končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pomarančové tiramisuPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny pre 6 osôb: 3 žĺtka, 75 g kryštálového cukru, 4 cl pomarančového likéru /Grand Marnier/, 500 g Mascarpone /je trošku drahší, môžete ho nahradiť syrom Ricota/, 250 ml pomarančovej šťavy, 250 g dlhých piškót, 2 PL pomarančovej kôry na zdobenie /alebo pomarančová, či citrónová poleva/ POSTUP PRÍPRAVY Postup Krém: Žĺtka s cukrom vyšľaháme do penista, pridáme polovičku likéru a celé Mascarpone a vyšľaháme. Postup Tiramisu: Druhú polovicu likéru zmiešame s pomarančovou šťavou, v ktorej budeme kratučko ponárať dlhé piškóty. Na dno formy dáme najskôr kratučko ponárané dlhé piškóty, potom vrstvu krému a opäť kratučko ponárané dlhé piškóty pokiaľ nevyplníme formu, posledná vrstva musí byť krém. Na koniec ozdobíme pomarančovou kôrou, alebo polevou podľa vášho výberu. Necháme v chladničke stuhnúť! Dopľnam ešte jednu vec, že som našla sušenú citrónovú kôru v BALE a výrobca je KOTÁNYI, nechcem robiť reklamu, ale je to fakt problém zohnať, tak aby ste vedeli :-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 24 dkg polohrubej múky, 14dkg masla, 12dkg práškového cukru, 5 žĺtkov, 1/2 prášku do pečiva, trošku kakaa Na cesto pôjde nejaký dobrý "kyslý" až "štipací" lekvár - ribezľový, čučoriedkový, černicový,... Plnka: 5 bielkov, 10 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 14 dkg kokosu Poleva: 1 čokoláda na varenie POSTUP PRÍPRAVY Maslo, práškový cukor, 5 žĺtkov a kakao dobre vymiešame, pridáme múku s práškom do pečiva a spracujeme, vznikne vám úplne tuhé cesto, ktoré mokrou rukou roztlačíte, pekne upravíte na vymastenom a vysypanom plechu. Nezabudnite si ruky priebezne vlhčiť, bude sa vám s cestom pracovať jednoduchšie. Keď ste cesto pekne upravili na plechu, potrite ho lekvárom, nebojte sa toho lekváru, dajte ho tam hojne, nech ho je cítiť,ja dávam celu malú fľaštičku. Potom vyšľahajte 5 bielkov, 10dkg práškového cukru a vanilkový cukorna penu, primiešajte varechou kokos a vylejte na cesto. Pečieme asi 20 minút, ale radšej kontrolujte vrch kokosu, ak pekne zhnedne, okamžite vyberte z rúry, koláč je hotovy, keď vychladne polejeme roztopenou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |