. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

Dagmar H. (dasula) ID 6034
.
mimibazar.sk/dasula
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.9.2006
Naposledy: 2.3.2024 19:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 426
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 24
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

RYŽA A CESTOVINY

Bleskovka - ryžové "nudle" s omáčkou z bazalkového pesta



POTREBNÉ PRÍSADY

široké ryžové rezance, 4-5 strúčikov cesnaku, 1 PL olivového oleja, 2-3 kopcovité PL bazalkového pesta, pasírované paradajky, morská soľ, parmezán na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je fakt obed/večera za pár minút a chuťovo ....kto má rád bazalkové pesto, nie je čo riešiť :). Množstvá - tak od oka - toto bolo na balenie 200g ryžových rezancov, ktoré sú u nás veľmi obľúbené. Ryžových rezancov je viac druhov - ak naozaj chcete 5-7 minútovú prípravu, tak vyberte tie, ktoré sa pred varením nemusia namáčať. V prípade namáčania cca 10 minút sa príprava tiež veľmi nepredĺži, využije sa doba zovretia vody.
Postup nemám nafotený, to sa pri tomto jedle ani nedá :-)

1. Dáme si variť vodu na rezance (ja si dám variť do rýchlovarnej konvice a je to šup šup) - podľa návodu na obale.
2. Ošúpeme si cesnak a nakrájame na tenké plátky. S olejom ozaj opatrne - je to dosť olivovo-olejové vďaka pestu.
3. V panvici s 1 PL olivového oleja si cesnak osmahneme - nie úplne do hneda, len kým prvé plátky nezačnú chytať farbu. Cesnak teplom horkne.
4. Do osmahnutého cesnaku pridáme bazalkové pesto a premiešame len toľko, aby pesto "zomáčkovatelo".
5. Pridáme pasírované paradajky - množstvo asi tak, aby omáčky nebolo zase na toto množstvo extra veľa - len ako "obal" na rezance s výraznou chuťou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 16.2.2011, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

CELOZRNNÉ CESTOVINY S PARADAJKOVOU OMÁČKOU



POTREBNÉ PRÍSADY

celozrnné cestoviny, pór, šampiňóny, pasírované paradajky, morská soľ, čerstvá bazalka a oregano (oregano používam aj sušené, bazalka sušená má úplne inú chuť ako čerstvá, tak toto nezamieňam), olivový olej 2-3 PL, blanšírovaná brokolica ako príloha

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto cestoviny (prešli sme na celozrnné alebo bezvaječné) varím ako odľahčovacie jedlo hlavne po takýchto sviatkoch, ktoré útočia na naše nespratné žalúdky a tukové vankúše :-). Ono to ani nie je recept v tom pravom zmysle slova - skôr som sa snažila použiť suroviny zdraviu a tráveniu prospešné a výsledná chuť je veľmi príjemná, čiže náhoda raz chcela, že sa táto "z núdze cnosť" sa zaradila do nášho jedálnička :-)))))

Mám veľmi rada tieto zdravšie jedlá - nevaria sa tak dlho, nenarobím veľa výbuchov v kuchyni a navyše sú farebne veľmi lákavé :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 12.10.2012, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Tagliatele s duseným kalerábom aneb večera na stole do 15 minút aj prípravou :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny - v tomto prípade to boli tagliatele, 2 kaleráby - šťavnatý mladý, cibuľa, morská soľ, mletá rasca, mletý koriander, olivový olej, 1PL masla na cestoviny.

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes sme dofrčali domov v čase večere a kvôli celodoobednému motaniu sa okolo zaváranín (čert mi ich bol dlžen), príprave obeda a potom zrýchlenému presunu na oslavu som k večeri nestihla pripraviť absolútne nič :-). Keď sa všetci dovalíme domov, to je okrem kriku a rozhádzaných "značiek" vo forme zvrškov našich ratolestí po celom byte najviac otázok, "čo budeme teraz jesť?". Šok na mojej tvári pochopili veľmi rýchlo :-) - ale tiež veľmi rýchlo pochopili, že nie, žiadny "mekáč" nebude - keďže tam dnes mali detskú session.
Takže tak rovno od dverí, ako som poprekračovala všetky veci a úspešne som sa predrala do kuchyne, umyla som si ruky a šup do práce.
Cestoviny sú u nás všeobecne obľúbené, čiže nebolo čo pokaziť. Kaleráb zbožňujú hlavne decká a tak ho takmer vždy mám doma. Momentálne u nás letia tagliatele - tie sú uvarené za cca 6 minút.... tak som bola zvedavá, či stihnem spraviť večeru, kým sa prezlečú, umyjú a upracú si ten svoj výbuch :-)))
.
.
STIHLA SOM TO....tak ak máte niekto takého "dárečky", možno vám tento tip na fakt ultrarýchlu večeru či obed pomôže a mňa to straaaaaaaaaaaaaaašne poteší :-)
Dokonca som mala po ruke aj foťák z oslavy, tak som cvakla pár foto do alba :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 13.2.2011, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu