Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 |
Oblasť: Ružomberok |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 3.2.2009 |
Naposledy: 30.12.2020 17:09 |
Aktualizácia: 8.2.2016 12:05 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
300 g polohrubej múky, 1 vajce, voda podľa potreby
POSTUP PRÍPRAVY
Pripravíme si suroviny, ktoré potrebujeme a náradie, ktoré použijeme...Na tablicu dáme polohrubú múku, spravíme rukou jamku, do nej dáme vajíčko a najskôr si pomôžeme nožíkom a miešame vajíčko s múkou, keď máme príliš hustú hmotu, pridávame pomaličky vodu a spracúvame rukami na cesto nie príliš tuhé, lebo potom beda pri vaľkaní, ak nie je doma silnejšia polovička...Vypracované cesto si môžeme rozdeliť na 2 časti (ale nemusíme). Z 1 časti robíme niťovky a z druhej rajbaničku. Na rajbaničku cesto musíme postrúhať na strúhadle a rajbeme( odtiaľ ten názov) a máme hotovo. Dáme si do hrnca vodu, do vriacej dáme rajbaničku a varíme do mäkka. Po uvarení odcedíme, 2 x prelejeme studenou vodou a môžeme podávať do polievky.Z druhej časti cesta si vyvaľkáme tenučký plát cesta, cesto si pomúčime, nakrájame na rovnaké pásy .Pásy ukladáme asi 2-3 na seba, pozor aby sa nezlepili a krájame rezance šírky, akej chceme- niťovky, široké...Keď dokrájame, buď hneď varíme v osolenej vode alebo necháme pri izbovej teplote pekne rozložené usušiť na ďalšiu potrebu. Dobrú chuť!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |