končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
RYŽA A CESTOVINY |
*♥*Tagliatelle leccornia *♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 bal. tagliatelle, 2ks kuracích pŕs, menšia cibuľa, 1/2 póru, cesnak, šampiňóny (asi 8 ks strednej veľkosti), 1/2 čL mletej rasce, 1/2 čL sladkej papriky, trocha bieleho korenia (pepř), soľ, trocha vegety, šľahačková smotana, 2 trojuholníkové lunexy alebo 1/2 bambina, na rozriedenie trocha mlieka, olej, pár lístkov bazalky, rajčina POSTUP PRÍPRAVY Do vriacej osolenej vody dáme variť tagliatelle (môže byť aj iný druh cestoviny). Na oleji osmažíme cibuľu a pór, prihodíme šampiňóny pokrájané na plátky, pridáme soľ, mletú rascu, korenie, papriku a dusíme domäkka prikryté. Do tejto zmesi vytlačíme bambino, prilejeme šľahačkovú smotanu, dobre zamiešame a necháme prevrieť, aby sa spojili chute. V inej panvici opečieme na troške oleja kuracie mäsko pokrájané na pásiky, okoreníme podľa vlastnej fantázie (ja som ho mala namarinované v gyros korení s olivovým olejom) a ovegetíme. Kuracinu vložíme do omáčky a prelisujeme do nej cesnak podľa chuti, pridáme posekanú bazalku a nadrobno krájanú rajčinu. Cestovinu prelejeme omáčkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 4.5.2013, 1:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
*♥*Ravioly so šampiňónovou plnkou*♥*POTREBNÉ PRÍSADY cesto - 2 vajcia, cca 12 - 14 PL polohrubej múky, 1šampiňón, cca 1/2 dl vody***** plnka - 100 g šampiňónov, 1/2 väčšej cibule (alebo 1 malá), 2 strúčky cesnaku, kúsok prerastenej slaninky, 3 plátky šunky, mčk, vegeta, soľ, drvená rasca, pár kvapiek tabasca (alebo niečo iné štipľavé - ak máte radi), 250 g ricotty, 1 vajco***** omáčka - 200 g šampiňónov, 1/2 väčšej cibule, 2 strúčiky cesnaku, 250 ml šľahačkovej smotany, 1 syrokrém (50 g), 2 čL hladkej múky, podľa chuti koreniny - ždibec mčk, mletej rasce, vegety, soli, tabasca, pár lístkov bazalky. POSTUP PRÍPRAVY Asi poznáte Vincenza, talianskeho kuchára, ktorý občas účinkuje v televíznych gastroprogramoch s takým naším slovenským moderátorským šašom. Nedávno som pozerala "Vojnu kuchárov" a Vincenzo varil tieto ravioly. Recept ma nadchol, milujem šampiňóny a taliansku kuchyňu. ( Lenže rovnako ako Janík skoro nikdy neviem dodržať recept, takže som ho vylepšila (hahahahaha :))))) ) no a fakt to bolo dobré.***** Na prípravu cesta potrebujeme šampiňónovú vodu - asi v 1/2 dl vody rozmixujeme 1 väčší šampiňón. (Ja som toto dodržala, ale v ceste to nijako necítiť, akurát že cesto je tmavšie a po uvarení stmavne ešte viac. Takže ja nabudúce už len s obyčajnou vodou). Do menšej mixérovej misky dáme 1 vajce, cca 7 PL múky a trocha (asi 1 - 2 PL) šampiňónovej vody. Zavrtíme mixérom, cesto vyklopíme na dosku a rovnakým spôsobom zarobíme ešte jednu dávku cesta. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 31.7.2010, 17:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
*♥*Uhliarske špagety (Spaghetti carbonara)*♥*POTREBNÉ PRÍSADY špagety, olivový olej, mčk, soľ, cesnak, celé vajíčka (na osobu rátame 1 ks), syr pecorino alebo parmezán a prerastená slaninka, najlepšie neúdená, ale ak inak nejde, tak u nás aj oravská (veď tá je vlastne neúdená...však vieme, že mäsopriemysel sa nekašle s nejakým údením) POSTUP PRÍPRAVY Talianske jedlo -spaghetti carbonara- pochádza zo stredného Talianska, z provincie Umbria, Lazio. Bolo to časté, temer každodenné jedlo chudobných uhliarov, ktorí na smotanu nemali peniaze a pre kopec roboty sa nemohli babrať s nejakou siahlodlhou prípravou. Slaninu mali takú domácu, niečo ako u nás lalok alebo podbradok, (čo sa asi nedá tuná kúpiť)... volajú to guanciale. Keď nie je to, tak sa dá nahradiť pancettou, čo je tiež slanina, taká prerastenejšia ale neúdená. No...takže my dáme hoc tú našu oravskú :-)\r\n\r\n*1) Do vriacej osolenej vody dáme variť potrebné množstvo špagiet. Uvaríme ich al dente. \r\n Kým sa varia špagety, urobíme tieto prípravné úkony:*\r\n*2) Do misy, v ktorej budeme špagety miešať, rozklepneme surové celé vajcia,(alebo len žĺtky) a metličkou ich krátko ale dobre vyšľaháme s pridaným mčk*\r\n*3) Na olivovom oleji ľahko smažíme slaninku pokrájanú na kúsky (ani veľké ani malé) . Načasovať si tak, aby bola opečená tak akurát práve, keď precedíme špagety.*\r\n*4) Ošúpať a prelisovať cesnak, postrúhať syr*\r\n*5) Zlejeme a precedíme vodu zo špagiet, robíme to čím rýchlejšie, aby nám špagety nechladli.*\r\n*6) Precedené špagety horúce vsypeme do misy s rozšľahanými vajíčkami, osolíme, pridáme k nim opečenú slaninku, cesnak a syr. Poriadne zamiešame, premiešame, potom znova proti smeru hodinových ručičiek :-D a znova po ich smere :-D (robím si srandu :-D) Miešame to preto, aby sa vajíčkom a syrom obalili všetulinky špagety. Vajíčko sa vlastne uvarí od tepla chladnúcich špagiet. Vajíčko a syr sa v tom teple krásne spoja a vytvoria ten chutný obal cestovinky. \r\nNa tanieri zvrchu posypať čerstvou bazalkou. Tú už nemám, takže spolu s cesnakom prihodím kúsok rozmrazenej bazaličky. A už len papáme.\r\n-\r\n*Fotky nemám. Ale iste Vám je zrejmé z postupu, že prečo. Jedlo treba urobiť veľmi rýchlo, aby sme využili to teplo, takže aj pomocník na krájanie je vhodný a ešte to musí fičať :-) Tak na fotenie teda času nezostáva. A keď sú hotové, tak zase treba ich zjesť ešte teplé, lebo studené carbonara sú na ... (doplňte podľa úvahy v negatívnom význame) :-)*\r\n\r\n*P.S. Predpokladám, že za výmysel "omáčka na carbonara" sú zodpovední Amíci. Asi im tie normal carbonara boli málo kalorické, tak povymýšľali kreácie so smotanou :-DDD *\r\n-\r\nP.S. Viete, nemám rada recepty bez fotky. Preto mi príde aj také nepríjemné, že teraz sem dávam takto recept. Ale ešte nepríjemnejšie je mi, keď viem, ako sa Talian(i) rehoc/e(ú) , že ako na SVK bastardíme ich kuchyňu a menovite pizzu a carbonara. Pozrela som si tu na MMB všetky prípravy a fakt je to tak :-( Ale my sme laici. Lenže v reštikách sú odborníci. Tí by to veru mali vedieť správne. Lenže zrejme nie sú odborníci ako odborníci :-D OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 22.2.2017, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
*♥*BON PILAF*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa, 200 - 250 g ryže, 1 pár kuracích pŕs, gyros korenie, olej, 1 mrkva, 1/2 baklažánu, 100 g šampiňónov, 1 červená paprika al. kapia, 1 PL thajskej omáčky na kuriatko (obsahuje chilli, má sladkastú chuť), 1 - 2 strúčiky cesnaku, sójová omáčka podľa chuti (ja som dala iba 1 PL), soľ, štipka mčk POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 17.1.2010, 18:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
*♥*Fettuccine - dlhé, široké rezance*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 2 vajcia, polohrubá múka (podľa potreby) - tak okolo 250 g, ale závisí to od veľkosti a kvality vajec a tiež od múky. POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 18.3.2013, 21:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
*♥*Vrtuľky s baklažánom*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie cestovín v tvare vrtuliek alebo špiráliek, olej, 2 papriky, 2 konzervy lúpaných paradajok, 1 cibuľa, mčk, soľ, bazalka, 1 - 2 baklažány (podľa veľkosti), cesnak podľa chuti, 20 dg tvrdého syra POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme na pásiky pokrájanú papriku, trocha osolíme, prikryjeme a dusíme. Ďalej pridáme lúpané paradajky, mčk a udusíme. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a precedíme. V mise ich zmiešame s udusenou zeleninou. Môžeme pridať trocha panenského olivového oleja. Časť postrúhaného syra nasypeme na cestovinu a premiešame. Baklažán nakrájame na tenšie plátky, osolíme a okoreníme. Plátky opečieme na rozpálenom oleji. Plátkami opečených baklažánov obložíme porcie na tanieri. Kto chce, môže si ich ešte obsypať syrom a poliať kečupom alebo si môže pridať prelisovaný cesnak k baklažánom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |