. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Olivové špirálky...



POTREBNÉ PRÍSADY

150g hladkej múky, 150g polohrubej múky, 1 Čl kryštálového cukru, 1 ČL soli, 1/2 kocky droždia, 1/2 Čl kypriaceho prášku, 100ml oleja, 100ml teplého mlieka, 2 strúčiky cesnaku, vajíčko na potretie, zelené a čierne olivy, špajdle, hrubozrnná soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík je z internetu, ale je tak báječný, že sa podelím...




V teplom mlieku si rozmiešame droždie a cukor, necháme vzísť kvások. Múky zmiešame spolu s kypriacim práškom a soľou, pridáme prelisovaný cesnak, vykysnutý kvások a olej. Vymiesime redšie cesto, ktoré necháme hodinku prikryté kysnúť. Potom ho vyklopíme na dosku posypanú múkou a rozdelíme na 10 častí. Na špajdle napichneme olivy /striedavo raz zelenú, raz čiernu - po 6 kúskov na jednu špajdľu/. Z každej časti cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske šúľok, ktorý obmotáme okolo olív na špajdli a potom položíme na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba. Potrieme ich vajíčkom a posypeme soľou. Pečieme na 200°C, asi 15-20 minút, dozlata.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 2.6.2018, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Slané rožky so syrom...



POTREBNÉ PRÍSADY

300g polohrubej múky, 400g hladkej múky, 100ml oleja, 2 vajíčka, 200ml cmaru izbovej teploty, 100ml mlieka, 1PL soli, 1ČL kryštálového cukru, 1 kocka droždia...250g zmäknutého masla alebo iného tuku, 250 nastrúhaného údeného syra...1 vajíčko

POSTUP PRÍPRAVY

V zohriatom mlieku si rozmiešame cukor a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások. Do misy si nasypeme obe múky, pridáme soľ, zamiešame, pridáme olej, vajcia, cmar, a vykysnutý kvások. Zamiesime cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste kysnúť na dvojnásobok.




Maslo alebo margarín si rozdelíme na 6 častí. Cesto si rozdelíme na 9 rovnakých častí. Vezmeme si 3 z nich a každú rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenkú placku. Na prvú placku si naukladáme plátky z masla /1/6/ a posypeme časťou syra, prikryjeme druhou plackou, na ktorú poukladáme plátky masla /druhú 1/6/ a znovu posypeme časťou syra a prikryjeme treťou plackou. Trochu valčekom rozvaľkáme a pomocou ostrého noža alebo radielka rozdelíme placku /kruh/ na 8 častí. Každú zrolujeme do rožka /začneme od širšej strany/, poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie /odporúčam, nakoľko nám maslo alebo tuk bude pri pečení určite vytekať a síce rožky pri chladnutí niečo vsiaknu späť, ale uľahčíme si potom umývanie pekáča/. Vezmeme ďalšie 3 časti cesta a znovu rozvaľkáme natenko, poukladáme maslo a posypeme syrom ako som popísala vyššie a znovu rozdelíme na 8 častí, z ktorých zrolujeme rožky. Postup zopakujeme ešte raz. Rožky potrieme vajíčkom /kto chce môže posypať semienkami/ a pečieme na 200°C, cca 15 minút... treba si ustriehnúť a piecť dozlata. Necháme vychladnúť na plechu a potom už len degustujeme

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.1.2018, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Nivové praclíky...



POTREBNÉ PRÍSADY

250g Hery alebo Palmarínu, 250g Nivy, 250g hladkej múky, 1/2 ČL soli, na potretie: 1 vajíčko, na posypanie: trocha rasce...

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky nasypeme múku, pridáme soľ, nasekaný tuk a nastrúhanú Nivu. vymiesime cesto, ktoré necháme asi 1 hodinu v chlade. Vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, potrieme vajíčkom /môžeme posypať rascou/ a vykrojíme praclíky. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180°C, 15 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.1.2018, 20:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Bryndzové tyčinky...



POTREBNÉ PRÍSADY

250g Hery alebo Palmarínu, 500g hladkej múky, 250g bryndze, 200ml kyslej smotany, 2 žĺtky, 1ČL soli, na potretie: 1 vajíčko, trocha rasce alebo hrubozrnnej soli alebo sezamu, trocha strúhaného syra...

POSTUP PRÍPRAVY

V múke rozmrvíme Heru a bryndzu, pridáme žĺtky, smotanu a soľ. Vymiesime cesto, ktoré necháme zabalené 1/2 hodinu v chlade. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a potrieme vajíčkom, posypeme syrom a semiačkami alebo soľou, nakrájame tyčinky asi 1 - 1,5 široké a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 200°C, dozlata /asi 10-12 minút./

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.1.2018, 18:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Zemiakové lístkované pagáče...



POTREBNÉ PRÍSADY

3 šálky polohrubej múky, 250 ml mlieka, 100 ml oleja, 1⁄2 kocky droždia, 1⁄2 ČL kryštálového cukru, 1 ČL soli, 250 g Palmarínu, 3 uvarené zemiaky, 1 vajíčko na potretie a trochu vegety na posypanie...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200 ml



Zemiaky si nastrúhame a odložíme bokom. Do misky nasypeme múku, prilejeme olej, prisypeme soľ, pridáme cukor, rozmrvené droždie a zalejeme teplým mliekom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté 30 minút kysnúť. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske, posypeme 1/4 nastrúhaných zemiakov, nastrúhame 1/4 kocky stuhnutého Palmarínu a poskladáme: zhora do 1/3 zdola do 1/3, preložíme sprava, zľava a vzniknutú kocku prikryjeme a necháme 20 minút kysnúť. Znovu rozvaľkáme, posypeme ďalšou štvrtinou nastrúhaných zemiakov a stuhnutého Palmarínu a poprekladáme, necháme kysnúť prikryté 20 minút... takto si to zopakujem ešte 2 x. Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a povykrajujeme pagáčiky, ktoré dáme na vymastený plech podkysnúť cca 30 minút. Nakoniec ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme vegetou /alebo čím chceme / a pečieme na 180°C do zlata.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Vajíčková tlačenka...



POTREBNÉ PRÍSADY

Receptov na túto dobrôtku je veľmi veľa a mnohé sú aj veľmi podobné. Ja robievam dlhé roky tento môj a celá rodina sa naň teší. Vždy, keď sa mi nechce babrať na oslavu s chlebíčkami alebo si to žiada zmenu, tak príde na rad a hneď z dupľovanej dávky, aby sa každému ušlo dosť. Recept je na jednu dávku - jeden srnčí chrbát alebo formu biskupského chlebíčka. Ja som ju už nalievala aj do silikónových foriem na mufiny a vyklopila.

POSTUP PRÍPRAVY

4 vajcia uvarené natvrdo, 1 uvarená mrkva /môže byť aj z polievky/, 2 sladkokyslé uhorky, 1/2 konzervy sterilizovanej kukurice, 100g šunky, 1 ČL kryštálového cukru, 1,5 PL želatíny, 1 PL vegety, 250ml majolenky.




Vodu si zahrejme nasypeme do nej vegetu a želatínu, ktorú necháme rozpustiť. Vajíčka, mrkvu, uhorky a šunku nakrájame na kocky, dáme do misky, pridáme kukuricu, zalejeme rozpustenou želatínou, pridáme cukor, majolenku a premiešame. Vlejeme do vhodnej formy vystlanej potravinárskou fóliou alebo mikroténovým sáčkom. Dáme chladiť. Ja si ju pripravím večer a na druhý deň ráno vyklopím a pokrájam na plátky. Podávam s čerstvým pečivom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.10.2017, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Prekladané oškvarkové pagáčiky...



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky, 400g polohrubej múky, 125g tuku /Hera, Palmarín/, 1 PL octu, 1 PL kryštálového cukru, 1 PL soli, 2 vajcia, 1 kocka droždia, 100ml mlieka, 300ml cmaru... mleté oškvarky, vajce na potretie, soľ, semiačka na posypanie...

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky si nasypeme obe múky, urobíme jamku, do ktorej pridáme rozpustený tuk, vajcia, soľ, ocot, vlažný cmar. Zasypeme múkou, rozmrvíme droždie, zasypeme cukrom, zalejeme vlažným mliekom /stále pracujem v jednej miske :-)/ a zamiesime cesto, ktoré sa nelepí, netrhá... Prenesieme ho na pomúčenú dosku, rozvaľkáme natenko, potrieme oškvarkami, osolíme, preložíme tak, že vrchný roh preložíme do stredu, spodný preložíme naň, zľava preložíme do stredu a sprava podsunieme pod cesto do stredu /snažila som sa nakresliť/.
Potom necháme 20 minút prikryté kysnúť a znovu rozvaľkáme natenko, pomažeme oškvarkami, osolíme a preložíme tak ako prvý krát a necháme kysnúť ďalších 20 minút. Po tretí krát cesto rozvaľkáme, potrieme oškvarkami, osolíme a poprekladáme, necháme kysnúť 20 minút. Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm, potrieme vajíčkom, povykrajujeme pagáčiky, ktoré preložíme na plech /ja používam papier na pečenie/ necháme podkysnúť 10 minút a posypeme sezamom. Pečieme na 180°C, asi 15 minút do zlata.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Škvarkové pagáčiky...veľmi jednoduché.



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky, 1 kocka droždia, 1/2 Čl soli, 250ml teplého mlieka /možno ho ani všetko nespotrebujeme/, 100g bravčovej masti, 200g pomletých škvariek, 1 žĺtok ♥♥♥ na potretie 1 vajce

POSTUP PRÍPRAVY

Do múky pridáme škvarky, bravčovú masť, soľ, žĺtok a rozmrvíme droždie, zalejeme 100ml mlieka a začneme miesiť. Podľa potreby dolievame mlieko /mám skúsenosť , že keď použijem domácu masť a škvarky, ktoré sú mastnejšie a majú menej mäsa, tak ani mlieka veľa nie je treba a opačne, pri kupovanej masti a mäsitejších škvarkách miniem celých 250 ml mlieka/, vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme 1 hodinu na teplom mieste podkysnúť. Potom ho preklopíme na múkou posypanú dosku a vyvaľkáme do obdĺžnika /na hrúbku asi 0,5 cm/, zložíme ho 4 krát na seba /na polovicu a ešte na polovicu/, prikryjeme a ešte 20 minút necháme odpočívať. Potom ho znova rozvaľkáme asi na 1 cm hrúbku, pomocou noža urobíme mriežku, vykrojíme pagáčiky, preložíme na plech,potrieme vajíčkom a necháme podkysnúť cca 30 minút. Znova potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 °C asi 15 - 20 minút. Najlepšie chutia teplé, na povrchu sú chrumkavé a vo vnútri mäkučké a vláčne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.1.2017, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

♥♥♥ Lemon curd ♥♥♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Receptíkov na túto lahôdku je tu viac, ale ja mám trochu iný... potrebujeme 2 vajcia, 2 citróny, 300g kryštálového cukru, 115 g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Citróny riadne umyjeme kôru ostrúhame, šťavu vytlačíme... do misky /nerezovej alebo sklennej/ si vysypeme cukor, pridáme vajcia a citrónovú šťavu, misku položíme nad paru a šľaháme zmes aspoň 20 minút. Potom misku zložíme z pary a ešte do horúcej hmoty pridáme na kocky nakrájané maslo, citrónovú kôru a premiešame. Necháme vychladnúť najlepšie v studenom vodnom kúpeli. Výborný na palacinky, vafle, krém do zákuskov, tôrt alebo len tak...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 7.2.2014, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Salámové rožteky...



POTREBNÉ PRÍSADY

Možno tu už takýto alebo veľmi podobný receptík je, ja mám tento z časopisu...nahovorili ma deti na vyskúšanie a neľutujem - rýchly obed či večera je na svete /u nás za pár minút zmizla zo stola/. Cesto: 400g tvarohu / nízkotučný alebo polotučný alebo odtučnený /, 500g hladkej múky, 200g salámy lebo šunky - nakrájané na plátky /každý podľa chuti/, 200g tvrdého syra typu eidam- nakrájaný na hranolčeky, 6 PL oleja, 2 vajcia, 1 balíček kypriaceho prášku, 5 PL kečupu / môže byť aj trochu viac, mne to ledva vyšlo, ale asi preto, lebo moje deti kečup zbožňujú /, mleté čierne korenie a majorán /ale nemusia byť /, 1 žĺtok na potretie, soľ, rasca alebo sezam alebo celý mak na posypanie / ja som vmiešala hneď do žĺtka na potretie, by neopadávalo /.

POSTUP PRÍPRAVY

Do múky vmiešame kypriaci prášok, pridáme, tvaroh, olej, vajcia a štipku soli, vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme 1 hodinku v chladničke odpočívať. potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na asi 0,5 cm hrúbku, pokrájame na štvorce. Každý štvorec potrieme kečupom, v ktorom sme rozmiešali štipku soli, majorán, a mleté čierne korenie, obložíme kolieskom salámy a kúskom syra. zvinieme do tvaru rožka. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom, posypeme makom alebo rascou alebo sezamom. Upečieme na 180°C asi 25 - 30 minút. Po vychladnutí degustujeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.10.2016, 9:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu