končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
RYŽA A CESTOVINY |
Bleskovka - ryžové "nudle" s omáčkou z bazalkového pestaPOTREBNÉ PRÍSADY široké ryžové rezance, 4-5 strúčikov cesnaku, 1 PL olivového oleja, 2-3 kopcovité PL bazalkového pesta, pasírované paradajky, morská soľ, parmezán na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Toto je fakt obed/večera za pár minút a chuťovo ....kto má rád bazalkové pesto, nie je čo riešiť :). Množstvá - tak od oka - toto bolo na balenie 200g ryžových rezancov, ktoré sú u nás veľmi obľúbené. Ryžových rezancov je viac druhov - ak naozaj chcete 5-7 minútovú prípravu, tak vyberte tie, ktoré sa pred varením nemusia namáčať. V prípade namáčania cca 10 minút sa príprava tiež veľmi nepredĺži, využije sa doba zovretia vody. Postup nemám nafotený, to sa pri tomto jedle ani nedá :-) 1. Dáme si variť vodu na rezance (ja si dám variť do rýchlovarnej konvice a je to šup šup) - podľa návodu na obale. 2. Ošúpeme si cesnak a nakrájame na tenké plátky. S olejom ozaj opatrne - je to dosť olivovo-olejové vďaka pestu. 3. V panvici s 1 PL olivového oleja si cesnak osmahneme - nie úplne do hneda, len kým prvé plátky nezačnú chytať farbu. Cesnak teplom horkne. 4. Do osmahnutého cesnaku pridáme bazalkové pesto a premiešame len toľko, aby pesto "zomáčkovatelo". 5. Pridáme pasírované paradajky - množstvo asi tak, aby omáčky nebolo zase na toto množstvo extra veľa - len ako "obal" na rezance s výraznou chuťou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 16.2.2011, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
CELOZRNNÉ CESTOVINY S PARADAJKOVOU OMÁČKOUPOTREBNÉ PRÍSADY celozrnné cestoviny, pór, šampiňóny, pasírované paradajky, morská soľ, čerstvá bazalka a oregano (oregano používam aj sušené, bazalka sušená má úplne inú chuť ako čerstvá, tak toto nezamieňam), olivový olej 2-3 PL, blanšírovaná brokolica ako príloha POSTUP PRÍPRAVY Tieto cestoviny (prešli sme na celozrnné alebo bezvaječné) varím ako odľahčovacie jedlo hlavne po takýchto sviatkoch, ktoré útočia na naše nespratné žalúdky a tukové vankúše :-). Ono to ani nie je recept v tom pravom zmysle slova - skôr som sa snažila použiť suroviny zdraviu a tráveniu prospešné a výsledná chuť je veľmi príjemná, čiže náhoda raz chcela, že sa táto "z núdze cnosť" sa zaradila do nášho jedálnička :-))))) Mám veľmi rada tieto zdravšie jedlá - nevaria sa tak dlho, nenarobím veľa výbuchov v kuchyni a navyše sú farebne veľmi lákavé :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 12.10.2012, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Tagliatele s duseným kalerábom aneb večera na stole do 15 minút aj prípravou :-)POTREBNÉ PRÍSADY cestoviny - v tomto prípade to boli tagliatele, 2 kaleráby - šťavnatý mladý, cibuľa, morská soľ, mletá rasca, mletý koriander, olivový olej, 1PL masla na cestoviny. POSTUP PRÍPRAVY Dnes sme dofrčali domov v čase večere a kvôli celodoobednému motaniu sa okolo zaváranín (čert mi ich bol dlžen), príprave obeda a potom zrýchlenému presunu na oslavu som k večeri nestihla pripraviť absolútne nič :-). Keď sa všetci dovalíme domov, to je okrem kriku a rozhádzaných "značiek" vo forme zvrškov našich ratolestí po celom byte najviac otázok, "čo budeme teraz jesť?". Šok na mojej tvári pochopili veľmi rýchlo :-) - ale tiež veľmi rýchlo pochopili, že nie, žiadny "mekáč" nebude - keďže tam dnes mali detskú session. Takže tak rovno od dverí, ako som poprekračovala všetky veci a úspešne som sa predrala do kuchyne, umyla som si ruky a šup do práce. Cestoviny sú u nás všeobecne obľúbené, čiže nebolo čo pokaziť. Kaleráb zbožňujú hlavne decká a tak ho takmer vždy mám doma. Momentálne u nás letia tagliatele - tie sú uvarené za cca 6 minút.... tak som bola zvedavá, či stihnem spraviť večeru, kým sa prezlečú, umyjú a upracú si ten svoj výbuch :-))) . . STIHLA SOM TO....tak ak máte niekto takého "dárečky", možno vám tento tip na fakt ultrarýchlu večeru či obed pomôže a mňa to straaaaaaaaaaaaaaašne poteší :-) Dokonca som mala po ruke aj foťák z oslavy, tak som cvakla pár foto do alba :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 13.2.2011, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |