kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
*♥*BON PILAF*♥*
[ recept č. 17828 zo dňa 11.9.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 cibuľa, 200 - 250 g ryže, 1 pár kuracích pŕs, gyros korenie, olej, 1 mrkva, 1/2 baklažánu, 100 g šampiňónov, 1 červená paprika al. kapia, 1 PL thajskej omáčky na kuriatko (obsahuje chilli, má sladkastú chuť), 1 - 2 strúčiky cesnaku, sójová omáčka podľa chuti (ja som dala iba 1 PL), soľ, štipka mčk
POSTUP PRÍPRAVY
xxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, posypeme gyrosom, pokvapkáme olejom a necháme hodinu v chladničke oddychovať. Pripravíme si zeleninu - cibuľu pokrájame nadrobno, mrkvu postrúhame na hrubšie rezance. Baklažán pokrájame na kolieska, osolíme ho a necháme ho pustiť šťavu (tej sa potom zbavíme tak, že ju opláchneme vodou) a potom ho pokrájame na kocky, rovnako tak i kápiu.
Ja som mala zmrazené šampiňóny, sú v tom modrom sáčku. |
![]() |
Klasicky pripravíme ryžu - Opláchnutú a scedenú ryžu dáme do kastróla, v ktorom sme na oleji orestovali polku cibule. Ryžu troška opečieme, stále ju miešame. Potom ju podlejeme vodou (hladina vody je asi 1 cm nad povrchom ryže), osolíme a necháme dusiť (pod hrncom máme liatinovú platňu) pod pokrievkou. Ryžu potom odstavíme a necháme ju prikrytú. Ja tu nemám zdokumentovaný postup varenia ryže, ale to je asi všeobecne známe. |
![]() |
Na druhej polovici cibule orestujeme kocky mäsa, prihodíme postrúhanú mrkvu a tiež ju orestujeme. |
![]() |
Potom pridáme kocky baklažánu a na plátky nakrájané šampiňóny. |
![]() |
Pridáme mčk, gyros a sójovku, prípadne troška soli. Ak treba, tak troška podlejeme (ale fakt minimum, lebo zelenina pustí vlastnú šťavu) a dusíme prikryté, |
![]() |
ochutíme thajskou omáčkou |
![]() |
Onedlho pridáme na štvorčeky pokrájanú papriku a ešte všetko chvíľku spolu dusíme pod pokrievkou, až kým nemáme mäkké mäso. Naozaj to netrvá dlho. |
![]() |
Keď je všetko mäkkulinké, pridáme prelisovaný cesnak, prípadne ešte dochutíme podľa seba. Hotové vsypeme aj so šťavou k udusenej ryži a zamiešame. A nemali by sme zabudnúť pripraviť nejaký čerstvý šalátik. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (11.9.2009, 19:18) |
Krásne si to nafotila ! Už len príprava tohto jedla musí byť ohromný kulinársky zážitok .....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (15.9.2009, 19:25) |
Ďakujem Evka , konečne mám opravený foťák ...väčšinu fotiek som robila len mobilovým foťákom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (11.9.2009, 18:27) |
vyzera to super,taky lahky obedik...asi niekedy vyskušam,všetko čo je v tom mam rada...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (15.9.2009, 17:31) |
Egreska, vitaj no jasne, úplne ako vravíš... len pri jedení som si uvedomila, že tej thajskej omáčky som mala dať trocha menej. Ma "klapačka" pálila poriadne Ale môjmu mužovi to chutilo veeéľmi. A potom hasil pivom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (11.9.2009, 18:17) |
urcite dobrotka..vyzera to na  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (15.9.2009, 17:27) |
fúúha, Maťka, pochvala od teba je teda pocta Ty máš vždy všetko krásne naaranžované ako na fotkách z časopisov... tak ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |