
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
CHUŤOVKY |
zelené pestoPOTREBNÉ PRÍSADY čerstvé listy bazalky, olivový olej, kešu orechy natural, soľ, parmezán, cesnak POSTUP PRÍPRAVY Lámala som si hlavu, ako sa vyhnúť roztĺkaniu v mažiari. Riešenie sa našlo. Mäsový mlynček. Doň ale treba striedavo vkladať lístky (uľahčujú mletie) a kešu. Nakoniec pridáme samotné lístky na prečistenie mlynčeka. Odoberáme do zaváraninového pohára, solíme a zalievame olejom. Nakoniec pridáme rozotretý cesnak a parmezán. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
kvašáky - kvasené uhorkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY uhorky, voda, soľ - + čo vás napadne POSTUP PRÍPRAVY nechcem kopírovať, výborný nielen recept, ale aj vysvetlenie celého procesu kvasenia a jeho základných princípov nájdete na blogu Pavla Onderu. Pavel Ondera/recept z 1.7.2008. Mne začal spontánne kvasiť uhorkový šalát, ktorý stál pri izbovej teplote 2 dni. Podľa horeuvedených rád som nálev použila na naozajstné kvasenie uhorky, tentokrát zámerné. Už viac nebudem mať uhorkové blato ako kedysi - tomu verím. poznámka: ak kvasím v menšej než 4 litrovej nádobe, má menší otvor. Na zabránenie kontaktu hladiny slanej vody (nálevu) so vzduchom sa bude hodiť pohár od kečupu alebo veľký od jablkového pyré. Ak už mám kúpené kvasené uhorky a chcem si urobiť väčšie množstvo vlastnoručne, nálev z kupovaných môžem využiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Ľanové slimáčiky z JuhosláviePOTREBNÉ PRÍSADY 600 g polohrubej múky (+ niečo navyše pre istotu) 4 dl mlieka 1 kocka kvasníc 3 čajové lyžičky soli (morskej, klasickej radšej menej) 1 polievková lyžica cukru 1 dl oleja (napr. slnečnicový) 1 vajíčko 100 g Hery ľanové semienka, príp. rasca POSTUP PRÍPRAVY Kvások - do raničky vlejeme 2 dl mlieka a necháme trochu ohriať, pridáme 1 čl soli, 1 PL cukru, zamiešame. Nadrobíme kvasnice a zamiešame. Pridáme 4PL múky, pomiešame a necháme stáť v teple. Do veľkej nádoby nasypeme 600 g polohrubej múky (časť môže byť hladká, napr. aj špaldová), opäť 1 čl soli, opäť 2 dl vlažného mlieka, 1 dl oleja. Práškové suroviny najprv zmiešame, potom pridáme kvások, mlieko a olej. Vymiesime cesto, ktoré nemusí byť tuhé, a necháme v teple 1 hodinu kysnúť. Medzitým si dočítame knihu, pripravíte dosku, valček, štetec (lepšie dva) a plnku. Plnka je veľmi jednoduchá. Rozbijeme vajíčko, bielok si odložíme do misky, pôjde navrch. 100 g Hery zmiešame s 1 žĺtkom a 1 čl soli - odporúčam kovovú plochú misku, zvyšok plnky môžeme pohodlne vytrieť kúskom chleba (a podporiť bezodpadové hospodárenie). Cesto vypracujeme tak, aby sa s ním dalo pracovať (obvykle ešte pridám pár lyžíc múky pekne na okraj a varechou odtláčame a tak obaľujeme hmotu v múke) a rozdelíme na tri časti, z ktorých vyformujeme gule a 2 z nich odložíme na pomúčený povrch. Pripravíme si plechy - jeden pomocný, tam budeme roládu krájať, a druhý s papierom na pečenie - odporúčam. Na rozvaľkané cesto natrieme 1/3 plnky a posypeme semienkami. Potom postupne rolujeme a štetcom oprašujeme - zametáme múku tak, aby na ceste ostalo čo najmenej. S pomocou tretej ruky (stačí detská) prevalíme rolu na pomocný plech. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |