. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Ľudmila H. (ludik3) ID 80421
Oblasť: Ružomberok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2009
Naposledy: 30.12.2020 17:09
Aktualizácia: 8.2.2016 12:05
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 53
RODINNÉ FOTOGRAFIE 117
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 4
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

CHUŤOVKY

slané korbáče



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO I.: 300g polohrubej múky, 1,5 kávovej lyžičky soli, 1 kávová lyžička cukru, 150 ml vlažného mlieka, 1 vajce, droždie čerstvé 20 g alebo 1/2 sáčka sušeného droždia CESTO II.: 120 g palmarínu alebo hery, 180g hladkej múky vajce na potretie, rasca, ľan, mak, sézam, vegeta....na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si pripravíme klasickým spôsobom kysnuté cesto z prísad uvedených pri CESTO I. a necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.
Zatiaľ si pripravíme CESTO II., tukové, čiže zmiešame buď v miske alebo na doske hladkú múku s palmarínom. Dáme na 30 minút do chladu odpočívať.
Po 30 minútach na pomúčenú dosku rozvaľkáme kysnuté cesto. Tukové cesto vyberieme z chladu a buď rozvaľkáme alebo rukou roztlačíme na veľkosť 1. cesta a dáme na cesto kysnuté.
Takto pripravené cesto skladáme na štvorec ako keby sme skladali pagáčové cesto. Takto poskladané cesto rozvaľkáme na štvorec, ktorý pokrájame na tyčinky cca 1,5 cm šírky.
Ak chceme mať menšie korbáče tak zvolíme kratšie pásy cesta, ak dlhšie, tak cesto bude dlhšie. Ja som použila cesto šírky 1 cm a dĺžky 20cm. Tento pás cesta som prehla na polovice a zľahka zatočila alebo 2x po 10 cm a splietla som do korbáča.
Korbáče ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo na suchý plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom, ľanom, sézamom, rascou, vegetou, sladkou paprikou alebo fantázii sa medze nekladú.
Dáme do rozohriatej rúry a pečieme pri teplote 150°C 20 minút. Vyberieme a čakáme pokiaľ vychladnú. A už len naliať pohár vínka alebo piva a pomaličky chrumkáme :)
Z tejto dávky mi vyšlo 48 kúskov korbáčov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.2.2011, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Domáce niťovky a rajbanička do polievky



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g polohrubej múky, 1 vajce, voda podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si suroviny, ktoré potrebujeme a náradie, ktoré použijeme...Na tablicu dáme polohrubú múku, spravíme rukou jamku, do nej dáme vajíčko a najskôr si pomôžeme nožíkom a miešame vajíčko s múkou, keď máme príliš hustú hmotu, pridávame pomaličky vodu a spracúvame rukami na cesto nie príliš tuhé, lebo potom beda pri vaľkaní, ak nie je doma silnejšia polovička...Vypracované cesto si môžeme rozdeliť na 2 časti (ale nemusíme). Z 1 časti robíme niťovky a z druhej rajbaničku. Na rajbaničku cesto musíme postrúhať na strúhadle a rajbeme( odtiaľ ten názov) a máme hotovo. Dáme si do hrnca vodu, do vriacej dáme rajbaničku a varíme do mäkka. Po uvarení odcedíme, 2 x prelejeme studenou vodou a môžeme podávať do polievky.Z druhej časti cesta si vyvaľkáme tenučký plát cesta, cesto si pomúčime, nakrájame na rovnaké pásy .Pásy ukladáme asi 2-3 na seba, pozor aby sa nezlepili a krájame rezance šírky, akej chceme- niťovky, široké...Keď dokrájame, buď hneď varíme v osolenej vode alebo necháme pri izbovej teplote pekne rozložené usušiť na ďalšiu potrebu. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

zapekaný starší chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

starší chlieb, syr, saláma alebo šunka, vajce, poprípade oregano, vegeta...

POSTUP PRÍPRAVY

Táto príprava je úplne jednoduchá a rýchla. Dnes sme mali na raňajky a chutilo každému. Vyskúšajte...

Chlieb nakrájame na plátky, rozložíme na suchý plech. Na tanier si postrúhame syr, salámu môžeme nastrúhať alebo pokrájame na kúsky. Pridáme vajíčka a zamiešame. Môžeme ale nemusíme dochutiť koreninami napr. oregano, vegeta, mletá rasca, sušený cesnak...kto ako má rád. Zamiešame a lyžicou dávame na chlebík. Dáme zapiecť na 10 minút do predhriatej rúry na 100°C. Podávame s kečupom alebo čerstvou zeleninou. Dobrú chuť!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 3.5.2015, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

domáci celozrnný chlieb so semienkami



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g polohrubej múky, 150 g celozrnnej múky, 1/2 sáčka sušeného droždia alebo 1/2 kocky čerstvého droždia ,1/2 sáčka PDP, mlieko+ voda podľa potreby, 2 PL oleja, 1 PL octu, 1 KL cukru, 1 KL soli, 1 KL rasce, hrsť ovsených vločiek, hrsť slnečnicových semienok, hrsť ľanových semienok, hrsť ovsených vločiek, hrsť pšeničných otrúb

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky si dáme všetky suché suroviny, premiešame, pridáme ocot, vlažné mlieko alebo vodu a vymiesime cesto. Nakoniec pridáme olej, aby droždie lepšie pracovalo. Cesto pomúčime a necháme asi hodinku odpočívať na teplom mieste. Potom vytvarujeme bochník, môžme dať do formy, pravdaže nemusíme. Narežeme a dáme piecť do rúry do zlatista. Počas pečenia potrieme 2x slanou vodou a poslednýkrát,keď vyberieme z rúry. Necháme vychladnúť a môžme pochutnávať...Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (50) posledné: 13.9.2022, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Šúľance s makom



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g hladkej múky, 250 g hrubej múky, 1 vajce, 5-6 zeniakov uvarených v šupke, asi 1 dcl vody mletý mak, kryštálový cukor, 1 sáčok vanilkového cukru a asi tak 1cm "pravého" masla

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si uvaríme v osolenej vode zemiaky v šupke. Pokiaľ sa zemiaky varia, zomelieme mak, pripravíme si na tablicu múku hladkú a hrubú. Zemiaky vychladíme, ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle do múky. Pridáme 1 vajce a vodu pridávame podľa potreby. Medzitým si do hrnca dáme na pomaly variť vodu, aby sme potom nečakali. Vypracujeme cesto takej strednej konzistencie, teda aby sa s ním dalo pracovať. Cesto si rozdelíme na niekoľko častí. A začíname súľať. Najprv veľkých "hadov",ktoré nakrájame na malé kúsky. ( čím chceme šúľance menšie, tým krájame menšie kúsky cesta) A z kúskov šúľame na pomúčenej tablici šúľance. Aby sme využili prítomnosť detí, ktoré chcú pomáhať, tak urobíme pracovné miesto aj im a necháme detské rúčky tvoriť:) A máme šúľance ušúľané. Uložíme ich do vriacej vody a varíme cca 10-15 minút do mäkka ( T.j: pri rozrezaní musí byť vnútro tiež uvarené, nesmie tam byť múka!!) Varíme... Zatiaľ si do misy dáme zomletý mak, cukor kryštálový aj vanilkový a maslo. Uvarené šúľance vyberáme do misy s makom a cukrom tak, aby sme preniesli spolu s nimi aj trocha vývaru. Zamiešame a ak potrebujeme ešte prisladíme. Množstvo cukru si určí každý sám podľa chuti. Podávame... Dobrú chuť!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 21.9.2011, 13:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Rýchly domáci chlieb


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

potrebujeme: 700g hladkej múky, 1 kopcovitú PL tatárskej omáčky,1KL soli,1KL sódy bikarbóny,1KL cukru, dl mlieka, 150g bieleho jogurtu

POSTUP PRÍPRAVY

Múku preosjeme, zmiešame so soľou, sódou a cukrom.Pridáme vlažné mlieko,jogurt vymiešaný s tatárskou omáčkou a vymiesime kypré cesto. Na pomúčenej doske urobíme bochník, vložíme do vymastenej okrúhlej formy vysypanej polohrubou múkou, navrchu nakrojíme krížom a dáme do vyhriatej rúry. Pri miernejšej teplote pečieme 45 minút, až je bochník upečený pekne do zlatohneda. Podávame čerstvý, vtedy je najchutnejší.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vianočná kolekcia



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g BB pudingu, 300g práškového cukru, 50g kakaa, 1 vanilkový cukor, 1 Cera (250g), formičky, nitka, pozlátka

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si vodný kúpeľ, teda do hrnca nalejeme vodu, dáme na sporák a na hrniec položíme misu (samozrejme nie umelohmotnú :) ). Do misy vložíme Ceru a roztápame... Zatiaľ na sitku preosejeme BB puding. Občas zamiešame.Pridáme práškový cukor s kakaom a vanilkovým cukrom, tiež preosejeme. Túto hmotu miešame nad parou cca 1/2 hodinku, pokiaľ to nemá konzistenciu "čokolády".Keď sme dosiahli želanú konzistenciu, hrniec odložíme z plameňa a budeme plniť. Teda najskôr si najlepšie na plech porozkladáme formičky, môžeme použiť aj zostatok adventného kalendára, vezmeme detskú knižôčku a omotáme niť, aby sme mali čím kolekciu zavesiť na stromček.Ak máme deti,ktoré radi "pomáhajú", kľudne ich zapojíme do rozkladania formičiek na plech, tu nemôžu nič pokaziť, snáď len formičky podávať príliš blízko :)A nalievame čokoládu do formičiek.Keďže čokoláda pomerne rýchlo tuhne, musíme prácu na chvíľu prerušiť, aby sme vnorili nitku do čokolády buď ako ja prstom alebo si pomôžeme lyžičkou.Naplnené formičky umiestnime na chladné miesto, najlepšie von, ale pozor, aby nás s konzumáciou niekto nepredbehol:) My sme chladili na balkóne.Po vychladnutí čokokádu opatrne vyklopíme z formičiek buď klepnutím alebo najprv povolíme formičku a čokoláda nám pôjde ľahšie vybrať.Z tohto množstva nám vyjde približne 60 kusov kolekcie, záleží samozrejme od veľkosti formičiek.A už len fáza zabalenia do pozlátky a je hotovo.Môžeme zavesiť na stromček....šťastné a veselé

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (27) posledné: 2.12.2012, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zimná morčacia roláda s ryžou



POTREBNÉ PRÍSADY

na 4 porcie potrebujeme: 0,5kg morčacích pŕs 3 plátky plátkového syra cca 2-3 hrste kyslej kapusty 6 plátok šunky kápia mleté čierne korenie, 1PL oleja, 1 cibuľa ryža

POSTUP PRÍPRAVY

Morčacie prsia si narežeme, rozklepeme. Pozor nesolíme, pretože dávame kyslú kapustu, ktorá je slaná...
Mäsko okoreníme, dáme hrsť kyslej kapusty, na to plátky syra, šunku, kápiu a zrolujeme, zviažeme (ja používam niť), kto robí inak, tak si urobí svojím spôsobom. Do hrnca nalejeme 1 PL oleja(olivový, slnečnicový), dáme pokrájanú cibuľku, ktorú osmahneme dozlatista, dáme rolády, zprudka opražíme. Pridáme vriacu vodu a dusíme do mäkka. Podávame s udusenou ryžou alebo inou prílohou.Dobrú chuť...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.12.2010, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vianočné opekance



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg polohrubej múky, 1/2 kocky droždia, 1 vajce, 2 kávové lyžičky cukru, 2 kávové lyžičky soli, 2 polievkové lyžice oleja, 500 ml mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nasypeme múku, urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie,pridáme k droždiu cukor a teplé mlieko (1dl mlieka) a trocha zmiešame s múkou,necháme postáť,aby nám vznikol kvások. Potom pridáme vajce, soľ a mliekom zapracujeme hladké cesto. Nakoniec doňho vmiesime olej. Hladké cesto pomúčime a prikryjeme utierkou. Cesto necháme stáť na teplom mieste asi 1 hodinku. Cesto dáme na pomúčenú tablicu a "štamperlíkom" vykrajujeme opekance,ktoré ukladáme na papier na pečenie na plech.Pečieme dozlatista.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 19.12.2010, 13:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

domáce dukátové duchtičky



POTREBNÉ PRÍSADY

750 g polohrubej múky, 6 dcl mlieka, 2 PL oleja, 1/2 KL soli, 4 PL kryštálového cukru, vrecúško sušeného droždia, olej na buchtičky, "štamperlík"

POSTUP PRÍPRAVY

Do väčšej misy nasypeme 750 g polohrubej múky, sušené droždie, soľ, kryštálový cukor, premiešame a pridáme teplé mlieko a olej. Mlieko pridávame tak, aby sme dostali cesto, s ktorým sa nám bude dobre pracovať. Cesto miesime dovtedy, pokiaľ sa nezačne odliepať od steny misy. Poprášime múkou, prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť asi 1 hodinu na teplo mieste. Ak máme málo času, tak si môžeme pomôcť, napr. misku dáme na zakrytú rýchlo varnú kanvicu s horúcou vodou alebo do perín...
Po hodinke dáme cesto na tablicu, rozvaľkáme a " štamperlíkom" vykrajujeme buchtičky, ktoré namočíme po stranách v oleji a ukladáme vedľa seba na plech. Na plechu necháme ešte podkysnúť, pokiaľ sa rúra zohreje na 150°C. Pečieme do zlatista. Tieto buchtičky sa ľahúčko oddelia od seba. A ak si opekance na vianoce pečiete sami, tak ich skúste vykrajovať "štamperlíkom" takisto, len ich dajte na plech samostatne.
Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 22.4.2020, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu