. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

Jana H. (bobenko) ID 2706
.
mimibazar.sk/bobenko
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.3.2006
Naposledy: 22.3.2024 12:18
Aktualizácia: 22.5.2014 8:15
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 93
RODINNÉ FOTOGRAFIE 539
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 22
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

RYŽA A CESTOVINY

Rizotko s pórkom a šampiňónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

1 stredne veľký pór, šampiňóny nakrájané na plátky ( ale môžu byť aj iné hríby ) , hrnček ryže ( ja som mala jasmínovú ), 1 zeleninový bujón, soľ, vegeta, cca polovička bambina, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájame pór a šampiňóny a dáme do panvice dusiť na olivový olej. Osolíme, pridáme zeleninový bujón a keď je zeleninka už skoro mäkká, pridáme hrnček ryže, ovegetíme, zamiešame a necháme pod pokrievkou dusiť. Občas pomiešame a kontrolujeme stav tekutiny v panvici - ryža nasaje dosť, tak podľa potreby aj prilejeme bujón, prípadne aj horúcu vodu. Keď je ryža mäkká, pridáme cca polovičku Bambina - rizoto chytí takú krémovejšiu konzistenciu. Kto má rád, môže posypať parmezánom. Premiešame, vypneme a papáme.
Je to rýchle a lacné jedlo - a robí sa v jednej panvici. Veľmi nám chutilo. Vzniklo z čistej improvizácie, keď bolo treba rýchlo niečo ukuchtiť zo surovín, ktoré boli v chladničke :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.4.2014, 8:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Admirálske špagety



POTREBNÉ PRÍSADY

Špagety Barilla, parmská ( schwarzwaldská, prosciutto ) šunka cca 10 dkg, cibuľa, 8 väčších šampiňónov, 1 kocka zeleninového bujónu, 3 trojuholníčky Karičky, 1 smotana na šľahanie, parmezán

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme si variť špagety do osolenej vody, do ktorej sme kvapli olivový olej.
Na oleji si speníme cibuľku, pridáme na pásiky pokrájanú parmskú šunku, troška osmahneme, pridáme očistené a na plátky nakrájané šampiňóny. V troche horúcej vody ( cca 50 ml ) si rozpustíme zeleninový bujón a nalejem to do panvice. Počkáme, kým šampiňóny zmäknú. Potompridáme 3 trojuholníčky Karičky, pomiešame, čakáme, kým sa rozpustí. Na záver nalejeme 200 ml smotany na šľahanie a necháme prevariť. Odstavíme. Medzitým máme hotové špagety, tie si zlejeme a dáme na taniere. Polejeme ich pripravenou omáčkou a poriadne zasypeme parmezánom. Dnes sme toto robili 1. x a deti ma presviedčali, aby som si otvorila taliansku reštiku, že je to strašná dobrota. Naozaj ODPORÚČAM - bude vám to chutiť...ani som to nestihla odfotiť a bolo to fuč 8)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.4.2016, 23:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu