končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CHUŤOVKY |
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Škvarkové pagáčiky...veľmi jednoduché.[ recept č. 56508 zo dňa 25.3.2014 ] POTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej múky, 1 kocka droždia, 1/2 Čl soli, 250ml teplého mlieka /možno ho ani všetko nespotrebujeme/, 100g bravčovej masti, 200g pomletých škvariek, 1 žĺtok ♥♥♥ na potretie 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY Do múky pridáme škvarky, bravčovú masť, soľ, žĺtok a rozmrvíme droždie, zalejeme 100ml mlieka a začneme miesiť. Podľa potreby dolievame mlieko /mám skúsenosť , že keď použijem domácu masť a škvarky, ktoré sú mastnejšie a majú menej mäsa, tak ani mlieka veľa nie je treba a opačne, pri kupovanej masti a mäsitejších škvarkách miniem celých 250 ml mlieka/, vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme 1 hodinu na teplom mieste podkysnúť. Potom ho preklopíme na múkou posypanú dosku a vyvaľkáme do obdĺžnika /na hrúbku asi 0,5 cm/, zložíme ho 4 krát na seba /na polovicu a ešte na polovicu/, prikryjeme a ešte 20 minút necháme odpočívať. Potom ho znova rozvaľkáme asi na 1 cm hrúbku, pomocou noža urobíme mriežku, vykrojíme pagáčiky, preložíme na plech,potrieme vajíčkom a necháme podkysnúť cca 30 minút. Znova potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 °C asi 15 - 20 minút. Najlepšie chutia teplé, na povrchu sú chrumkavé a vo vnútri mäkučké a vláčne. |
andrea k. (happyhappy) ID 42918, mimibazar.sk/happyhappy (26.1.2017, 13:34) | |
ODPOVEDAŤ |
Alica K. (Hia) ID 14010 (7.7.2015, 21:58) | |
ODPOVEDAŤ |