končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kakaové a vanilkové esíčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 26 dkg hladnej múky, 3 dkg kakaa (ak chcem vanilkové keksíky, tak namiesto kakaa 1 sáčok vanilkového cukru, alebo radšej vanilkovej arómy – ja takú ale nemám :(), 25 dkg mäkkého masla (Palmarin), 10 dkg práškového cukru, 1 vajce – iba bielok, 2 štipky soli, Tieto keksíky majú veľmi podobnú chuť esíčkam. POSTUP PRÍPRAVY Múku a kakao (alebo vanilkový cukor) preosieme. Maslo a cukor vymiešame, pridáme bielko z vajíčka a štipky soli. 1 min. miešame a postupne pridávame kakaovú múku. Premiešame, ale nie dlho, len aby bolo cesto hladké. Vložíme na potravinársku fóliu a vytvarujeme pomocou fólie valec s takým priemerom, aký chceme aby keksíky mali. Vložíme do chladničky na pár hodín, najlepšie na noc. Ďalší deň odkrojíme cca 1 cm kúsky a ukladáme ich na plech - používam aj papier na pečenie. Necháme medzi nimi medzery, trošku narastú. V predhriatej rúre 180°C pečieme cca 15 min. Dobrú chuť. recept pochádza zo stránky: http://kicsivu.hu/archives/2008/04/21/Kakaos_sable_Viennois/ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 10.5.2009, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Citrónový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajíčka, 13 dkg kryštálového cukru, 8 dkg roztopeného masla, 12 dkg hladkej múky, 1balenie prášku do pečiva, šťava z 1 citróna + nastrúhaná kôra POSTUP PRÍPRAVY Rozdelíme si žĺtka a bielka. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. V ďalšej mise si vymiešame žĺtka s cukrom. Postupne pridávame nastrúhanú kôru z citróna a citrónovú šťavu, roztopené maslo, a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne primiešame našľahané bielka. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C 20-30 min (kontrolujeme či je cesto upečené). Po upečení posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť. recept pochádza zo stránky: http://kicsivu.hu/archives/2007/03/09/Citromos_sutemeny/ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 30.4.2009, 22:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |