. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Miroslava H. (mirečka) ID 110954
.
mimibazar.sk/mirecka
Oblasť: Galanta
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.9.2009
Naposledy: 28.9.2021 10:59
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1054
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 10
RECEPTY 13
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

POLIEVKY

Úžasná rajčinovo fazuľová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 malé červené papriky, 4 plátky prerastenej slaniny nakrájané na malé kúsky, 1 stredná cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 malé lyžičky drveného kmínu, 425 g konzervovaných rajčín, 1/2 hrnčeka pretlaku, 1liter zeleninového vývaru, 420 g konzervovanej fazule umytej a osušenej, čerstvá bazalka alebo petržlenová vňaťka na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Papriky rozkrojte na 4 časti, vyčistite ich vnútro. Uložte papriky na plech tak, aby ich šupa bola na vrchu, pečte ich na najnižšom stupni, kým nezčernie šupka. Šupku dajte dole a odhoďte. Takto ste urobili paprikový pretlak, ktorý dodá polievke charakteristickú, výnimočnú chuť.

Zohrejte veľkú panvicu, pridajte slaninu, cibuľu a pretlačený cesnak. Miešajte až kým cibuľa nezmäkne.

Pridajte kmín, varte 1 minútu, pridajte pretlak z paprík, rajčiny z konzervy, rajčinový pretlak a zeleninový vývar. Varte neprikryté asi 30 minút, alebo kým to mierne nezhustne.

Primiešajte fazuľu z konzervy, varte 2 minúty. Podávajte ozdobené bazalkou alebo vňaťkou s chlebom alebo hriankami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Výborný Guláš



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg ľubovoľného mäsa (alebo kombinácia viacerých druhov mäsa, napr bravčové + hovädzie), 0,5 kg cibule (čím viac cibule, tým lepšia chuť, kľudne môže byť toľko cibule, koľko mäsa), 40 g mletej červenej papriky, 2 rajčiny, 2 zelené papriky, 0,5 až 1 kg zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, drvený kmín, čierne korenie, prípadne čili paprika, majoránka, gulášové korenie (nemusí byť), prípadne hríby

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu smažte do zlatista alebo mierne hnedasta, pridajte zeleninu a smažte kým zmäkne a poriadne sa vysmaží, odstavte hrniec na bok a prisypte mletú č. papriku, pomiešajte. Dajte hrniec na oheň a pridajte mäso, osmažte ho do hnedasta, pridajte soľ, koreniny, pretlačený cesnak, podlejte mäso trochou vody (do 2/3 mäsa) a duste. Často miešajte. Keď je mäso takmer mäkké, zalejte ho vodou a varte. Pridajte zemiaky, prípadne hríby a varte, kým nebudú zemiaky mäkké. Zásmažka nie je potrebná, ak dodržíte pomery, alebo podľa potreby.


Takýmto istým postupom môžete pripraviť aj Držkovú polievku. Len s tým rozdielom, že predvarené držky treba osmažiť len veľmi krátko, pridajte koreniny, posmažte, zalejte vodou a varte asi hodinu. Zemiaky nepridávajte.Pridajte zásmažku.

Ak chcete, môžete si urobiť verziu kotlíkového gulášu, ktorý obsahuje málo vody. Ten má byť hustý, to znamená, že mäso neustále treba dusiť a nezaliať na záver vodou, ako vo vyššie uvedenom recepte na guláš. Podávajte s knedlou.

Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu