končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
RYŽA A CESTOVINY |
Jana H. (bobenko) ID 2706 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Rizotko s pórkom a šampiňónmi[ recept č. 46885 zo dňa 26.3.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne veľký pór, šampiňóny nakrájané na plátky ( ale môžu byť aj iné hríby ) , hrnček ryže ( ja som mala jasmínovú ), 1 zeleninový bujón, soľ, vegeta, cca polovička bambina, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Nakrájame pór a šampiňóny a dáme do panvice dusiť na olivový olej. Osolíme, pridáme zeleninový bujón a keď je zeleninka už skoro mäkká, pridáme hrnček ryže, ovegetíme, zamiešame a necháme pod pokrievkou dusiť. Občas pomiešame a kontrolujeme stav tekutiny v panvici - ryža nasaje dosť, tak podľa potreby aj prilejeme bujón, prípadne aj horúcu vodu. Keď je ryža mäkká, pridáme cca polovičku Bambina - rizoto chytí takú krémovejšiu konzistenciu. Kto má rád, môže posypať parmezánom. Premiešame, vypneme a papáme. Je to rýchle a lacné jedlo - a robí sa v jednej panvici. Veľmi nám chutilo. Vzniklo z čistej improvizácie, keď bolo treba rýchlo niečo ukuchtiť zo surovín, ktoré boli v chladničke :-) |
Janka L. (jankalo) ID 108253 (21.4.2014, 8:16) | |
Bolo skvelé, bambino zjemnilo a dochutilo rizoto. Keďže nám skutočne veľmi chutilo, budem sa opakovane k tomuto receptu vracať. Ďakujem. | |
ODPOVEDAŤ |