku ,3 menšie zemiaky, 1 menšia cibuľa, zeleninový bujón 3 ks,soľ a vegeta podľa potreby, smotana na varenie (mlieko), hladká múka. POSTUP PRÍPRAVY Na masle (ja pridávam aj troška oleja aby sa maslo nepripalilo) si osmažíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, sterilizovaný hrášok, (najlepší je čerstvý), osmažíme cca 5 min. a zalejeme 1,5 litrom vody. Keď voda zovrie pridáme bujón a varíme pokiaľ hrášok a zemiaky nezmäknú. Všetko rozmixujeme. Znovu dáme zovrieť a dohustíme hladkou múkou rozhabarkovnou v smotane na varenie alebo v mlieku. (ja používam mlieko). Necháme ešte chvíľku prevrieť a podľa potreby dochutíme vegetou a soľou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 24.3.2013, 12:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Mrkvová krémová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 6-7 ks mrkvy, 3 menšie zemiaky, 1 menšia cibuľa, zeleninový bujón 3 ks, soľ a vegeta podľa potreby, smotana na varenie (mlieko), hladká múka. POSTUP PRÍPRAVY Na masle (ja pridávam aj troška oleja aby sa maslo nepripalilo) si osmažíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, na kolieska pokrájanú mrkvu, osmažíme cca 5 min. a zalejeme 1,5 litrom vody. Keď voda zovrie pridáme bujón a varíme pokiaľ mrkva so zemiakmi nezmäknú. Všetko rozmixujeme. Znovu dáme zovrieť a dohustíme hladkou múkou rozhabarkovnou v smotane na varenie alebo v mlieku. (ja používam mlieko). Necháme ešte chvíľku prevrieť a podľa potreby dochutíme vegetou a soľou. Posypeme petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 13.6.2013, 12:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
![]() Sladkokyslá hubová omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY Čerstvé alebo mrazené huby 300 - 500g, cibuľa, vývar ( zeleninový bujón), soľ, mletý kmín, smotana na varenie (mlieko), hl.múka, maslo POSTUP PRÍPRAVY Na masle si speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na väčšie kúsky nakrájané huby, mierne osolíme nakoľko budeme pridávať bujón, trošku mletej rasce ( kmínu) a necháme 5 min. podusiť. Zalejeme vývarom alebo vodou do ktorej keď zovrie pridáme bujón a necháme variť 30 minút. V smotane alebo môžeme aj v mlieku ( ja používam mlieko) si pripravíme zátrepku a zahustíme omáčku. Kto má rád sladkokyslú, tak po dovarení aby sa nám omáčka nezrazila pridáme cukor a citrónovú šťavu (prípadne ocot). Výborná je aj len s cukrom bez citrónovej šťavy (octu). My ju papkáme len s cukrom bez citrónovej šťavy (octu). Podávame s knedľou alebo chlebíkom. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 17.6.2015, 8:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
![]() Sladkokyslá hubová omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY Čerstvé alebo mrazené huby 300 - 500g, cibuľa, vývar ( zeleninový bujón), soľ, mletý kmín, smotana na varenie (mlieko), hl.múka, maslo POSTUP PRÍPRAVY Na masle si speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na väčšie kúsky nakrájané huby, mierne osolíme nakoľko budeme pridávať bujón, trošku mletej rasce ( kmínu) a necháme 5 min. podusiť. Zalejeme vývarom alebo vodou do ktorej keď zovrie pridáme bujón a necháme variť 30 minút. V smotane alebo môžeme aj v mlieku ( ja používam mlieko) si pripravíme zátrepku a zahustíme omáčku. Kto má rád sladkokyslú, tak po dovarení aby sa nám omáčka nezrazila pridáme cukor a citrónovú šťavu (prípadne ocot). Výborná je aj len s cukrom bez citrónovej šťavy (octu). My ju papkáme len s cukrom bez citrónovej šťavy (octu). Podávame s knedľou alebo chlebíkom. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Cestoviny so šunkou, udeným mäskom a syrovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny podla chuti ja používam špirálky, 300 g šunky, 200 - 300g údeného mäska, olivy, medvedí cesnak a syrová omáčka: mlieko, 2 črievka syru, sol, mčk. POSTUP PRÍPRAVY Uvarené cestoviny si vysypeme do pekáča, pridáme k nim na kocky nakrájanú šunku a údené mäsko, na kolieska nakrájané olivy a na drobno nasekaný medvedí cesnak (odporúčam ho použiť - dodá neuveriteľnú chuť a vôňu) zalejeme syrovou omáčkou: v mlieku roztopíme 2 črievka taveného syru, pridáme trošku vegety a mčk (podla chuti) a všetko dobre premišame a dáme prehriať do vopred predhriatej trúby na cca 20 min. pri teplote 160 st. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 12.6.2013, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Syrové fondue v bochníkuPOTREBNÉ PRÍSADY 4 väčšie bochníky, paprika červená 0,5 ks, paprika zelená 0,5 ks, paprika žltá 0,5 ks, syr črievkový 2 ks, oravská slanina 300g, syr eidam 300 g, kyslá smotana 250 ml, medvedí cesnak podľa chuti, mleté čierne korenie podľa chuti, vegeta podľa chuti. POSTUP PRÍPRAVY 1. Vrchnú časť chleba alebo bochníka odrežeme, vzniknú nám pokrievočky ktoré použijeme po naplnení zmesou na prikrytie, striedku vydlabeme a odložíme ktorú taktiež použijeme. Ja používam bochníky. 2. Do misky si postrúhame na tenké slížiky syr Eidam, pridáme celé dve črievka taveného syru, celú kyslú smotanu, polovicu červenej, žltej a zelenej papriky pokrájanej na drobné kocečky, opečenú oravskú slaninku nakrajanú tiež na kocky, medvedí cesnak nasekaný na drobno (kto nemá môže použiť pažitku), pridáme trošku mletého čierneho korenia a vegetu podľa chuti. Soľ nedávame nakoľko stači slanosť syrov a s vegetou tiež opatrne, zmes dobre premiešame. 3. Takto pripravenou zmesou naplníme chlebík príp. bochníky, ktorých vnútro sme vytreli s masťou ktorá nám zostala z vypečenej slaniky. Tak isto potrieme aj pokrievočkami prikrytý chlebík alebo bochníčky a potrieme aj striedky. Poukladáme na olejom potretý plech a vložíme do rúry piecť pri teplote 100 st. pokial sa nám zmes neroztopí a pekne zleje do seba a taktiež kým nám neschrumkavie chlebík príp. bochníky aj so striedkou. 4. Upečený chlebík príp. bochníky dáme na tanier, striedku si namáčame do zmesi a pekne papkáme. Keď sa nám striedka minie odtrhávame si z chlebíka príp. bochníka v ktorom je zmes. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 3.7.2014, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
![]() Plnené bedlePOTREBNÉ PRÍSADY Bedle, cibuľa, oravská slanina 200g, šunka 200g, syr Eidam alebo Gouda (príp. kto aký má rád 200g,), kukurica z konzervy. POSTUP PRÍPRAVY 1. Syr si postrúhame na tenké slížiky, šunku, slaninku a cibuľu (slaninka nemusí byť) pokrájeme na drobné kocečky a pridáme kukuričku podľa potreby. Všetko z ľahka dobre pemiešame. Ochucovať nemusíme ničím nakoľko sa chute ingrediencií zmiešajú samé. Max. môžeme trošku posoliť z vnútra klobúčiky bedlí. 2. Takto pripravenou zmesou plníme umyté bedle (najvhodnejšie sú bombule - ešte neotvorené bedle), ktoré poukladáme na maslom vymastený plech na tesno vedľa seba a aby sa nám neprevrhli, môžeme pre istotu odkrojiť kúsoček z vrchnej časti bombule a spraviť si tak rovinku na postavenie bedle. 3.Takto pripravený plech aj s bedlami vložíme do trúby upiecť. Pečieme pri teplote 150 st. cca 30 minút. Podľa potreby môžme podliať aj trochou vody. Podávame so zemiakovou kašou ozdobenou petržlenovou vňaťkou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.1.2013, 10:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |