končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kakaové a vanilkové esíčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 26 dkg hladnej múky, 3 dkg kakaa (ak chcem vanilkové keksíky, tak namiesto kakaa 1 sáčok vanilkového cukru, alebo radšej vanilkovej arómy – ja takú ale nemám :(), 25 dkg mäkkého masla (Palmarin), 10 dkg práškového cukru, 1 vajce – iba bielok, 2 štipky soli, Tieto keksíky majú veľmi podobnú chuť esíčkam. POSTUP PRÍPRAVY Múku a kakao (alebo vanilkový cukor) preosieme. Maslo a cukor vymiešame, pridáme bielko z vajíčka a štipky soli. 1 min. miešame a postupne pridávame kakaovú múku. Premiešame, ale nie dlho, len aby bolo cesto hladké. Vložíme na potravinársku fóliu a vytvarujeme pomocou fólie valec s takým priemerom, aký chceme aby keksíky mali. Vložíme do chladničky na pár hodín, najlepšie na noc. Ďalší deň odkrojíme cca 1 cm kúsky a ukladáme ich na plech - používam aj papier na pečenie. Necháme medzi nimi medzery, trošku narastú. V predhriatej rúre 180°C pečieme cca 15 min. Dobrú chuť. recept pochádza zo stránky: http://kicsivu.hu/archives/2008/04/21/Kakaos_sable_Viennois/ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 10.5.2009, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie nožičky s medom a horčicouPOTREBNÉ PRÍSADY 11 ks kuracích stehien, soľ, čierne korenie, korenie na grilované kuriatka, červená paprika, olej Poleva: 5 lyžíc horčice, 5 lyžíc medu POSTUP PRÍPRAVY Kuracie stehienka si umyjeme, odstránime kožu (ja ju moc nemám rada, kto chce môže nechať), nožíkom do stehienok spravíme niekoľko zárezov a nakoreníme. Vložíme do vyolejovanej jenskej misy, prikryjeme. Šupneme do predhriatej rúry na 220°C na 1 hodinu. Zatiaľ si zmiešame med s horčicou a po 1hodine potrieme stehienka touto zmesou a vrátime do rúry na 20 min., už neprikrývame. Dobrú chuť. recept pochádza zo stránky: http://mennyeimanna.blogspot.com/2009/03/mezes-mustaros-csirkecomb.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 20.10.2012, 11:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Slaný kapustový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 750 g kyslej kapusty, 1 vajce, ½ hrnčeka (125 ml) mlieka, ½ hrnčeka oleja, soľ, 1 balíček prášku do pečiva, polohrubá múka (podľa potreby, pomaly primiešavať), 1 lyžica masla, 6 strúčikov cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Kapustu si nadrobno nakrájame, pridáme vajce, mlieko, olej, prášok do pečiva a toľko múky aby vzniklo mäkké cesto. Plech vymastíme, cesto rovnomerne rozdelíme na plech, vrch potrieme olejom a koláč dáme do vyhriatej rúry upiecť na 180°C. Nepamätám sa presne koľko to trvalo :(, robil som to ešte v januári, ale cca 40 min., je potrebné kontrolovať cesto. Roztopené maslo a cesnak zmiešame a hotový koláč potrieme touto zmesou. Dobrú chuť. recept pochádza z kuchárskej knihy: Recepty zo života 3 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 4.8.2012, 17:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Maková krupicová kašaPOTREBNÉ PRÍSADY Krupicová kaša: ½ l mlieka, štipka soli, 2 lyžice cukru, 4 lyžice krupice, 3 lyžice zomletého maku Omáčka: 20 dkg vykôstkovaných višní, 1 dl červeného vína, 1 čajová lyžička cukru, škorica, 2 klinčeky, ½ čajovej lyžičky solamylu, trošku studenej vody POSTUP PRÍPRAVY Mlieko dáme zovrieť spolu so soľou, cukrom. Po zovretí pomaly pridávame krupicu, a potom aj mak. Po zahustení odstavíme z ohňa. Kaša je hotová. Trvá to fakt chvíľku – zomletie maku trvá pomerne dlhšie. Podľa pôvodného receptu je potrebné kašu vliať do 3 misiek, ktoré si vystelieme potravinárkou fóliou, dáme vychladiť a tak podávame. Mne ale oveľa viac chutí ešte teplá. Takto, ale nevieme vytvoriť pekný tvar. Chuť je ale dôležitejšia ako dizajn – v tomto prípade. Omáčku si pripravíme nasledovne. Višne spolu so šťavou (ak boli mrazené) zmiešame s vínom, cukrom a koreninami a dáme zovrieť. Zatiaľ si solamyl v troške vody rozmiešame a pridáme k višniam. Miešame dovtedy, kým sa nám omáčka nezahustí. Krupicu podávame spolu s višňovou omáčkou. Dobrú chuť. recept pochádza zo stránky: http://kicsivu.hu/archives/2008/05/04/VKF_XV__Makos_tejbegriz_fuszeres-vorosboros_meggymartassal/ Keďže varím večer a fotím mobilom, fotky nie sú vždy kvalitné :(. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 30.4.2009, 15:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Zemiakový šalát s cuketouPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, malé cukety (ja som mala 2 ks asi 20 cm) alebo môžu byť namiesto nich aj olivy, 1 červená paprika, kyslá smotana alebo jogurt, citrónová šťava, voda, oregano, soľ, čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Tento recept už mám nafotený v albume (http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=388484), ale nevyzerá tak dobre ako na tomto obrázku a pritom aj ten aj tento šalát je vynikajúci. Urobila som trošku zmenu a namiesto olív (nemala som) som použila cuketu. Postup je nasledujúci: Začneme cuketou umyjeme ich (ja som ich neošúpala), nakrájame na tenké kolieska (cca 3 mm), ochutíme – kto aké korenie má rád – ja som dala soľ, čierne korenie, poprášila oreganom, zázvorom, cesnakovým korením. Na panvicu si dáme trochu olivového oleja a opečieme ich z oboch strán –chvíľku to trvá, ja mám radšej keď majú tmavšiu farbu. Zemiaky si umyjeme, môžeme očistiť, ale nemusíme, nakrájame na kocky. Uvaríme ich v osolenej vode. Prípadne ak vystanú varené zemiaky z obeda môžu sa použiť aj tieto. Keď sú cukety hotové vyberieme ich a do tej istej panvice dáme na slížiky nakrájanú papriku. Tiež ju do mäkka udusíme. Keď sú hotové vyberieme ich. Do panvice pridáme kyslú smotanu alebo jogurt, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme oregano, soľ, čierne korenie a trochu vody, spolu všetko povaríme. Pridáme zemiaky, cuketu, papriku a pomiešame. Je to výborné teplé aj studené, ako príloha k mäsku alebo len tak ... Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 17 dkg masla, 1 pohár (25 dkg) kryštálového cukru, 3 vajíčka, 3 poháre hladkej múky, 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva, 0,5 pohára kakaa, 1,25 pohára mlieka Zdobenie: 20 dkg čokolády na varenie, 10 dkg masla, čistú bublikovú fóliu (taká do čoho sa balí sklo – ja to zbožňujem vypukávať :)) POSTUP PRÍPRAVY Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom. Po jednom pridáme vajíčka, vymiešame. Zmiešame si múku, prášok do pečiva a kakao. Postupne pridávame zmes múky a mlieka k vajíčkovej zmesi. Formu na pečenie vyložíme papierom na pečenie, kraje vymastíme a vlejeme do nej cesto. V predhriatej rúre pečieme na 190°C cca 55 minút, ale kontrolujeme, aby sa nám nespálila. Po upečení 10 minút necháme vo forme potom vyberieme, položíme na mriežku a necháme vychladnúť. Zdobenie si spravíme nasledovne: Nad parou si roztopíme čokoládu na varenie a vymiešame s maslom. Do tortovej formy na spodok pripevníme fóliu s vypuklou časťou nahor a na ňu nalejeme čokoládu, rovnomerne roztrieme a vložíme do chladničky. Keď čokoláda stuhla, vyberieme ju z formy a opatrne stiahneme fóliu. Aby ozdoba dobre držala vrch torty som potrela jahodovým lekvárom (môže byť aj iný). Dobrú chuť. recept pochádza zo stránky: http://mennyeimanna.blogspot.com/2008/11/csokolds-stemny.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (34) posledné: 10.7.2009, 18:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Citrónový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajíčka, 13 dkg kryštálového cukru, 8 dkg roztopeného masla, 12 dkg hladkej múky, 1balenie prášku do pečiva, šťava z 1 citróna + nastrúhaná kôra POSTUP PRÍPRAVY Rozdelíme si žĺtka a bielka. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. V ďalšej mise si vymiešame žĺtka s cukrom. Postupne pridávame nastrúhanú kôru z citróna a citrónovú šťavu, roztopené maslo, a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne primiešame našľahané bielka. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C 20-30 min (kontrolujeme či je cesto upečené). Po upečení posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť. recept pochádza zo stránky: http://kicsivu.hu/archives/2007/03/09/Citromos_sutemeny/ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 30.4.2009, 22:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |