. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Monika D. (monikaskorica) ID 116840
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 11.10.2009
Naposledy: 13.4.2017 8:46
Aktualizácia: 29.10.2015 20:17
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 4
RODINNÉ FOTOGRAFIE 25
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 22
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

MÚČNIKY, POHÁRE

Makový závin zo zemiakového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g zemiakov, 500 g hladkej múky, 250 g palmarínu, 150-200 g práškového cukru, 1 vajce, 1 lyžička pdp plnka: maková , orechová

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť, potom nastrúhame na jemnom strúhadle alebo prepasírujeme, pridáme ostatné suroviny a spracujeme vláčne cesto. Rozdelíme na dve časti a každú zvlášť vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm. Naplníme orechovou, makovou plnkou (mletý mak, cukor podľa chuti a zabaríme horúcim mliekom aby vznikla hmota ktorá sa dobre natiera, to isté i s orechmi) a zvinieme. Vrch závinu potrieme žĺtkom a pečiem v rúre pri 175 °C do zlatista. Z dávky vyjdú dve nohy závinu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.9.2010, 14:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohová bublanina (šťavnatá a veľmi chutná)



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g palmarínu, 250 g práškového cukru, 4 vajcia, 250 g tvarohu, 250 g polohrubej múky, 1 pdp, 1 van. cukor, ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka oddeliť od bielkov, z bielkov ušľahať tuhý sneh. žĺtka postupne vymiešať s cukrom, tukom a tvarohom pomocou mixéra. Len varechou vmiešať múku s pdp a naposledy zľahka sneh, cesto je tuhšie, ale netreba sa báť má také byť. Rovnomerne ho navrstvíme na pečiaci papier vymastený a vysypaný múkou. Poukladáme ľubovoľné sezóne alebo kompótované ovocie a pečieme pri 175 °C asi 35 min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.10.2010, 15:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Gaštanové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 vajec, 180 g práškového cukru, 1 van. cukor, 250 g polohr. múky, 100 ml oleja, 100 ml vody, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa Plnka: 0,5 l mlieka alebo sójovej náhrady mlieka, 1 zlatý klas, 1 vanilkový pudingový prášok, 2 lyžice kryš. cukru , 1 van. cukor, 250 g hery, 2 lyžice práš. cukru i viac treba ochutnať ako je sladké pyré, 250 g gaštanového pyré, 1 lyžička rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka oddeliť od bielkov. Z bielok vyšľahať tuhý sneh, žĺtka vymiešať mixérom s cukrom, postupne pridať olej, vodu a varechou vmiešať múku s kakaom a pdp. Piecť asi 15-20 min pri 175 °C. Cesto je na menší plech nie na klasický. Ak dáte na klasický rezy nerobte len natrite plnku na korpus a posypte strúhanou čokoládou.
Zvariť mlieko a ZK, puding. prášok, cukor a van cukor na hustý puding. Heru vymiešať s cukrom a pomaly vmiešať šľahačom vychladnutý puding, rum a gaštanové pyré.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 16.4.2017, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Acidkový rýchly koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

3 acidka, 3 hrnčeky (250ml) polohr. múky a špaldovej múky (pol na pol), 1 hrnček práškového cukru, 1/2 hnčeka oleja, 1/2 sáčku pdp, 50 g hrozienok a 50 g kandizovaného ovocia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešame a vylejem na vymastený a vysypaný plech a pečieme asi 40 min pri 170°C. Ja som nemala kand. ovocie tak som dala hoblinky mandlí. Po upečení vrch potrieme lekvárom alebo čokoládou alebo len pocukrujeme. Je to bleskovka, dúfam že aj trochu zdravá :-)))...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.4.2010, 16:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Figové trojuholníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 20 dkg hladkej múky, 8 dkg práš. cukru, 1 zarovnaná čajová lyžička prášku do pečiva (ppd), 2 balíčky van. cukru, 1 vajce, 8 dkg tuku, plnka: 125 g masla, 8dkg práškového cukru, 5 lyžíc šľahačkovej smotany ( ja ju zvyčajne nemám tak dávam mlieko), 12 dkg postrúhaných orechov, 12 dkg fíg (ja dávam to celé kolečko sušených neviem koľko je to gramov)

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín na cesto vypracujeme vláčne trené cesto, rozváľame a položíme na plech vystlaný alobalom alebo mastným papierom (plnka tečie). Cesto potrieme lekvárom (slivkovým, ríbezľovým) a natrieme plnku. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30min a ešte teplé pokrájame(naozaj teplé, nie horúce) a pofŕkame čokoládou. Príprava plnky je jednoduchá, všetko sa zmieša aj s nasekanými figami(ja ich meliem v el.robotom a ten to na jemno naseká, moc veľké kúsky tam nemajú byť).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

vianočné maškrty 09


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

vanilkové rožky, medvedie labky, medovníčky, grilážky, figové trojuholníky, karamelové košíčky, orechy, linecké,linecké orechové, , linecké s orieškovou penou, kokosovo marcipánové guličky Prajem pokojné sviatky v kruhu rodiny, ste my tu veľkou inšpiráciou ;-).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (12) posledné: 23.12.2009, 17:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Špaldový jablkový mrežovník



POTREBNÉ PRÍSADY

trené cesto: 260g špaldovej múky, 100 g polohr. múky, 150 g kryš. cukru, 250 g palmarínu, 2 vajíčka, 1pdp, 1 van. cukor, kôra z jedného citróna, plnka: asi 1kg postrúhaných jabĺk, hrozienka, lyžička mletej škorice, 1-2 polievkové lyžice kryš. cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín na cesto vypracujeme vláčne trené cesto a necháme odpočívať v chladničke. Zatiaľ si ošúpeme a nastrúhame na hrubšie jablká. Pridáme podľa kyslosti jabĺk kryš. cukor, škoricu, hrozienka a premiešame. Necháme odstáť a zatiaľ si vyváľame ½ cesta. Cesto je veľmi krehké a tak ho váľam na alobale trochu hrubšom a tak prenesiem na suchý plech. Alobal najprv trochu pomúčim aby sa cesto až tak neprilepilo.
Na vyváľané cesto natrieme slivkový lekvár. Jablká nám pekne pustia šťavu, kr. vytlačíme rukami a takto čiastočne odšťavené jablká ukladáme na cesto. Zo zbytku cesta opäť na alobale vyváľame plát a pokrájame nožom na pásiky, kt. na ukladáme na vrch jabĺk a tak vytvoríme mriežku. Cesto je na trochu menší plech ako je klasický, iný sa mi do rúry nezmestí :-(.
Pečieme v rúre predhriatej na 180°C asi 30-35 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.11.2009, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu