. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

Ľudmila H. (ludik3) ID 80421
Oblasť: Ružomberok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2009
Naposledy: 30.12.2020 17:09
Aktualizácia: 8.2.2016 12:05
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 53
RODINNÉ FOTOGRAFIE 117
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 4
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

CHUŤOVKY

slané korbáče



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO I.: 300g polohrubej múky, 1,5 kávovej lyžičky soli, 1 kávová lyžička cukru, 150 ml vlažného mlieka, 1 vajce, droždie čerstvé 20 g alebo 1/2 sáčka sušeného droždia CESTO II.: 120 g palmarínu alebo hery, 180g hladkej múky vajce na potretie, rasca, ľan, mak, sézam, vegeta....na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si pripravíme klasickým spôsobom kysnuté cesto z prísad uvedených pri CESTO I. a necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.
Zatiaľ si pripravíme CESTO II., tukové, čiže zmiešame buď v miske alebo na doske hladkú múku s palmarínom. Dáme na 30 minút do chladu odpočívať.
Po 30 minútach na pomúčenú dosku rozvaľkáme kysnuté cesto. Tukové cesto vyberieme z chladu a buď rozvaľkáme alebo rukou roztlačíme na veľkosť 1. cesta a dáme na cesto kysnuté.
Takto pripravené cesto skladáme na štvorec ako keby sme skladali pagáčové cesto. Takto poskladané cesto rozvaľkáme na štvorec, ktorý pokrájame na tyčinky cca 1,5 cm šírky.
Ak chceme mať menšie korbáče tak zvolíme kratšie pásy cesta, ak dlhšie, tak cesto bude dlhšie. Ja som použila cesto šírky 1 cm a dĺžky 20cm. Tento pás cesta som prehla na polovice a zľahka zatočila alebo 2x po 10 cm a splietla som do korbáča.
Korbáče ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo na suchý plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom, ľanom, sézamom, rascou, vegetou, sladkou paprikou alebo fantázii sa medze nekladú.
Dáme do rozohriatej rúry a pečieme pri teplote 150°C 20 minút. Vyberieme a čakáme pokiaľ vychladnú. A už len naliať pohár vínka alebo piva a pomaličky chrumkáme :)
Z tejto dávky mi vyšlo 48 kúskov korbáčov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.2.2011, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

zapekaný starší chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

starší chlieb, syr, saláma alebo šunka, vajce, poprípade oregano, vegeta...

POSTUP PRÍPRAVY

Táto príprava je úplne jednoduchá a rýchla. Dnes sme mali na raňajky a chutilo každému. Vyskúšajte...

Chlieb nakrájame na plátky, rozložíme na suchý plech. Na tanier si postrúhame syr, salámu môžeme nastrúhať alebo pokrájame na kúsky. Pridáme vajíčka a zamiešame. Môžeme ale nemusíme dochutiť koreninami napr. oregano, vegeta, mletá rasca, sušený cesnak...kto ako má rád. Zamiešame a lyžicou dávame na chlebík. Dáme zapiecť na 10 minút do predhriatej rúry na 100°C. Podávame s kečupom alebo čerstvou zeleninou. Dobrú chuť!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 3.5.2015, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Rýchly domáci chlieb


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

potrebujeme: 700g hladkej múky, 1 kopcovitú PL tatárskej omáčky,1KL soli,1KL sódy bikarbóny,1KL cukru, dl mlieka, 150g bieleho jogurtu

POSTUP PRÍPRAVY

Múku preosjeme, zmiešame so soľou, sódou a cukrom.Pridáme vlažné mlieko,jogurt vymiešaný s tatárskou omáčkou a vymiesime kypré cesto. Na pomúčenej doske urobíme bochník, vložíme do vymastenej okrúhlej formy vysypanej polohrubou múkou, navrchu nakrojíme krížom a dáme do vyhriatej rúry. Pri miernejšej teplote pečieme 45 minút, až je bochník upečený pekne do zlatohneda. Podávame čerstvý, vtedy je najchutnejší.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu