. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

melania l. (lararuby) ID 130989
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2010
Naposledy: 25.2.2024 8:26
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 852
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 272
NÁVODY 12
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 272 (zobrazuje sa 211-220)<< predošlé 1,.,17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27,.,28 ďalšie >>

DOMÁCA MEDICÍNA

KARMELITANKY_Z KLASTORA*****liek na tráviace problémy



POTREBNÉ PRÍSADY

Pol litra kvalitnej vodky,0,10kgsušenej medovky,1pl citronovej kôry,3,5cm celej škorice,3pl medu,pol muškátového orieška

POSTUP PRÍPRAVY

Medovku,postrúhanú citronovú kôru,med,celú škoricu a nahrubo postrúhaný muškátový oriešok dáme do pohára a zalejeme kvalitnou vodkou.Uzavrieme a necháme v tme vyluhovať 14 dní.Precedíme a držíme v tmavej fľaši.Používame ako liek v prípade žaludočných ťažkostí.

UZIVAME S MIEROU
POZOR! SCHOVAT PRED DETMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.11.2011, 8:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

SKOROCELOVY SIRUP***** pri prechladnutí



POTREBNÉ PRÍSADY

Skorocelové lístky(trháme ten s úzkymi lístkami)_veľa,jemný kryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Skorocel zberáme niekde na čistých miestach bez prachu,najlepšie na JANA,ked nie je rosa.Ukladáme do čistého veľkého pohára,presýpame cukrom-jemný sa skôr rozpustí.Nedávame hrúbe vrstvy a poriadne potlačíme.Pohár prikryjeme len servítkou a dáme na okno,kde býva veľa slnka.Cukor sa za mesiac rozpustí,ak nie ,necháme aj dlhšie.Precedíme cez plastové sitko alebo cez gázu(silonku).Snažíme sa vyžmýkať čo najviac šťavy.Necháme zovrieť,len krátky čas,naplníme malé poháriky a odložíme do špajze alebo chladničky.

POUZIVAME PRI NACHLADNUTI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 4.2.2010, 12:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

LECO BEZ CIBULE*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Mäsité paradajky,paprika,soľ,olej,

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté paradajky po odstránení hrubšej časti pri stopke pokrájame na kocky.Z papriky vyberieme jadierka
a vykrojíme rebrá a pokrájame na pásiky.Do väčšej rajnice dáme rozpáliť olej a papriku na ňom pár minút restujeme.Osolíme a pridáme paradajky. Za občasného miešania dusíme,kým paprika nezmäkne a paradajky nepustia šťavu.Ak je treba,ešte osolíme.
Plníme do čistých pohárov,utrieme vrch,zaviečkujeme.Sterilizujeme 20 minút od bodu varu na miernom ohni.

AK kupujete zeleninu ako ja,radšej si troška priplaťte a budete mať kvalitný výrobok bez množstva odpadu.
CIBULU nedávam,lebo zvykne kvasiť,takže už len pri otvorení leča,ak je treba.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 1.8.2013, 7:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

PARADAJKOVA Z DZUSU*****s haluštičkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1l paradajkový džús,trocha oleja,1pl múky,1vajíčko plus múka na haluštičky,,trocha vody,2-3 klinčeky,kúštik celej škorice,čierne celé korenie,soľ ,cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji oprážime múku a zalejeme ju džúsom,pridáme koreniny a necháme malú chvíľku variť.Z vajíčka,vody a múky si urobíme nie veľmi husté cestíčko a cez haluškár ho pretrieme do vriacej polievky.Ked vyplávajú na vrch,JEST DILO DOKONANO.Podľa chuti osladíme a osolíme.
DZUS je treba kúpiť aspoň 50%.

Deťom sa bude páčiť.OBMENA halušiek- písmenková abeceda,zvieratká
DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.7.2011, 17:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

LIKER LESNA ZMES od Ondra*****



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5l vodka,1struk vanilka,25gr sýpaný čaj Lesná zmes *** Po 5.dňoch:0,2l vody,0,2kg cukru-prevariť a vychladiť plus šťava z polky citrona

POSTUP PRÍPRAVY

Vodku,čaj a vanilku dáme na okno a päť dní vyluhujeme.Po piatich dňoch zmiešame s cukrovým sirupom a šťavou z polovice citrona.Premiešame a prefiltrujeme.


NA ZDRAVIE

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.2.2010, 19:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

PAPRIKOVA POMAZANKA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg paprika-radšej červená,2 kg cibuľa,2 kg paradajky-mäsité,1 pretlak,0,2 l olej,2 pl horčica,6 pl ocot,10 ks feferoniek,0,2 kg cukor,2 pl Podravka,1 menšia cvikla ,6 ks kyslejšie jablká,30 gr soli

POSTUP PRÍPRAVY

Papriku zbavíme jadierok a pokrájame na pásiky,paradajkám vykrojíme hrubšiu časť od stopky a tiež pokrájame.Ošúpanú cibuľu pokrájame na kolieska,cviklu na plátky,jablká necháme so šupkou,vykrojíme iba jaderník,feferony dáme celé bez stopky.Pridáme olej,soľ,vegetu a miešame.Paradajky za chvíľu pustia šťavu,ale aj tak musíme občas zamiešať,aby nám to neprihorelo.Ked je to skoro rozvarené-trvá to okolo dvoch hodín-pridáme pretlak,horčicu,ocot,cukor.Chvíľu povaríme.Sťava sa musí poriadne odpariť.Zmes po častiach rozmixujeme,potom prepasírujeme a plníme do čistých výživových pohárikov.Utrieme mokrou utierkou vrch a zaviečkujeme.Sterilizujeme 20 minút od bodu varu na miernom plameni.
Hotové vyberieme,dotiahneme viečko a otočíme hore dnom.Tak vidíme,ktoré nám netesní.Necháme vychladnúť,poháre označíme a špajza sa zaplňa.

SUPER NATIERKA na maslový chlebík,k párkom,k jemným nárezom
Z dávky vyjde asi 15 pohárikov od výživy.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 12.10.2017, 15:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

DRZKOVICA-TAKA PIKANTNA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzie držky mrazené,cibuľa, bravčová masť,hladká múka,vegeta-soľ,čierne korenie,cesnak,majoránka,chilli papričky,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Na masti speníme cibuľu aj dve,pridáme za tri lyžice múky a za stáleho miešania troška opražíme.Odtiahneme z ohňa,prisýpeme papriku,tej môže byť viac.Zalejeme vodou,osolíme a dáku polhodinku necháme vrieť.Potom pridáme držky a podľa potreby varíme(bývajú predvarené).
Pokrájame na drobno chilli papričky,prelisujeme cesnak,tým nešetríme.Ak je potrebné,dáme vegetu a korenie a nakoniec zlatý klinec MAJORANKU.Tú rozdrvíme medzi prstami.
Správna držkovica je pikantná,s vôňou cesnaku a majoránky ,nie s kopou múky a zemiakov,ale s kopcom držiek na tanieri.
Podávame so slaným rožkom alebo s čerstvým čiernym chlebíkom.

DUFAM,ZE VAM BUDE CHUTIT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.2.2010, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

HOVADZIA SVIECKOVA NA SMOTANE bez múky*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzie stehno,soľ,čierne mleté korenie,1-2 ks nové korenie,bobkový list,olej,cibuľa,mrkva,petržlen,zeler,šľahačková smotana,citron,troška cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Na rozpálenom oleji zo všetkých strán opečieme mäso,ktoré predtým osolíme a okoreníme.Dáme na pekáč,pridáme mrkvu,cibuľu,petržlen , zeler a pol citrona,podlejeme vriacou vodou a prikryté dusíme v rúre za občasného podlievania.Ked je mäso mäkké,ale nie rozvárené,vyberieme ho a necháme vychladnúť.Zeleninu bez citrona rozmixujeme,pridáme do nej šľahačkovú smotanu a prevaríme.Dochutíme soľou,korením a citronovou šťavou.Zjemníme štipkou cukru.
Mrkvy má byť aspoň raz toľko ako ostatnej zeleniny.
Podávame s domácou knedľou.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

ZAPRAVANE HRIBY_KURIATKA_podľa NASHO DEDKA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Tvrdé hríby-najlepšie dubáčiky,trocha oleja,štipka červenej papriky,mleté čierne korenie,šľahačková smotana,polohrúba múka,soľ,bobkový list,ocot,štipka cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Hríby opláchneme pod tečúcou vodou,nôžky oddelíme a pokrájame na plátky.Na rozpálenom oleji ich oprážime a pridáme pokrájané hlavičky a ozaj len štipôčku papriky.Najlepšie je použiť teflonovú panvicu,aby neprihoreli.Hríbiky dusíme 15 minút,ak je treba,podlejeme kúštik vodou.Dáme bobkový list ,osolíme a okoreníme.V smotane rozmiešame za lyžicu múky a cez sitko vlejeme do hríbov.Necháme zovrieť a ochutíme octom-nie veľa- a zjemníme cukrom.
Podávame s novými celými zemiačikmi.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.2.2010, 18:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

FAZULOVICA S UDENYM KOLENOM*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Tmavá fazula,údené koleno,trocha mrkvy a petržlenu,troška oleja,červená paprika,cesnak,feferonky,soľ, mleté čierne korenie,rasca, vajíčko a múka na domáce široké rezance

POSTUP PRÍPRAVY

Udené koleno umyjeme a dáme variť do vriacej vody spolu s vopred namočenou fazuľou bez vody.Pridáme rascu a feferonky,varíme skoro do mäkka.K tomu šupneme na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen,soľ,korenie a uvaríme.Koleno vyberieme,necháme vychladnúť.Do zohriateho oleja dáme papriku(nešetriť) a vlejeme do hrnca.Dochutíme cesnakom a ak je potrebné,soľou a korením.Z rezancového cesta si nakrájame široké a nie veľmi dlhé rezance,ktoré zavaríme do vriacej fazuľovice.POZOR, varom ju zahustia a staním tiež.Do hotovej pridáme chudé mäsko z kolena,ktoré nakrájame na malé kocky.
Kožu a klingy stočíme do rolky a v alobale necháme stuhnúť.

FAZULOVICA má byť pikantná a červená,žiadne nemocničné jedlo.Podávame s chrumkavým čiernym chlebom.PANI môžu ako druhý chod alobalové prekvapenie a k tomu čipoš papriku alebo horčicu a chlieb.
Nie je to žiadna dieta ,iba ak bodová_ CO VIDIM ,ZBODNEM.

DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 4.10.2010, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 272 (zobrazuje sa 211-220)<< predošlé 1,.,17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27,.,28 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu