
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 20 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Mrkvové batôžkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hrubej múky, 250g Palmarinu, 250g nastrúhanej mrkvy, 1 prášok do pečiva+++ slivkový lekvár, práškový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovín si vypracujeme cesto, rozvaľkáme, nakrájame na štvorčeky, naplníme lekvárom, vytvarujeme batôžky a dáme piecť. (250 stupňov, cca 10-15 min) Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 16.2.2013, 20:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Laskonky s karamelovou náplňouPOTREBNÉ PRÍSADY 5 bielkov, 400g kryštálového cukru, 100g orechov alebo kokosu ***PLNKA: 150g kryštálového cukru, 100ml vody, 400ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 250g margarínu POSTUP PRÍPRAVY Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli nad parou do tuhej peny cca 15 minút. Necháme mierne vychladnúť a primiešame orechy (kokos). Na plech si dáme papier na pečenie a pomocou šablóny tvarujeme laskonky. Pečieme pri teplote 115 stupňov približne 30 minút. ***PLNKA: Cukor upálime na karamel, zalejeme vodou a necháme rozvariť. V mlieku si rozmiešame Zlaté klasy, vylejeme do karamelu a uvaríme puding. Necháme vychladnúť a do studeného pridáme margarín. Dôkladne vyšľaháme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 29.2.2012, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Odpaľované venčekyPOTREBNÉ PRÍSADY 30 dkg vody, 15 dkg oleja, 15 dkg hladkej múky, 4 vajcia ***PLNKA: 0,5 l mlieka, 1 Zlatý klas, margarín, práškový cukor (podľa chuti), vanilínový cukor POSTUP PRÍPRAVY Vodu s olejom necháme zovrieť, pridáme múku, premiešame. Keď sa hmota oddeľuje od nádoby, odstavíme. Do mierne vychladnutého pridáme vajcia, dôkladne premiešame. Hmotou naplníme cukrárenské vrecko a striekame na plech (plech sa nemastí). Pečieme cca 12-14 min pri teplote 250 stupňov. Počas pečenia neotvárame, pretože by splasli !!! Upečené prekrojíme a naplníme plnkou. PLNKA: V mlieku si uvaríme Zlatý klas, necháme vychladnúť a pridáme do margarínu vymiešaného s práškovým a vanilínovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 20.1.2011, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Kokosové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g hladkej múky, 1 Palmarin, 250 g kokosovej múčky, 500 g práš. cukru, 1 PDP POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešame a napĺňame do formičiek (nemastené). Pečieme pri 200-250 stupňoch, cca 5 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) KOMENTÁRE (38) posledné: 21.12.2016, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Koláč "pekný Izidor"POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 15dkg masla, 16dkg práš.cukru, 4 žĺtky, 1 lyžica kakaa, 12dkg orechov, 7dkg hrubej múky, 1/2 PDP, sneh zo 4 bielkov***Orechová plnka: 20dkg orechov, 15dkg práš. cukru, 1 vanilka, um podľa chuti***Plnka 2 : 4 žĺtky, 3 lyžice kakaa, 10dkg práš. cukru, 20dkg masla***džem, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovín upečieme cesto, ktoré potrieme džemom a orechovou plnkou. Plnku2 si pripravíme nasledovne: žĺtky, kakao a cukor miešame nad parou, kým nezhustne a k vychladnutému pridáme maslo, dobre vymiešame. Natrieme na orechovú plnku, dozdobíme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Viedenský zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 250g práš.cukru, 4 vajcia, 1vanilínový cukor, 1,25dl oleja, 1,25dl mlieka, 300g polohrubej múky, pol balíčka PDP ***Plnka: 1l pomarančového džúsu, 2 Zlaté klasy, 6 polievkových lyžíc cukru***Na ozdobu: 2,5dl džúsu, 5dl smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, 2-3 balíčky dlhých piškót, čokoláda a um POSTUP PRÍPRAVY Vajcia, cukor a vanilínový cukor zmiešame. Pridáme olej, mlieko, múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený hlbší plech a upečieme. Krém uvaríme z džúsu, Zlatých klasov a cukru. Teplý krém vylejeme na vychladnuté cesto a dáme do chladu. Potom naň natrieme dotuha vyšľahané šľahačky so stužovačom. Piškóty namáčame v džúse s umom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku. Vrch ozdobíme roztopenou čokoládou. Rezy krájame pomedzi piškóty. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 4.12.2010, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Šťavnatý makový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY 250g hrubej múky, 250g mletého maku(alebo orechov), 250g masla, 200g práš. cukru, 4 vajcia, 1 lyžica kakaa, 1lyžčka sódy bikarbóny, 500ml mlieka ***SIRUP: 250g kryš. cukru, 200ml vody, šťava z 2 citrónov, 50ml umu***KRÉM: 300ml mlieka, 1 Zlatý klas alebo vanilkový puding, 2 žĺtky, 250 g masla, 140g práš. cukru, 50ml umu a čokoláda na varenie POSTUP PRÍPRAVY Maslo, žĺtky a cukor spolu vymiešame. Pridáme kakao, mak, múku so sódou bikarbónou, mlieko a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a pomúčený plech a upečieme pri 200 stupňoch.***SIRUP: Z vody s cukrom uvaríme sirup a do vychladnutého pridáme citrónovú šťavu a um. Sirupom rovnomerne polejeme celý koláč. ***KRÉM: V mlieku rozmiešame Zlatý klas, žĺtky a uvaríme puding. Vychladnutý ho spojíme s maslom, ktoré sme predtým vyšľahali s cukrom a umom. Krém natrieme na koláč a pokvapkáme roztopenou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 4.12.2010, 20:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Torta na spôsob tiramisuPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Flámsky šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie cestovín (mušličky), 2-3 uhorky, 5-6 rajčín, šunka, tatárska omáčka, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Uvarené cestoviny necháme vychladnúť. Zeleninu a šunku si nakrájame na menšie kúsky a zmiešame s cestovinami, postupne pridáme tatársku omáčku. Na záver osolíme, okoreníme podľa chuti. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 22.7.2011, 17:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Domáci chlebík a lá Vladko :)POTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladkej múky, 2 kocky droždia, 0,5 kg zemiakov (uvarené v šupke), 2 PL cukru, soli a octu, 1 KL rasce, pretlačený cesnak POSTUP PRÍPRAVY Z 0,3 dl teplej vody, cukru a droždia si urobíme kvások, ktorý zmiešame s múkou, zemiakmi, soľou, rascou a octom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť. Po nakysnutí vypracujeme bochníky a necháme piecť 1 hodinu. Tesne pred dopečením potrieme chlebík cesnakom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 20.9.2010, 8:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 20 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |