končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
RYŽA A CESTOVINY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)CELOZRNNÉ CESTOVINY S PARADAJKOVOU OMÁČKOU[ recept č. 36111 zo dňa 5.1.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY celozrnné cestoviny, pór, šampiňóny, pasírované paradajky, morská soľ, čerstvá bazalka a oregano (oregano používam aj sušené, bazalka sušená má úplne inú chuť ako čerstvá, tak toto nezamieňam), olivový olej 2-3 PL, blanšírovaná brokolica ako príloha POSTUP PRÍPRAVY Tieto cestoviny (prešli sme na celozrnné alebo bezvaječné) varím ako odľahčovacie jedlo hlavne po takýchto sviatkoch, ktoré útočia na naše nespratné žalúdky a tukové vankúše :-). Ono to ani nie je recept v tom pravom zmysle slova - skôr som sa snažila použiť suroviny zdraviu a tráveniu prospešné a výsledná chuť je veľmi príjemná, čiže náhoda raz chcela, že sa táto "z núdze cnosť" sa zaradila do nášho jedálnička :-))))) Mám veľmi rada tieto zdravšie jedlá - nevaria sa tak dlho, nenarobím veľa výbuchov v kuchyni a navyše sú farebne veľmi lákavé :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI cestoviny uvaríme klasickým spôsobom - tieto celozrnné sa varia dlhšie a aby chutili aj deťom, varím ich pomaly 15 minút, zlejem, prelejem studenou vodou a omastím 1 PL olivového oleja. na olivovom oleji speníme pór, trošku osolíme morskou soľou a nesmažíme dlho, len kým pór trošku zmäkne. Šampiňóny umyjeme a pokrájame na hrubšie prúžky Na mierne osmahnutý pór vysypem nakrájané šampiňóny, premiešam a pridám sušené oregano a spolu dusím neprikryté za občasného miešania a ešte trošku prisolím keď si šampiňóny pustili šťavu, tak pridáme pasírované paradajky - podľa obľúbenosti omáčky si regulujeme množstvo a hustotu :-) krásna, voňavá čerstvá bazalka - jej chuť a vôňa su skvelé, umyjeme a osušíme lístky a najlepšie je ich natrhať alebo posekať keramickým nožom. Venujem bazalke pár slov - zaslúži si to :-). Bazalka slúži v prvom rade na uvoľnenie všetkých druhov kŕčov. Ľudia, ktorí častejšie dostávajú kŕče, by mali denne preventívne piť šálku čaju z bazalky. Udržiava rovnováhu črevnej flóry a pomáha pri hnačkách a nadúvaní. Podporuje trávenie a zvyšuje chuť do jedla. Bazalka má uplatnenie i v aromaterapii. Prevarenú omáčku odstavíme zo zdroja tepla a pridáme bazalku, tú už ako aj iné čerstvé bylinky nevaríme, lebo varením stráca chuť. Čerstvá je najlepšia, super príloha a tiež veľmi zdravá je blanšírovaná brokolica. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (12.10.2012, 11:36) | |
...krásna farebná ....Také ja môžem mňááám. | |
ODPOVEDAŤ |
Katka M. (ziziska) ID 34940 (16.1.2011, 18:11) |
Krasna brokolica!!!! ,mozete mi napisat ako ju robite? dakujem.k. |
ODPOVEDAŤ |
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (20.1.2011, 21:41) | ||
ahoj katka az dnes som si vsimla dotaz na blansirovanu brokolicu - postup je strasne jednoduchy a vysledok je aj uzasna farba a sucasne zachovane ziviny a vitaminy v brokolici : brokolicu rozobratu na ruzicky vlozime na 2-3 minuty od opatovneho zovretia do vriacej vody - a potom ju prudko schladime - bud pod tecucou studenou vodou alebo v hrnci so studenou vodou. Vodu mozno aj osolit, ale my brokolicu mame radi s jej prirodzenou chutou, tak nesolime - skutocne len cca 2 minutky nechat vo vriacej vode (aby som nezabudla, akonahle voda opat zovrie, uz sa zdroj tepla vypne). Podavame ju v takomto stave najcastejsie ako prilohu alebo ako sucast salatov z cerstvej zeleniny |
||
ODPOVEDAŤ |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (13.1.2011, 12:35) |
dakujem za inspiraciu,v sobotu budu cestovinky,na obed,mam novy parny hrniec,tak vyskusam v nom tu brokolicu,potom dam vediet vysledok. |
ODPOVEDAŤ |
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.1.2011, 13:10) | |
Skvely receptus,urcite doporucim vyskusat dcerke - je vegetarianka. Vyzera to supis | |
ODPOVEDAŤ |
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (12.1.2011, 11:07) | ||
Joj Adrika, kazda mala pochvala ma presviedca byt v tej kuchyni viac trpezliva . DAKUJEM - u nas su hlavne v tyzdni popularne jednoduche a rychle recepty, kedze sme cely den prec z domu a predsa len este potrebuju domacu varenu stravu kazdy den . A tiez nezaskodi lahke a chutne jedlo, tak dufam, ze bude chutit | ||
ODPOVEDAŤ |