. .. .. .. .. .. .
. .

Domáce niťovky a rajbanička do polievky - RECEPT 37007

Ľudmila H. (ludik3) ID 80421
Oblasť: Ružomberok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2009
Naposledy: 30.12.2020 17:09
Aktualizácia: 8.2.2016 12:05
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 53
RODINNÉ FOTOGRAFIE 117
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 4

RYŽA A CESTOVINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Domáce niťovky a rajbanička do polievky


[ recept č. 37007 zo dňa  ]


Domáce niťovky a rajbanička do polievky


POTREBNÉ PRÍSADY

300 g polohrubej múky, 1 vajce, voda podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si suroviny, ktoré potrebujeme a náradie, ktoré použijeme...Na tablicu dáme polohrubú múku, spravíme rukou jamku, do nej dáme vajíčko a najskôr si pomôžeme nožíkom a miešame vajíčko s múkou, keď máme príliš hustú hmotu, pridávame pomaličky vodu a spracúvame rukami na cesto nie príliš tuhé, lebo potom beda pri vaľkaní, ak nie je doma silnejšia polovička...Vypracované cesto si môžeme rozdeliť na 2 časti (ale nemusíme). Z 1 časti robíme niťovky a z druhej rajbaničku. Na rajbaničku cesto musíme postrúhať na strúhadle a rajbeme( odtiaľ ten názov) a máme hotovo. Dáme si do hrnca vodu, do vriacej dáme rajbaničku a varíme do mäkka. Po uvarení odcedíme, 2 x prelejeme studenou vodou a môžeme podávať do polievky.Z druhej časti cesta si vyvaľkáme tenučký plát cesta, cesto si pomúčime, nakrájame na rovnaké pásy .Pásy ukladáme asi 2-3 na seba, pozor aby sa nezlepili a krájame rezance šírky, akej chceme- niťovky, široké...Keď dokrájame, buď hneď varíme v osolenej vode alebo necháme pri izbovej teplote pekne rozložené usušiť na ďalšiu potrebu. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Pripravíme si suroviny, ktoré potrebujeme a náradie, ktoré použijeme...


Na tablicu dáme polohrubú múku, spravíme rukou jamku, do nej dáme vajíčko


a najskôr si pomôžeme nožíkom a miešame vajíčko s múkou, keď máme príliš hustú hmotu, pridávame pomaličky vodu a spracúvame rukami na cesto nie príliš tuhé, lebo potom beda pri vaľkaní, ak nie je doma silnejšia polovička...


Vypracované cesto si môžeme rozdeliť na 2 časti (ale nemusíme). Z 1 časti robíme niťovky a z druhej rajbaničku. Na rajbaničku cesto musíme postrúhať na strúhadle


a rajbeme( odtiaľ ten názov) a máme hotovo. Dáme si do hrnca vodu, do vriacej dáme rajbaničku a varíme do mäkka.


Po uvarení odcedíme, 2 x prelejeme studenou vodou a môžeme podávať do polievky.


Z druhej časti cesta si vyvaľkáme tenučký plát cesta


cesto si pomúčime, nakrájame na rovnaké pásy


Pásy ukladáme asi 2-3 na seba, pozor aby sa nezlepili a krájame rezance šírky, akej chceme- niťovky, široké...


Keď dokrájame, buď hneď varíme v osolenej vode alebo necháme pri izbovej teplote pekne rozložené usušiť na ďalšiu potrebu. Dobrú chuť!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< zapekaný starší chlebík | Domáce niťovky a rajbanička do polievky | slané korbáče >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu