. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Mária G. (marču) ID 124246
.
Oblasť: Žarnovica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 21.11.2009
Naposledy: 7.1.2015 19:09
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 20
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Mrkvové batôžky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hrubej múky, 250g Palmarinu, 250g nastrúhanej mrkvy, 1 prášok do pečiva+++ slivkový lekvár, práškový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovín si vypracujeme cesto, rozvaľkáme, nakrájame na štvorčeky, naplníme lekvárom, vytvarujeme batôžky a dáme piecť. (250 stupňov, cca 10-15 min) Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 16.2.2013, 20:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláč "pekný Izidor"



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 15dkg masla, 16dkg práš.cukru, 4 žĺtky, 1 lyžica kakaa, 12dkg orechov, 7dkg hrubej múky, 1/2 PDP, sneh zo 4 bielkov***Orechová plnka: 20dkg orechov, 15dkg práš. cukru, 1 vanilka, um podľa chuti***Plnka 2 : 4 žĺtky, 3 lyžice kakaa, 10dkg práš. cukru, 20dkg masla***džem, čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovín upečieme cesto, ktoré potrieme džemom a orechovou plnkou. Plnku2 si pripravíme nasledovne: žĺtky, kakao a cukor miešame nad parou, kým nezhustne a k vychladnutému pridáme maslo, dobre vymiešame. Natrieme na orechovú plnku, dozdobíme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Viedenský zákusok



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250g práš.cukru, 4 vajcia, 1vanilínový cukor, 1,25dl oleja, 1,25dl mlieka, 300g polohrubej múky, pol balíčka PDP ***Plnka: 1l pomarančového džúsu, 2 Zlaté klasy, 6 polievkových lyžíc cukru***Na ozdobu: 2,5dl džúsu, 5dl smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, 2-3 balíčky dlhých piškót, čokoláda a um

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia, cukor a vanilínový cukor zmiešame. Pridáme olej, mlieko, múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený hlbší plech a upečieme. Krém uvaríme z džúsu, Zlatých klasov a cukru. Teplý krém vylejeme na vychladnuté cesto a dáme do chladu. Potom naň natrieme dotuha vyšľahané šľahačky so stužovačom. Piškóty namáčame v džúse s umom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku. Vrch ozdobíme roztopenou čokoládou. Rezy krájame pomedzi piškóty.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.12.2010, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Šťavnatý makový zákusok



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hrubej múky, 250g mletého maku(alebo orechov), 250g masla, 200g práš. cukru, 4 vajcia, 1 lyžica kakaa, 1lyžčka sódy bikarbóny, 500ml mlieka ***SIRUP: 250g kryš. cukru, 200ml vody, šťava z 2 citrónov, 50ml umu***KRÉM: 300ml mlieka, 1 Zlatý klas alebo vanilkový puding, 2 žĺtky, 250 g masla, 140g práš. cukru, 50ml umu a čokoláda na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo, žĺtky a cukor spolu vymiešame. Pridáme kakao, mak, múku so sódou bikarbónou, mlieko a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a pomúčený plech a upečieme pri 200 stupňoch.***SIRUP: Z vody s cukrom uvaríme sirup a do vychladnutého pridáme citrónovú šťavu a um. Sirupom rovnomerne polejeme celý koláč. ***KRÉM: V mlieku rozmiešame Zlatý klas, žĺtky a uvaríme puding. Vychladnutý ho spojíme s maslom, ktoré sme predtým vyšľahali s cukrom a umom. Krém natrieme na koláč a pokvapkáme roztopenou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 4.12.2010, 20:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Torta na spôsob tiramisu


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

5 žĺtkov, 150 g rastlinného tuku, 150 g práškového cukru, 3 lyžice rumu, 500 g hladkej múky, 1PDP, 1-2 lyžice mlieka, 2 lyžice kakaa, pikantný lekvár KOKOSOVÝ SNEH: 5 bielkov, 150 g práškového cukru, 250 g kokosovej múčky

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky zmiešanej s práškom do pečiva, zmäknutého tuku, žĺtkov, práškového cukru, rumu a mlieka vypracujeme tuhé cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Jednu časť vyvaľkáme a uložíme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a potrieme ju lekvárom. Do druhej časti primiešame kakao, vyvaľkáme a uložíme na svetlú časť potretú lekvárom. Vrch potrieme kokosovým snehom a dáme piecť do mierne vyhriatej rúry.
PRÍPRAVA KOKOSOVÉHO SNEHU: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého primiešame kokosovú múčku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 18.3.2012, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Broskyňová bublanina



POTREBNÉ PRÍSADY

**5 vajec, koľko vážia vajcia, toľko práškového cukru a polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 dcl oleja, 1 dcl vody **broskyňový kompót, 1 vanilkový puding (alebo Zlatý klas)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky uvedené suroviny spolu zmiešame a cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto poukladáme broskyne a dáme piecť. Šťavu z kompótu dolejeme vodou do 500 ml a rozmiešame v nej vanilkový puding alebo Zlatý klas, necháme zovrieť. Polevu vylejeme na upečený koláč.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 1.12.2010, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohový koláč s pudingom



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 100 g práškového cukru, 150 g tuku (maslo alebo Hera), 1 vajce (pokiaľ máme väčší plech, dávku zdvojnásobíme) PLNKA: 500 g mäkkého tvarohu, 1 vajce, 1 lyžica masla, 400 ml mlieka, 1 vanilínový cukor, 1 vanilínový pudingový prášok, 80 g cukru, citrónová kôra

POSTUP PRÍPRAVY

Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cukor, zmäknutý tuk a vajce. Vypracujeme cesto, ktoré necháme krátko odležať v chlade. Medzitým si urobíme plnku. V mlieku rozmiešame pudingový prášok, cukor, vanilínový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Kým je horúci, vmiešame maslo, vajce a necháme vychladnúť. Potom po lyžičkách pridávame tvaroh. Vychladnuté cesto rozdelíme na dva diely. Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme naň prvý diel cesta. Potrieme ho tvarohovou plnkou a nastrúhame druhý diel cesta.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 15.5.2010, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohový koláč s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

1. CESTO: 30 dkg polohrubej múky, 25 dkg práškového cukru, 1 vajce, 11 lyžíc studenej vody, 10 dkg masla, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa 2. CESTO: 25 dkg polohrubej múky, 20 dkg práškového cukru, 3 vajcia, 6 lyžíc studenej vody, 1 dcl oleja, 1/2 prášku do pečiva PLNKA: 75 dkg tvarohu, 2 vajcia, 3 lyžice rumu, 15 dkg práškového cukru, 1 vanilka, ľubovoľné ovocie ( ja som použila zavárané slivky)

POSTUP PRÍPRAVY

Prvé cesto dáme na pomastený a múkou vysypaný plech. Na to dáme plnku a potom druhé cesto.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 10.8.2010, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hrušky v karamelovom kréme



POTREBNÉ PRÍSADY

10 ks zrelých hrušiek (môžu byť aj zavárané), 150g cukru, 1l mlieka, 2 balíčky vanilkového pudingu, 1 citrón, šľahačka, čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Kryštálový cukor skaramelizujeme, zalejeme ho polovicou mlieka a za mierneho miešania privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok a vlejeme do vriaceho karamelového mlieka. Za stáleho miešania chvíľu povaríme a potom odstavíme. Hrušky očistíme, zbavíme jadrovníkov a pozdĺžne pokrájame na štvrťky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Hrušky poukladáme do pohárov, zalejeme ich karamelovým krémom a dáme zachladiť. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a strúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu