![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY výborná ryža - recept mojej svokry (22) 22.2.2025, 16:46 Risi Bisi alebo Benátske rizoto (8) 28.1.2025, 12:21 vynikajúce tradičné talianske lasagne ( bez varenia lasagni) (41) 14.9.2024, 22:31 Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29 Cestoviny s cottage a brokolicou (17) 31.1.2022, 17:21 vynikajuce rizoto s krevetami,na vine (3) 20.8.2020, 18:37 Špagety s výbornou omáčkou :)) (4) 8.8.2020, 13:02 Cestoviny z jedného hrnca (4) 22.4.2020, 20:57 Moje špagety s morcadellou :o)))))))))))) (8) 17.12.2019, 16:14 Návod ako uvariť ryžu v tlakovom hrnci za 6 minút (73) 15.5.2019, 19:36 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 56 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Výborné risotto s hráškom a opečenou slaninouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY suroviny a postup je obdobný ako pri mojom recepte na talianske risotto (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=54582&user=214481) - len vynecháme petržlenovú vňať a naopak po prvom priliatí vývaru pridáme hrášok (ja som mala mrazený) a na konci vmiešame nadrobno pokrájanú a opraženú oravskú slaninu - cca 80-100g ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Špagetové plackyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Špagety,vajička, kur. prsia,kečup,olivy , syr. POSTUP PRÍPRAVY Takže ja som robila z pol sačka špagiet , uvarila som ich.Medzi tým som si pripravila ostatné ingrediencie.Kuracie prsia nakrajame na malé kocky a narýchlo osmahneme na malom množstve oleja ,osolime a trocha podusime aby to bolo iba na vlasnej šťave.Pokrajame olivy a postruhame si syr.Vajíčka si dobre premiešame s metličkou a trochu osolime./ ja som na moje množstvo dala 4 vajička/ Špagety scedíme.Polovicu špagiet s rukou zoberieme a namočime do vajíčok , trocha ich premiešame a s rukou ich vyberieme ,aby nam zvyšok vajičok ostal v miske a dame na panvicu.Opečieme z jednej aj druhej strany.Dáme na tanier polejeme kečupom ,dáme nato mäsko ,olivy a nakoniec posypeme syrom .Potom ešte urobíme druhu placku . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lubica S. (Friduška) ID 146033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 22.3.2014, 16:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() vynikajuce rizoto s krevetami,na vinePRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY RIZOTO: Rizotova riza Maslo+olej Cibula 2dc bieleho vina Pramazan nastrhuhany Sol Korenie Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lucia Š. (kačička) ID 63 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 20.8.2020, 18:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Zapekané cestovinyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g cestovín (pene, fargalle, fusilli) konzerva hrášku konzerva zelenej fazuľky 400 g kyslej smotany 3 vajcia 3 - 5 strúčkov cesnaku šunka ( hydinová, bravčová) syr POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si vyvaríme cestoviny, podľa návodu na obale vo vriacej vode so štipkou soli a oleja. Potom zmiešame kyslú smotanu, vajcia a pretlačený cesnak. Dobre rozmiešame. Keď sú cestoviny uvarené, pripravíme si malý plech alebo zapekaciu misu, čo máte k dispozícii. Na spodok dáme cestoviny, potom hrášok, fazuľku, polejeme rozmiešanou zmesou a toto vrstvenie opakujeme kým sa nám neminú všetky suroviny. Do jednej vrstvy môžete dať pokrájanú šunku na rezance. Hrášok a Fazuľku pridávame podľa chuti, kto má koľko rád. Potom dáme zapiecť kým nebude uvarené vajíčko v zmesi a ešte na koniec môžte postrúhať syr a dať na chvíľu zapiecť. Potom podávame. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana M. (Janka757) ID 276584 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() LasagnePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1x balíček Lasagní 500g Hovädzieho letého mäsa alebo mix hovädzie bravčové 2x plechovky lúpaných paradajok v konzerve 1x mrkvu 1/4 zeleru 1 petržlen 1 mala cibulka čerstvú alebo mrazenú bazalku soľ cukor Bešamel 70g másla 70g hl. múky 500 ml plnotučného mlieka 1/2 čajovej lyžičky soli POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu, zeler, petržlen si nastrúhame na hrubo na strúhadle. Cibulku si nakrájame na drobno. Do hrnca si dame kvapku oleja pridame cibulku a nastruhanu zeleninku. Podusíme asi 15 minut a pridáme paradajky z kozervy ( ja dávam jednu a 4 čerstvé paradajky). Zmes osolime, mozeme aj trosku osladit podla chuti :). Celu zmes povarime asi 30 minut. Medzi tým si opražíme osolené mäsko na panvičke a pripravíme bešamel. Ja osobne bešamel osolím. Chutí mi viac :) Do uvarenej bolognskej omáčky pridame opražene melté mäsko a nakoniec pridáme bazalku. Odporúčam čerstvú alebo mrazenú. (kúpite v Bille značka Findus) Sušená sa moc nehodí, má inú chuť. Pripravíme si plech na lasagne Lasagne dopredu nepredvárame najprv plech potrieme bešamelom na bešamel poukladame prvú vstrvu lasagni potom bolognskú omáčku Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Pavla P. (paulitaa) ID 210747 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 7.4.2013, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Cestoviny so smotanovou omáčkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY bezvaječné cestoviny masox sladká smotana 15 dkg šunkovej salámy hladká múka maslo bazalka POSTUP PRÍPRAVY Dáme variť cestoviny, podľa návodu.Do misky vylejeme smotanu a rozmrvíme do nej masox. Nakrájame salámu (môžeme pridať aj šampiňony alebo kukuricu...).Na masle si opražíme salámu, zalejeme smotanou s bujónom a varíme,pridáme aj trochu mlieka(aby toho bolo viac). Cez sitko to zahustíme hl.múkou rozmiešanou v mlieku. Ešte chvíľu povaríme. Omáčkou zalejeme cestoviny a posypeme bazalkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Monika H. (activa) ID 52436 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
RECEPTY DO MALÉHO RYŽOVAČA /MONO RYŽOVAČA/ TUPPERWAREPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Recepty do Monoryžovača Čo všetko môžete v Monoryžovači pripraviť? -okrem ryže môžete v ňom variť cestoviny, zemiaky, strukoviny – pre jednu osobu nemá chybu – takže ponúkame dôchodcom študentom, mamičkám na materskej, ktoré okrem obeda pre seba a pre deti môžu pripraviť čerstvú ryžu pre manžela ktorý príde neskôr a samozrejme celiatikom-. Ryžový šalát sa jablkami – super k smaženému či pečenému mäsku akéhokoľvek druhu, k údenému mäsu : 1 dávka ryže z Monoryžovača, 1 väčšie kyslasté jablko ošúpané pokrájané na kocky a pokvapkané citrónovou šťavou, soľ, korenie Majonéza zmiešaná s vyšľahanou šľahačku - 2PL majonézy +1PL šľahačky, posekaná pažítka Ryžový šalát s kukuricou – k rezňom, studenej i teplej hydine, na plnenie do paradajok Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Erika M. (lea69) ID 2445 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 21.5.2014, 14:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() CESTOVINKY SO ZELENINKOU...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny 500g, kukurica, sunka, paradajka, jarna cibulka, syr v tube, syr eidam-nastruhany, kysla smotana, poprazena slaninka, sol. POSTUP PRÍPRAVY Cestovinky si uvarime. Vsetko spolu si nakrajame a zmiesame s cestovinkami :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Petronela T. (petronela282) ID 173728 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 19.9.2012, 11:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Domáce bezvaječné celozrnné cestovinyPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY 500 g celozrnnej múky, 1 pohár vody. Postup pomocou strojčeka na cestoviny: Ak vlastníte pekárničku na chlieb a strojček na cestoviny, tak máte vyhrané. Suroviny si iba vložíte do pekárničky a spustíte program na miesenie cesta. Keď je cesto hotové vyberieme ho na pomúčnenú dosku a skontrolujeme jeho konzistenciu, (ak je príliš tekuté pridáme múku, ak tuhé, pridáme trošku vody). Cesto rozdelíme na 4 časti. Jednu si necháme, zvyšné zabalíme do fólie, aby nám nevyschli. Časť cesta jemne sploštíme rukami, na strojčeku na cestoviny nastavíme najširší rozostup valčekov a začíname vaľkať. Opakovane zmenšujeme rozostup valčekov, až kým nemáme cestoviny podľa vlastného želania. Postup bez strojčeka: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Andrea Z. (ondre) ID 95183 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 6.7.2012, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Domáce cestoviny - farfallePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250 g múka hladká 3 ks vajce 1 polievková lyžica olej olivový 1 polievková lyžica , vlažná voda štipka soľ POSTUP PRÍPRAVY Postup receptu Zmiešame múku s vajciami… Pridáme olivový olej… Vlažnú vodu a soľ… Vypracujeme hladké pevné cesto…Necháme odležať 10 minút. Na začiatok je potrebné vyvaľkať pripravené cesto, najlepšie strojčekom na cestoviny. Zvládneme to aj s kuchynským valčekom. Vyvaľkané pláty cesta jemne pomúčime, aby sa nám s cestom ľahšie pracovalo. Pláty narežeme na asi 4 cm pásiky, ktoré potom ešte ďalej režeme na 3 cm kúsky. Dostaneme tak kúsok cesta v tvare obdĺžnika 4×3 cm. Z každého kúska pripravených obdĺžnikov cesta vytvoríme farfalle. Jednoducho ukazovákom si podržíme stred cesta, palcom a prostredníkom pritiahneme kraje cesta k stredu smerom k ukazováku. Hotovú mašličku jemne stlačíme v strede, aby nám držala tvar. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Andrea Z. (ondre) ID 95183 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 56 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |