. .. .. .. .. .. .
. .

slané korbáče - RECEPT 37512

Ľudmila H. (ludik3) ID 80421
Oblasť: Ružomberok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2009
Naposledy: 30.12.2020 17:09
Aktualizácia: 8.2.2016 12:05
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 53
RODINNÉ FOTOGRAFIE 117
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 4

CHUŤOVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


slané korbáče


[ recept č. 37512 zo dňa  ]


slané korbáče


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO I.: 300g polohrubej múky, 1,5 kávovej lyžičky soli, 1 kávová lyžička cukru, 150 ml vlažného mlieka, 1 vajce, droždie čerstvé 20 g alebo 1/2 sáčka sušeného droždia CESTO II.: 120 g palmarínu alebo hery, 180g hladkej múky vajce na potretie, rasca, ľan, mak, sézam, vegeta....na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si pripravíme klasickým spôsobom kysnuté cesto z prísad uvedených pri CESTO I. a necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.
Zatiaľ si pripravíme CESTO II., tukové, čiže zmiešame buď v miske alebo na doske hladkú múku s palmarínom. Dáme na 30 minút do chladu odpočívať.
Po 30 minútach na pomúčenú dosku rozvaľkáme kysnuté cesto. Tukové cesto vyberieme z chladu a buď rozvaľkáme alebo rukou roztlačíme na veľkosť 1. cesta a dáme na cesto kysnuté.
Takto pripravené cesto skladáme na štvorec ako keby sme skladali pagáčové cesto. Takto poskladané cesto rozvaľkáme na štvorec, ktorý pokrájame na tyčinky cca 1,5 cm šírky.
Ak chceme mať menšie korbáče tak zvolíme kratšie pásy cesta, ak dlhšie, tak cesto bude dlhšie. Ja som použila cesto šírky 1 cm a dĺžky 20cm. Tento pás cesta som prehla na polovice a zľahka zatočila alebo 2x po 10 cm a splietla som do korbáča.
Korbáče ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo na suchý plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom, ľanom, sézamom, rascou, vegetou, sladkou paprikou alebo fantázii sa medze nekladú.
Dáme do rozohriatej rúry a pečieme pri teplote 150°C 20 minút. Vyberieme a čakáme pokiaľ vychladnú. A už len naliať pohár vínka alebo piva a pomaličky chrumkáme :)
Z tejto dávky mi vyšlo 48 kúskov korbáčov.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Pripravíme si kysnuté cesto z polohrubej múky, soli, droždia, kryštálového cukru, toto premiešame a spracujeme vlažným mliekom na cesto. Cesto necháme približne 30 minút na teplom mieste kysnúť.


Cesto II. si môžeme pripraviť buď na doske alebo v miske. Zmäknutý palmarín vypracujeme s hladkou múkou na cesto, ktoré dáme do chladu na 30 minút odležať.


Po 30 minútach na pomúčenú dosku rozvaľkáme kysnuté cesto. Tukové cesto vyberieme z chladu a buď rozvaľkáme alebo rukou roztlačíme na veľkosť 1. cesta a dáme na cesto kysnuté.


Takto pripravené cesto skladáme na štvorec ako keby sme skladali pagáčové cesto


ešte raz


a konečná úprava.


Takto poskladané cesto rozvaľkáme na štvorec, ktorý pokrájame na tyčinky cca 1,5 cm šírky.


Ak chceme mať menšie korbáče tak zvolíme kratšie pásy cesta, ak dlhšie, tak cesto bude dlhšie. Ja som použila cesto šírky 1 cm a dĺžky 20cm. Tento pás cesta som prehla na polovice a zľahka zatočila alebo 2x po 10 cm a splietla som do korbáča.


Korbáče ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo na suchý plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom, ľanom, sézamom, rascou, vegetou, sladkou paprikou alebo fantázii sa medze nekladú.


Dáme do rozohriatej rúry a pečieme pri teplote 150°C 20 minút. Vyberieme a čakáme pokiaľ vychladnú. A už len naliať pohár vínka alebo piva a pomaličky chrumkáme :)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Domáce niťovky a rajbanička do polievky | slané korbáče
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (20.2.2011, 21:19)
tak plundrovane cesto mozem a tieto tycinky vyzeraju uzasne.... :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (20.2.2011, 20:43)
určite v najbližšej dobe vyskúšam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu