končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mrkvové batôžkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hrubej múky, 250g Palmarinu, 250g nastrúhanej mrkvy, 1 prášok do pečiva+++ slivkový lekvár, práškový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovín si vypracujeme cesto, rozvaľkáme, nakrájame na štvorčeky, naplníme lekvárom, vytvarujeme batôžky a dáme piecť. (250 stupňov, cca 10-15 min) Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 16.2.2013, 20:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláč "pekný Izidor"POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 15dkg masla, 16dkg práš.cukru, 4 žĺtky, 1 lyžica kakaa, 12dkg orechov, 7dkg hrubej múky, 1/2 PDP, sneh zo 4 bielkov***Orechová plnka: 20dkg orechov, 15dkg práš. cukru, 1 vanilka, um podľa chuti***Plnka 2 : 4 žĺtky, 3 lyžice kakaa, 10dkg práš. cukru, 20dkg masla***džem, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovín upečieme cesto, ktoré potrieme džemom a orechovou plnkou. Plnku2 si pripravíme nasledovne: žĺtky, kakao a cukor miešame nad parou, kým nezhustne a k vychladnutému pridáme maslo, dobre vymiešame. Natrieme na orechovú plnku, dozdobíme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Viedenský zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 250g práš.cukru, 4 vajcia, 1vanilínový cukor, 1,25dl oleja, 1,25dl mlieka, 300g polohrubej múky, pol balíčka PDP ***Plnka: 1l pomarančového džúsu, 2 Zlaté klasy, 6 polievkových lyžíc cukru***Na ozdobu: 2,5dl džúsu, 5dl smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, 2-3 balíčky dlhých piškót, čokoláda a um POSTUP PRÍPRAVY Vajcia, cukor a vanilínový cukor zmiešame. Pridáme olej, mlieko, múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený hlbší plech a upečieme. Krém uvaríme z džúsu, Zlatých klasov a cukru. Teplý krém vylejeme na vychladnuté cesto a dáme do chladu. Potom naň natrieme dotuha vyšľahané šľahačky so stužovačom. Piškóty namáčame v džúse s umom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku. Vrch ozdobíme roztopenou čokoládou. Rezy krájame pomedzi piškóty. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 4.12.2010, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šťavnatý makový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY 250g hrubej múky, 250g mletého maku(alebo orechov), 250g masla, 200g práš. cukru, 4 vajcia, 1 lyžica kakaa, 1lyžčka sódy bikarbóny, 500ml mlieka ***SIRUP: 250g kryš. cukru, 200ml vody, šťava z 2 citrónov, 50ml umu***KRÉM: 300ml mlieka, 1 Zlatý klas alebo vanilkový puding, 2 žĺtky, 250 g masla, 140g práš. cukru, 50ml umu a čokoláda na varenie POSTUP PRÍPRAVY Maslo, žĺtky a cukor spolu vymiešame. Pridáme kakao, mak, múku so sódou bikarbónou, mlieko a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a pomúčený plech a upečieme pri 200 stupňoch.***SIRUP: Z vody s cukrom uvaríme sirup a do vychladnutého pridáme citrónovú šťavu a um. Sirupom rovnomerne polejeme celý koláč. ***KRÉM: V mlieku rozmiešame Zlatý klas, žĺtky a uvaríme puding. Vychladnutý ho spojíme s maslom, ktoré sme predtým vyšľahali s cukrom a umom. Krém natrieme na koláč a pokvapkáme roztopenou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 4.12.2010, 20:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Torta na spôsob tiramisuPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 5 žĺtkov, 150 g rastlinného tuku, 150 g práškového cukru, 3 lyžice rumu, 500 g hladkej múky, 1PDP, 1-2 lyžice mlieka, 2 lyžice kakaa, pikantný lekvár KOKOSOVÝ SNEH: 5 bielkov, 150 g práškového cukru, 250 g kokosovej múčky POSTUP PRÍPRAVY Z múky zmiešanej s práškom do pečiva, zmäknutého tuku, žĺtkov, práškového cukru, rumu a mlieka vypracujeme tuhé cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Jednu časť vyvaľkáme a uložíme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a potrieme ju lekvárom. Do druhej časti primiešame kakao, vyvaľkáme a uložíme na svetlú časť potretú lekvárom. Vrch potrieme kokosovým snehom a dáme piecť do mierne vyhriatej rúry. PRÍPRAVA KOKOSOVÉHO SNEHU: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého primiešame kokosovú múčku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 18.3.2012, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Broskyňová bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY **5 vajec, koľko vážia vajcia, toľko práškového cukru a polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 dcl oleja, 1 dcl vody **broskyňový kompót, 1 vanilkový puding (alebo Zlatý klas) POSTUP PRÍPRAVY Všetky uvedené suroviny spolu zmiešame a cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto poukladáme broskyne a dáme piecť. Šťavu z kompótu dolejeme vodou do 500 ml a rozmiešame v nej vanilkový puding alebo Zlatý klas, necháme zovrieť. Polevu vylejeme na upečený koláč. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 1.12.2010, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohový koláč s pudingomPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 100 g práškového cukru, 150 g tuku (maslo alebo Hera), 1 vajce (pokiaľ máme väčší plech, dávku zdvojnásobíme) PLNKA: 500 g mäkkého tvarohu, 1 vajce, 1 lyžica masla, 400 ml mlieka, 1 vanilínový cukor, 1 vanilínový pudingový prášok, 80 g cukru, citrónová kôra POSTUP PRÍPRAVY Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cukor, zmäknutý tuk a vajce. Vypracujeme cesto, ktoré necháme krátko odležať v chlade. Medzitým si urobíme plnku. V mlieku rozmiešame pudingový prášok, cukor, vanilínový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Kým je horúci, vmiešame maslo, vajce a necháme vychladnúť. Potom po lyžičkách pridávame tvaroh. Vychladnuté cesto rozdelíme na dva diely. Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme naň prvý diel cesta. Potrieme ho tvarohovou plnkou a nastrúhame druhý diel cesta. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 15.5.2010, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohový koláč s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY 1. CESTO: 30 dkg polohrubej múky, 25 dkg práškového cukru, 1 vajce, 11 lyžíc studenej vody, 10 dkg masla, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa 2. CESTO: 25 dkg polohrubej múky, 20 dkg práškového cukru, 3 vajcia, 6 lyžíc studenej vody, 1 dcl oleja, 1/2 prášku do pečiva PLNKA: 75 dkg tvarohu, 2 vajcia, 3 lyžice rumu, 15 dkg práškového cukru, 1 vanilka, ľubovoľné ovocie ( ja som použila zavárané slivky) POSTUP PRÍPRAVY Prvé cesto dáme na pomastený a múkou vysypaný plech. Na to dáme plnku a potom druhé cesto. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 10.8.2010, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hrušky v karamelovom krémePOTREBNÉ PRÍSADY 10 ks zrelých hrušiek (môžu byť aj zavárané), 150g cukru, 1l mlieka, 2 balíčky vanilkového pudingu, 1 citrón, šľahačka, čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Kryštálový cukor skaramelizujeme, zalejeme ho polovicou mlieka a za mierneho miešania privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok a vlejeme do vriaceho karamelového mlieka. Za stáleho miešania chvíľu povaríme a potom odstavíme. Hrušky očistíme, zbavíme jadrovníkov a pozdĺžne pokrájame na štvrťky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Hrušky poukladáme do pohárov, zalejeme ich karamelovým krémom a dáme zachladiť. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a strúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 11 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |