
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
SLADKÉ JEDLÁ |
Kinga G. (KingaG) ID 19784 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maková krupicová kaša[ recept č. 13624 zo dňa 30.4.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Krupicová kaša: ½ l mlieka, štipka soli, 2 lyžice cukru, 4 lyžice krupice, 3 lyžice zomletého maku Omáčka: 20 dkg vykôstkovaných višní, 1 dl červeného vína, 1 čajová lyžička cukru, škorica, 2 klinčeky, ½ čajovej lyžičky solamylu, trošku studenej vody POSTUP PRÍPRAVY Mlieko dáme zovrieť spolu so soľou, cukrom. Po zovretí pomaly pridávame krupicu, a potom aj mak. Po zahustení odstavíme z ohňa. Kaša je hotová. Trvá to fakt chvíľku – zomletie maku trvá pomerne dlhšie. Podľa pôvodného receptu je potrebné kašu vliať do 3 misiek, ktoré si vystelieme potravinárkou fóliou, dáme vychladiť a tak podávame. Mne ale oveľa viac chutí ešte teplá. Takto, ale nevieme vytvoriť pekný tvar. Chuť je ale dôležitejšia ako dizajn – v tomto prípade. Omáčku si pripravíme nasledovne. Višne spolu so šťavou (ak boli mrazené) zmiešame s vínom, cukrom a koreninami a dáme zovrieť. Zatiaľ si solamyl v troške vody rozmiešame a pridáme k višniam. Miešame dovtedy, kým sa nám omáčka nezahustí. Krupicu podávame spolu s višňovou omáčkou. Dobrú chuť. recept pochádza zo stránky: http://kicsivu.hu/archives/2008/05/04/VKF_XV__Makos_tejbegriz_fuszeres-vorosboros_meggymartassal/ Keďže varím večer a fotím mobilom, fotky nie sú vždy kvalitné :(. |
![]() | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (30.4.2009, 15:06) |
zaujímavý receptík..keďže moji doma sú aj krupicoví aj makoví, tak určite vyskúšam ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |