Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
1 bal. mrazeného špenátového pretlaku, 1 bal. lasagní, cibuľa, olivový olej prípadne iný ktorý máte doma, 1-2 sladké smotanky prípadne nahradíme jednu troškou mlieka, soľ, vegeta, čierne korenie, muškátový orech, plátkový syr asi 20-30 dkg, syr na strúhanie na posypanie navrch
POSTUP PRÍPRAVY
Nakrájanú cibuľku orestujeme na troške olivového oleja pridáme špenát (ja dávam taký aký je mrazený) a pomáličky nechám špenát rozmraziť na najslabšom ohni a priebežne miešame. Keď už je špenát rozmrazený prisolíme, dáme troška vegety, troška muškátového orecha nie moc aby to nebolo príliš aromatické a podľa chuti troška čierneho korenia. Prilejeme smotanku a necháme troška prevrieť. Plnka by mala mať troška redšiu konzistenciu aby sa lasane mali v čom uvariť v trúbe.Na plech si dáme troška olivového oleja a potom naukladáme lasagne (nevarím vopred). Robíme medzi nimi 1cm odstrup, keď sa urobia roztiahnu sa. Na lasagne natrieme vrstvu špenátovej omáčky a naukladáme plátky syra toto opakujeme (lasagne, šp. omáčka, syr) kým máme špenátovú omáčku asi 3 vrstvy. Vrch by mal končiť špenátovou omáčkou. Takto to dáme upiecť asi na 20-30 min., kým nie je urobená cestovina. Potom navrch nasypeme strúhaný syr a necháme ho roztopiť a chytiť farbu. Treba sledovať lebo syr dosť rýchlo zhnedne. Po dopečení nechajte aspoň 10 min. vychladnúť. Túto omáčku robím aj k cestovinám a veľmi nám chutí. Ten pretlak a smotanky dávajte podľa toho aký veľký máte plech alebo jánske sklo. Ja niekedy robím z polovice špenátu a jednej smotanky alebo pol podla chuti do menšej misy z jánskeho skla. Prajem dobrú chuť. Keď budem najbližšie robiť tak pridám foto.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (7) posledné: 16.6.2013, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |