. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

Andrea M. (007samantha) ID 37143
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.2.2008
Naposledy: 14.5.2013 15:33
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 20
RECEPTY 9
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

SLADKÉ JEDLÁ

šišky z jahodovou penou



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg polohrubej múky, 40g droždia, 4 žĺtky, 80g práškového cukru, 100g masla, 2 lyžice rumu, citrónovú kôru, trocha soli, masť, olej Na jahodovú penu potrebujeme: 2 bielka, 200g jahôd, 240g práškového cukru, 2 PL lyžice citrónovej šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

Do múky postrúhame citrónovú kôru a pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku. Ďalej pridáme žĺtky, cukor, roztopené maslo, soľ, rum a toľko vlažného mlieka, aby sme mohli vareškou vypracovať vláčne cesto. Ak sa už cesto nelepí ani na nádobu ani na varešku, trocha pomúčime, prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste. Po vykysnutí cesto zľahka vyvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme z neho formičkou kolieska. (tip: Namiesto formičky môžeme použiť aj sklenený pohár.) Vypražíme ich v horúcom oleji v dostatočne veľkej nádobe. Keď z jednej strany zružovejú, hneď ich obrátime a vypražíme z druhej strany. Hotové šišky vyberieme a uložíme na čistý hodvábny papier alebo servítku, aby sa zbavili prebytočného oleja.

Bielka, jahody, práškový cukor a citrónovú šťavu šľaháme elektrickým šľahačom, až kým nevznikne nadýchaná, tuhšia pena, ktorá strojnásobila svoj pôvodný objem. Podávame k teplým šiškám.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 7.2.2012, 13:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu