. .. .. .. .. .. .
. .

Kakaové a vanilkové esíčka - RECEPT 13631

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 19784 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Kakaové a vanilkové esíčka


[ recept č. 13631 zo dňa  ]


Kakaové a vanilkové esíčka


POTREBNÉ PRÍSADY

26 dkg hladnej múky, 3 dkg kakaa (ak chcem vanilkové keksíky, tak namiesto kakaa 1 sáčok vanilkového cukru, alebo radšej vanilkovej arómy – ja takú ale nemám :(), 25 dkg mäkkého masla (Palmarin), 10 dkg práškového cukru, 1 vajce – iba bielok, 2 štipky soli, Tieto keksíky majú veľmi podobnú chuť esíčkam.

POSTUP PRÍPRAVY

Múku a kakao (alebo vanilkový cukor) preosieme. Maslo a cukor vymiešame, pridáme bielko z vajíčka a štipky soli. 1 min. miešame a postupne pridávame kakaovú múku. Premiešame, ale nie dlho, len aby bolo cesto hladké. Vložíme na potravinársku fóliu a vytvarujeme pomocou fólie valec s takým priemerom, aký chceme aby keksíky mali. Vložíme do chladničky na pár hodín, najlepšie na noc. Ďalší deň odkrojíme cca 1 cm kúsky a ukladáme ich na plech - používam aj papier na pečenie. Necháme medzi nimi medzery, trošku narastú. V predhriatej rúre 180°C pečieme cca 15 min.
Dobrú chuť.

recept pochádza zo stránky: http://kicsivu.hu/archives/2008/04/21/Kakaos_sable_Viennois/
<< Kuracie nožičky s medom a horčicou | Kakaové a vanilkové esíčka | Svieži pudingový zákusok >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (10.5.2009, 14:24)
mne sa zdá, že v esíčkach akoby bola aj škorica, možno preto nie je ten výsledok taký aký by ste chceli :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Katarína D. (PetraPA) ID 90945 (9.5.2009, 10:05)
Vyskúšala som tento recept, robila som kakaové keksíky, no ale výsledok sa mi veľmi nepáčil, má to ďaleko od esíčiek a ide tam podľa mňa málo cukru tých 10 dkg je na to kakao málo, mám tie keksy horké.
ODPOVEDAŤ
Kinga G. (KingaG) ID 19784 (9.5.2009, 15:52)
Je mi ľúto, že nechutili. Ja som ich už robila niekoľko krát a určite ich ešte budem robiť. 3dkg kakaa nie je až tak veľa. Je pravda, že nemáme radi veľmi sladké sladkosti, takže väčšinou pri receptoch uberám 1/3 cukru. Aj keď pri tomto keksíku som postupovala podľa receptu, keďže sa mi pomer zdal vhodný už pri prvom pečení.
ODPOVEDAŤ
Katarína D. (PetraPA) ID 90945 (9.5.2009, 19:58)
Tak dneska som ich skúsila znova, no sú lepšie na druhý deň, asi nabudúce vyskúšam dať menej kakaa, ale nie o veľa menej, a trochu viac cukru asi možno 150 g alebo tak nejako. Ponúkla som z nich aj sestru, tak sa jej páčili, len že keby boli trochu viac sladké. Ale použila som holandké kakao, a to je dosť tmavé silné, tak možno aj v tom je to. Inak cesto mi chuťovo pripomína ako BB puding, skúšala som surové mi chutilo. (zajic) Chcem sa spýtať aké maslo si použila ? Ja som použila masielko. Tak neviem, či aj v tom niečo sa mení. Lebo píšeš, že treba mäkké maslo použiť.
ODPOVEDAŤ
Kinga G. (KingaG) ID 19784 (10.5.2009, 14:15)
Kakao som použila klasické slovenské, to holandské nepoznám, preto neviem aké to je. Ja som použila klasické maslo (rastlinný tuk) na pečenie – Palmarin. Pre istotou som to pridala aj do prísad.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu