končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
TORTY |
KvetinováPOTREBNÉ PRÍSADY Keď si neurobím nemám.... POSTUP PRÍPRAVY Mramorový korpus, karamelový krém, mliečny marcipán. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 3.5.2010, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia s mozzarellou podľa Gordona RamsayaPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 osoby 4 ks kuracích pŕs, vajcia na obaľovanie, hladká múka, strúhanka, 300g cherry rajčiniek (ale manžel dal od oka), 1 väčšiu šalotku alebo cibuľu, čerstvé bazalkové listy, olivový olej, 1-2 bal. mozzarelly, parmazán alebo iný syr na strúhanie my sme použili aidam POSTUP PRÍPRAVY Z kuracích pŕs si urobíme rezne, ktoré obalíme v trojobale a rýchlo osmažíme. Nakrájame šalotku príp. cibuľku, cherry rajčinky a dáme narýchlo osmažiť na panvicu s olivovým olejom. Potom pridáme bazalku. Osmažené kuracie prsia dáme na plech a navrch dáme podusené rajčinky. Navrch nakrájame na plátky mozzarelu a posypeme strúhaným parmezánom alebo iným syrom. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry na 8 minút zapiecť aj so zemiačkami pri 180- 200C. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 11.2.2010, 10:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 vajíčka, 1 vanilkový cukor, 1 šálka kryštálového cukru (šálka 3 dcl), 2 šálky hladkej múky, 1 PDP (prášok do pečiva), 1/2 šálky vlažného mlieka Zmes na posypanie: 1 šálka kokosu, 1/2 šálky kryštálového cukru a 1 vanilkový cukor, 1 1/2 šľahačky POSTUP PRÍPRAVY Vajcia, vanilkový cukor, kryštálový cukor vyšľaháme, pridáme hladkú múku s PDP a 1/2 šálky vlažného mlieka vymiešame a vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Posypeme hrubou múkou. Potom posypeme premiešanou zmesou z kokosu, kryštálového cukru a vanilkového cukru. Pečieme pri 180 ˚C 20 minút. Po upečení na horúci zákusok rovnomerne s veľkou lyžicou vylejeme jedna a pol šľahačky. Je rýchly a výborný. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 27.4.2014, 13:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Špenátové lasagnePOTREBNÉ PRÍSADY 1 bal. mrazeného špenátového pretlaku, 1 bal. lasagní, cibuľa, olivový olej prípadne iný ktorý máte doma, 1-2 sladké smotanky prípadne nahradíme jednu troškou mlieka, soľ, vegeta, čierne korenie, muškátový orech, plátkový syr asi 20-30 dkg, syr na strúhanie na posypanie navrch POSTUP PRÍPRAVY Nakrájanú cibuľku orestujeme na troške olivového oleja pridáme špenát (ja dávam taký aký je mrazený) a pomáličky nechám špenát rozmraziť na najslabšom ohni a priebežne miešame. Keď už je špenát rozmrazený prisolíme, dáme troška vegety, troška muškátového orecha nie moc aby to nebolo príliš aromatické a podľa chuti troška čierneho korenia. Prilejeme smotanku a necháme troška prevrieť. Plnka by mala mať troška redšiu konzistenciu aby sa lasane mali v čom uvariť v trúbe.Na plech si dáme troška olivového oleja a potom naukladáme lasagne (nevarím vopred). Robíme medzi nimi 1cm odstrup, keď sa urobia roztiahnu sa. Na lasagne natrieme vrstvu špenátovej omáčky a naukladáme plátky syra toto opakujeme (lasagne, šp. omáčka, syr) kým máme špenátovú omáčku asi 3 vrstvy. Vrch by mal končiť špenátovou omáčkou. Takto to dáme upiecť asi na 20-30 min., kým nie je urobená cestovina. Potom navrch nasypeme strúhaný syr a necháme ho roztopiť a chytiť farbu. Treba sledovať lebo syr dosť rýchlo zhnedne. Po dopečení nechajte aspoň 10 min. vychladnúť. Túto omáčku robím aj k cestovinám a veľmi nám chutí. Ten pretlak a smotanky dávajte podľa toho aký veľký máte plech alebo jánske sklo. Ja niekedy robím z polovice špenátu a jednej smotanky alebo pol podla chuti do menšej misy z jánskeho skla. Prajem dobrú chuť. Keď budem najbližšie robiť tak pridám foto. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 16.6.2013, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Ratatouille (stredozemná zelenina)POTREBNÉ PRÍSADY 3 lyžice olivového oleja, 2 cibule, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 stredne veľký baklažán, 1 zelená paprika hrubostenná, 1 červená paprika hrubostenná, 1 žltá paprika hrubostenná, 3 cukíny, 350g rajčín, bazalka, rozmarín, bobkový list, soľ korenie, vňať petržlenu POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si pripravíme baklažán. Umyjeme, odstránime stopku a okvetné lístky (nešúpeme) nakrájame na 0,5-0,8 mm kolieska, ktoré posolíme a necháme postáť, aby si baklažán pustil horčíny- voda. Tie potom opláchneme a papierovou utierkou vysušíme. Kolieska nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame a orestujeme na olivovom oleji. Pridáme baklažán a papriku, ktorú sme si vyčistili a umytú nakrájali na tenké pásiky. Cukinu opláchneme, odstránime z nej stopku a okvetné lístky a nakrájame ju na kolieka (1 - 1,5 cm), ktoré ešte prerežeme na štvrtinky. Tiež pridáme a smažíme 5 minút. Stále alebo často miešame. Pridáme umyté na osminky nakrájané paradajky spolu s bylinkami. Pridáme prelisovaný alebo nadrobno nakrájaný cesnak a soľ s korením. Privedieme do varu, prikryjeme a pomaly varíme asi 10 - 15 minút podľa potreby, kým nie je zelenina uvarená, ale nie rozvarená. Pred koncom pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s chlebíkom, cestovinami, rybami, mäsom, zemiakmi alebo ciabattou či pizza štanglami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 12.5.2010, 12:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Klasické lasagnePOTREBNÉ PRÍSADY trochu olivového oleja, 500-750 g mletého mäsa mix (hov.-brav. ) alebo hov., 2 veľké cibule, 1 malý rajčinový pretlak, 125 - 200 ml červeného alebo bieleho vína ( ktoré máte doma), 8 strúčíkov cesnaku, 2 plechovky lúpaných rajčín, 2 vetvičky čerstvého tymianu (ak máte), 1 vetvička rozmarínu (ak máte), 1 bobkový list, asi 40 dkg syru aidam nakrájaný na tenké plátky, 15-20 dkg syru aidam vcelku na strúhanie, 100 ml sladkej smotany, 2 vajcia, soľ a čierne korenie podľa chuti, 1 balíček lasagní POSTUP PRÍPRAVY Na panvici na olivovom oleji posmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a opekáme asi 5-10 minút. Pridáme rajčinový pretlak, víno ( ja tam prilejem aj 2 dl), lúpané rajčiny, korenie, soľ, bobkový list a bylinky ak máte ak nie tak dajte aspoň troška sušeného tymianu. Rozmarín je troška výraznejší takže dajte podľa svojej chuti. Tu môžeme pridať smotanu. Ja ju niekedy dávam a niekedy nie. Všetko spolu necháme na miernej teplote asi 45 min variť. Priebežne miešame. Nakoniec pridáme prelisovaný alebo najemno posekaný cesnak - kto čo uprednostňuje. Zmes by mala byť troška redšia. Na hlbší plech dáme asi 0,5 - 1 cm vrstvu zmesi z mletého mäsa a položíme naň plátky lasagní. Medzi lasagnami odporúčam robiť asi 1 cm odstup. Keď sa napijú tak sa roztiahnu (nevarím vopred - cestovina si vypije tekutinu z mäsovej omáčky. Raz som to urobila ale bolo to podľa mňa zbytočné. Na lasagne poukladáme plátky syra. Postup opakujeme dva razy ale vrch zakončíme vrstvou mäsa. Takto to pečieme asi 30 min. pri 180 °C. Medzitým v smotane rozmiešame vajcia a nastrúhaný syr. Po 30 minútach pečenia túto zmes vylejeme rovnomerne na lasagne a prečieme ešte 15 min. do zlatožlta. Po upečení necháme 20 minút postáť. Ale u nás to toľko nevydrží.... Obmenou môže byť že smotanu a vajcia nedáte a posypete vrch už iba strúhaným syrom ale v tom prípade pečte aspoň 35 min. a 10 minút si nechajte na roztopenie syra navrchu. Druhou obmenou môže byť že nebudete dávať plátky syra ale vymiešate si asi 100ml smotany, 500g strúhaného parmezánu (príp. aidamu) a 3 vajcia a tie budete dávať medzi jednotlivé vrstvy a vrch zakončíte mozarellou. Prajem dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |