
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
Miroslava H. (mirečka) ID 110954 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Výborný Guláš[ recept č. 21058 zo dňa 9.12.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg ľubovoľného mäsa (alebo kombinácia viacerých druhov mäsa, napr bravčové + hovädzie), 0,5 kg cibule (čím viac cibule, tým lepšia chuť, kľudne môže byť toľko cibule, koľko mäsa), 40 g mletej červenej papriky, 2 rajčiny, 2 zelené papriky, 0,5 až 1 kg zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, drvený kmín, čierne korenie, prípadne čili paprika, majoránka, gulášové korenie (nemusí byť), prípadne hríby POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu smažte do zlatista alebo mierne hnedasta, pridajte zeleninu a smažte kým zmäkne a poriadne sa vysmaží, odstavte hrniec na bok a prisypte mletú č. papriku, pomiešajte. Dajte hrniec na oheň a pridajte mäso, osmažte ho do hnedasta, pridajte soľ, koreniny, pretlačený cesnak, podlejte mäso trochou vody (do 2/3 mäsa) a duste. Často miešajte. Keď je mäso takmer mäkké, zalejte ho vodou a varte. Pridajte zemiaky, prípadne hríby a varte, kým nebudú zemiaky mäkké. Zásmažka nie je potrebná, ak dodržíte pomery, alebo podľa potreby. Takýmto istým postupom môžete pripraviť aj Držkovú polievku. Len s tým rozdielom, že predvarené držky treba osmažiť len veľmi krátko, pridajte koreniny, posmažte, zalejte vodou a varte asi hodinu. Zemiaky nepridávajte.Pridajte zásmažku. Ak chcete, môžete si urobiť verziu kotlíkového gulášu, ktorý obsahuje málo vody. Ten má byť hustý, to znamená, že mäso neustále treba dusiť a nezaliať na záver vodou, ako vo vyššie uvedenom recepte na guláš. Podávajte s knedlou. Dobrú chuť! |