. .. .. .. .. .. .
. .

Výborné cviklové krémové risotto - RECEPT 60596

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 214481 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Výborné cviklové krémové risotto


[ recept č. 60596 zo dňa  ]


Výborné cviklové krémové risotto


POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie potrebujeme : 300 - 350 g upečenej alebo uvarenej červenej repy 250 - 300 g ryže určenej na risotto (napr. Carnaroli, Arborio) cca 1 liter vývaru (ja používam zeleninový) 1,5 dl červeného vína 1 PL červeného balzamikového octu 1 ČL medu 4 PL kvalitného olivového oleja 1 väčšia šalotka alebo 1 červená cibuľa 1-2 strúčiky cesnaku 30 g masla 40 g strúhaného parmezánu soľ čerstvo zomleté čierne korenie Gorgonzolu a bazalku na dokončenie (množstvo podľa chuti) hlbšiu panvicu alebo širší hrniec

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarenú alebo upečenú cviklu očistíme, s trochou vývaru rozmixujeme na kašu a prepasírujeme. Víno zmiešame s balzamikovým octom a medom, a varíme pokiaľ sa obsah nezredukuje o 1/3. V hlbšej panvici alebo širšom hrnci na oleji opečieme do sklovita nadrobno pokrájanú šalotku alebo cibuľu, cesnak a ryžu (neoplachujeme), pridáme pyré z červenej repy, vínovú redukciu a za stáleho miešania počkáme pokiaľ sa tekutina neodparí. Následne po častiach pridávame vývar a miešame pokiaľ ryža nie je uvarená "al dente". Odstavíme zo sporáka, pridáme maslo, parmezán, dochutíme soľou a korením, premiešame a servírujeme s Gorgonzolou a bazalkou.
<< Penová podkova k narodeninám... | Výborné cviklové krémové risotto | Rebarborový librový koláč... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana Ch. (janica251) ID 82644 (26.8.2018, 21:02)
(clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)milujem cviklu....musím čo najskôr skúsiť (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu