. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

Kinga G. (KingaG) ID 19784
Oblasť: Nové Zámky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.8.2007
Naposledy: 25.6.2010 22:22
Aktualizácia: 24.10.2009 19:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 97
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 7
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

SLADKÉ JEDLÁ

Maková krupicová kaša



POTREBNÉ PRÍSADY

Krupicová kaša: ½ l mlieka, štipka soli, 2 lyžice cukru, 4 lyžice krupice, 3 lyžice zomletého maku Omáčka: 20 dkg vykôstkovaných višní, 1 dl červeného vína, 1 čajová lyžička cukru, škorica, 2 klinčeky, ½ čajovej lyžičky solamylu, trošku studenej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Mlieko dáme zovrieť spolu so soľou, cukrom. Po zovretí pomaly pridávame krupicu, a potom aj mak. Po zahustení odstavíme z ohňa. Kaša je hotová. Trvá to fakt chvíľku – zomletie maku trvá pomerne dlhšie. Podľa pôvodného receptu je potrebné kašu vliať do 3 misiek, ktoré si vystelieme potravinárkou fóliou, dáme vychladiť a tak podávame. Mne ale oveľa viac chutí ešte teplá. Takto, ale nevieme vytvoriť pekný tvar. Chuť je ale dôležitejšia ako dizajn – v tomto prípade.
Omáčku si pripravíme nasledovne. Višne spolu so šťavou (ak boli mrazené) zmiešame s vínom, cukrom a koreninami a dáme zovrieť. Zatiaľ si solamyl v troške vody rozmiešame a pridáme k višniam. Miešame dovtedy, kým sa nám omáčka nezahustí.
Krupicu podávame spolu s višňovou omáčkou.
Dobrú chuť.

recept pochádza zo stránky: http://kicsivu.hu/archives/2008/05/04/VKF_XV__Makos_tejbegriz_fuszeres-vorosboros_meggymartassal/

Keďže varím večer a fotím mobilom, fotky nie sú vždy kvalitné :(.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.4.2009, 15:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu