Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
cícer, riasa kombu, bobkový list, soľ, kyslá smotana, pažítka.
POSTUP PRÍPRAVY
Cícer opláchnem a namočím na 12 hodín do vody. Potom ho dám variť v tej istej vode. Po 10 minútach varenia ho scedím a na sitku opláchnem. Doplním vodu, pridám bobkový list a kúsok riasy Kombu (to kvôli tomu, aby sa rýchlejšie uvaril) a znova dám variť, najčastejšie do tlakového hrnca. Varím cca 45 minút. Dnes som varila v hrnci obyčajnom 1 hodinu. Soľ som pridala až na konci varenia. Uvarený cícer som nechala vychladnúť.
Po vychladnutí som si časť odobrala do misky. Pridala som kyslú smotanu, tak 3-4 PL, za hrsť naklíčenej pšenice a povrch som ozdobila čerstvou pažítkou. K tomu krajec kváskového chleba a večera bola na stole. Mňam.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |
KOMENTÁRE (2) posledné: 30.6.2012, 10:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |