. .. .. .. .. .. .
. .

CELOZRNNÉ CESTOVINY S PARADAJKOVOU OMÁČKOU - RECEPT 36111

Dagmar H. (dasula) ID 6034
.
mimibazar.sk/dasula
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.9.2006
Naposledy: 2.3.2024 19:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 426
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 24
NÁVODY 0

RYŽA A CESTOVINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


CELOZRNNÉ CESTOVINY S PARADAJKOVOU OMÁČKOU


[ recept č. 36111 zo dňa  ]


CELOZRNNÉ CESTOVINY S PARADAJKOVOU OMÁČKOU


POTREBNÉ PRÍSADY

celozrnné cestoviny, pór, šampiňóny, pasírované paradajky, morská soľ, čerstvá bazalka a oregano (oregano používam aj sušené, bazalka sušená má úplne inú chuť ako čerstvá, tak toto nezamieňam), olivový olej 2-3 PL, blanšírovaná brokolica ako príloha

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto cestoviny (prešli sme na celozrnné alebo bezvaječné) varím ako odľahčovacie jedlo hlavne po takýchto sviatkoch, ktoré útočia na naše nespratné žalúdky a tukové vankúše :-). Ono to ani nie je recept v tom pravom zmysle slova - skôr som sa snažila použiť suroviny zdraviu a tráveniu prospešné a výsledná chuť je veľmi príjemná, čiže náhoda raz chcela, že sa táto "z núdze cnosť" sa zaradila do nášho jedálnička :-)))))

Mám veľmi rada tieto zdravšie jedlá - nevaria sa tak dlho, nenarobím veľa výbuchov v kuchyni a navyše sú farebne veľmi lákavé :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


cestoviny uvaríme klasickým spôsobom - tieto celozrnné sa varia dlhšie a aby chutili aj deťom, varím ich pomaly 15 minút, zlejem, prelejem studenou vodou a omastím 1 PL olivového oleja.


na olivovom oleji speníme pór, trošku osolíme morskou soľou a nesmažíme dlho, len kým pór trošku zmäkne.


Šampiňóny umyjeme a pokrájame na hrubšie prúžky


Na mierne osmahnutý pór vysypem nakrájané šampiňóny, premiešam a pridám sušené oregano a spolu dusím neprikryté za občasného miešania a ešte trošku prisolím


keď si šampiňóny pustili šťavu, tak pridáme pasírované paradajky - podľa obľúbenosti omáčky si regulujeme množstvo a hustotu :-)


krásna, voňavá čerstvá bazalka - jej chuť a vôňa su skvelé, umyjeme a osušíme lístky a najlepšie je ich natrhať alebo posekať keramickým nožom. Venujem bazalke pár slov - zaslúži si to :-). Bazalka slúži v prvom rade na uvoľnenie všetkých druhov kŕčov. Ľudia, ktorí častejšie dostávajú kŕče, by mali denne preventívne piť šálku čaju z bazalky. Udržiava rovnováhu črevnej flóry a pomáha pri hnačkách a nadúvaní. Podporuje trávenie a zvyšuje chuť do jedla. Bazalka má uplatnenie i v aromaterapii.


Prevarenú omáčku odstavíme zo zdroja tepla a pridáme bazalku, tú už ako aj iné čerstvé bylinky nevaríme, lebo varením stráca chuť. Čerstvá je najlepšia, super príloha a tiež veľmi zdravá je blanšírovaná brokolica.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< PIZZOVÉ KOLIESKA | CELOZRNNÉ CESTOVINY S PARADAJKOVOU OMÁČKOU | HYDINOVÉ PRSIA PODĽA MÁZIKOVEJ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (12.10.2012, 11:36)
(Y) (Y) (Y)...krásna farebná (P)....Také ja môžem mňááám. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katka M. (ziziska) ID 34940 (16.1.2011, 18:11)
Krasna brokolica!!!! :),mozete mi napisat ako ju robite? :) dakujem.k.
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (20.1.2011, 21:41)
ahoj katka (F) az dnes som si vsimla dotaz na blansirovanu brokolicu - postup je strasne jednoduchy a vysledok je aj uzasna farba a sucasne zachovane ziviny a vitaminy v brokolici |:o) (F): brokolicu rozobratu na ruzicky vlozime na 2-3 minuty od opatovneho zovretia do vriacej vody - a potom ju prudko schladime - bud pod tecucou studenou vodou alebo v hrnci so studenou vodou. Vodu mozno aj osolit, ale my brokolicu mame radi s jej prirodzenou chutou, tak nesolime - skutocne len cca 2 minutky nechat vo vriacej vode (aby som nezabudla, akonahle voda opat zovrie, uz sa zdroj tepla vypne). Podavame ju v takomto stave najcastejsie ako prilohu alebo ako sucast salatov z cerstvej zeleniny
(F)
ODPOVEDAŤ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (13.1.2011, 12:35)
dakujem za inspiraciu,v sobotu budu cestovinky,na obed,mam novy parny hrniec,tak vyskusam v nom tu brokolicu,potom dam vediet vysledok.
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.1.2011, 13:10)
Skvely receptus,urcite doporucim vyskusat dcerke - je vegetarianka. Vyzera to supis (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (12.1.2011, 11:07)
:-$ Joj Adrika, kazda mala pochvala ma presviedca byt v tej kuchyni viac trpezliva ,-) (H). DAKUJEM - u nas su hlavne v tyzdni popularne jednoduche a rychle recepty, kedze sme cely den prec z domu a predsa len (Z) (child9) este potrebuju domacu varenu stravu kazdy den (jidlo). A tiez nezaskodi lahke a chutne jedlo, tak dufam, ze bude chutit (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu