Natalia L. (Natinka22) ID 86833 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)
Risi Bisi alebo Benátske rizoto
[ recept č. 22992 zo dňa 2.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
5 lyžíc masla, 2 cibule, 300g ryže (naklepšie arborio alebo carnaroli), 100ml bieleho vína, 1liter vriaceho vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 200g mrazeného alebo čerstvého hrášku, 100g šunky, 100g parmezánu.
POSTUP PRÍPRAVY
Benátske rizoto sa v taliansku pripravuje z čerstvého, práve vylúpaného hrášku...ja som použila mrazený (ako inak :o) v zime) a rizotko je mňaaam.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Asi na 2,5 lyžiciach masla oprazíme nadrobno nakrájanú cibuľku. |
![]() |
Prilejeme 1dl vínka a pridáme prepláchnutú ryžu. Počkáme kým ryža vsiakne víno a potom pridávame po cca 2dl vývaru. Stále miešame a keď sa vývar vsiakne do ryže, pridáme ďalšie 2dl...takto postupujeme asi 25 minút, alebo kým ryža nezíska crémovú konzistenciu. |
![]() |
Keď je ryža uvarená, pridáme hrášok šunku a zvyšné maslo. |
![]() |
Všetko pekne premiešame a prehrejeme. |
![]() |
Posypeme parmezánom a môžeme papať :o) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Claudia Š. (claudinka) ID 46476 (28.1.2025, 12:21) |
Velka mnamka toto, vyskusane, odobrene, zalozene do oblubenych a chutnych! Dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária P. (Mayka) ID 13577 (6.7.2012, 16:13) |
zajtra bude na obed.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (3.5.2012, 18:26) |
Podarilo sa hneď na prvýkrát, robila som z polovičnej dávky, veľmi nám chutilo.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta R. (Ivkarybka) ID 865, mimibazar.sk/ivkarybka (3.1.2012, 21:55) |
Natálka, super receptík. Dnes som varila na obed a veru rizoto malo veľký úspech. Ďakujem krásne, že môžem takýmito receptami robiť radosť mojej rodinke.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarina F. (polarnicka) ID 34962 (4.3.2011, 12:32) |
vcera som skusala varit, pretoze kolega si ho priniesol na obed a cele sme mu ho skoro zjedli :D doma chutilo az az! dufam, ze dnes po odstati bude rovnako dobre! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Betka F. (wilhelmina) ID 128957 (27.5.2010, 11:03) |
ja mam chut hned sa pustit do varenia a vyskusat hned vsetky tvoje recepty take su skvele  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (2.2.2010, 11:51) |
Natalka,opat ma lakas na dalsie talianske rizotko?? v Benatkach som bola,ale rizotko som tam zial neoskusala ale vdaka tvojmu receptiku mozem vyskusat domka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (2.2.2010, 12:04) |
Mati, to vies, ja som skor na tie rychle a jednoduchsie jedla na zlozite kreacie som este nedorastla Prave dojedam zvysky zo vcera a neviem veru, ci nie je este lepsie odlezane  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |