končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 272 (zobrazuje sa 211-220) | << predošlé 1,.,17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27,.,28 ďalšie >> |
DOMÁCA MEDICÍNA |
KARMELITANKY_Z KLASTORA*****liek na tráviace problémyPOTREBNÉ PRÍSADY Pol litra kvalitnej vodky,0,10kgsušenej medovky,1pl citronovej kôry,3,5cm celej škorice,3pl medu,pol muškátového orieška POSTUP PRÍPRAVY Medovku,postrúhanú citronovú kôru,med,celú škoricu a nahrubo postrúhaný muškátový oriešok dáme do pohára a zalejeme kvalitnou vodkou.Uzavrieme a necháme v tme vyluhovať 14 dní.Precedíme a držíme v tmavej fľaši.Používame ako liek v prípade žaludočných ťažkostí. UZIVAME S MIEROU POZOR! SCHOVAT PRED DETMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 29.11.2011, 8:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
SKOROCELOVY SIRUP***** pri prechladnutíPOTREBNÉ PRÍSADY Skorocelové lístky(trháme ten s úzkymi lístkami)_veľa,jemný kryštálový cukor POSTUP PRÍPRAVY Skorocel zberáme niekde na čistých miestach bez prachu,najlepšie na JANA,ked nie je rosa.Ukladáme do čistého veľkého pohára,presýpame cukrom-jemný sa skôr rozpustí.Nedávame hrúbe vrstvy a poriadne potlačíme.Pohár prikryjeme len servítkou a dáme na okno,kde býva veľa slnka.Cukor sa za mesiac rozpustí,ak nie ,necháme aj dlhšie.Precedíme cez plastové sitko alebo cez gázu(silonku).Snažíme sa vyžmýkať čo najviac šťavy.Necháme zovrieť,len krátky čas,naplníme malé poháriky a odložíme do špajze alebo chladničky. POUZIVAME PRI NACHLADNUTI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 4.2.2010, 12:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
LECO BEZ CIBULE*****POTREBNÉ PRÍSADY Mäsité paradajky,paprika,soľ,olej, POSTUP PRÍPRAVY Umyté paradajky po odstránení hrubšej časti pri stopke pokrájame na kocky.Z papriky vyberieme jadierka a vykrojíme rebrá a pokrájame na pásiky.Do väčšej rajnice dáme rozpáliť olej a papriku na ňom pár minút restujeme.Osolíme a pridáme paradajky. Za občasného miešania dusíme,kým paprika nezmäkne a paradajky nepustia šťavu.Ak je treba,ešte osolíme. Plníme do čistých pohárov,utrieme vrch,zaviečkujeme.Sterilizujeme 20 minút od bodu varu na miernom ohni. AK kupujete zeleninu ako ja,radšej si troška priplaťte a budete mať kvalitný výrobok bez množstva odpadu. CIBULU nedávam,lebo zvykne kvasiť,takže už len pri otvorení leča,ak je treba. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 1.8.2013, 7:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
PARADAJKOVA Z DZUSU*****s haluštičkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1l paradajkový džús,trocha oleja,1pl múky,1vajíčko plus múka na haluštičky,,trocha vody,2-3 klinčeky,kúštik celej škorice,čierne celé korenie,soľ ,cukor POSTUP PRÍPRAVY Na oleji oprážime múku a zalejeme ju džúsom,pridáme koreniny a necháme malú chvíľku variť.Z vajíčka,vody a múky si urobíme nie veľmi husté cestíčko a cez haluškár ho pretrieme do vriacej polievky.Ked vyplávajú na vrch,JEST DILO DOKONANO.Podľa chuti osladíme a osolíme. DZUS je treba kúpiť aspoň 50%. Deťom sa bude páčiť.OBMENA halušiek- písmenková abeceda,zvieratká DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 21.7.2011, 17:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
LIKER LESNA ZMES od Ondra*****POTREBNÉ PRÍSADY 0,5l vodka,1struk vanilka,25gr sýpaný čaj Lesná zmes *** Po 5.dňoch:0,2l vody,0,2kg cukru-prevariť a vychladiť plus šťava z polky citrona POSTUP PRÍPRAVY Vodku,čaj a vanilku dáme na okno a päť dní vyluhujeme.Po piatich dňoch zmiešame s cukrovým sirupom a šťavou z polovice citrona.Premiešame a prefiltrujeme. NA ZDRAVIE ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 3.2.2010, 19:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
PAPRIKOVA POMAZANKA*****POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg paprika-radšej červená,2 kg cibuľa,2 kg paradajky-mäsité,1 pretlak,0,2 l olej,2 pl horčica,6 pl ocot,10 ks feferoniek,0,2 kg cukor,2 pl Podravka,1 menšia cvikla ,6 ks kyslejšie jablká,30 gr soli POSTUP PRÍPRAVY Papriku zbavíme jadierok a pokrájame na pásiky,paradajkám vykrojíme hrubšiu časť od stopky a tiež pokrájame.Ošúpanú cibuľu pokrájame na kolieska,cviklu na plátky,jablká necháme so šupkou,vykrojíme iba jaderník,feferony dáme celé bez stopky.Pridáme olej,soľ,vegetu a miešame.Paradajky za chvíľu pustia šťavu,ale aj tak musíme občas zamiešať,aby nám to neprihorelo.Ked je to skoro rozvarené-trvá to okolo dvoch hodín-pridáme pretlak,horčicu,ocot,cukor.Chvíľu povaríme.Sťava sa musí poriadne odpariť.Zmes po častiach rozmixujeme,potom prepasírujeme a plníme do čistých výživových pohárikov.Utrieme mokrou utierkou vrch a zaviečkujeme.Sterilizujeme 20 minút od bodu varu na miernom plameni. Hotové vyberieme,dotiahneme viečko a otočíme hore dnom.Tak vidíme,ktoré nám netesní.Necháme vychladnúť,poháre označíme a špajza sa zaplňa. SUPER NATIERKA na maslový chlebík,k párkom,k jemným nárezom Z dávky vyjde asi 15 pohárikov od výživy. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 12.10.2017, 15:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
DRZKOVICA-TAKA PIKANTNA*****POTREBNÉ PRÍSADY Hovädzie držky mrazené,cibuľa, bravčová masť,hladká múka,vegeta-soľ,čierne korenie,cesnak,majoránka,chilli papričky,voda POSTUP PRÍPRAVY Na masti speníme cibuľu aj dve,pridáme za tri lyžice múky a za stáleho miešania troška opražíme.Odtiahneme z ohňa,prisýpeme papriku,tej môže byť viac.Zalejeme vodou,osolíme a dáku polhodinku necháme vrieť.Potom pridáme držky a podľa potreby varíme(bývajú predvarené). Pokrájame na drobno chilli papričky,prelisujeme cesnak,tým nešetríme.Ak je potrebné,dáme vegetu a korenie a nakoniec zlatý klinec MAJORANKU.Tú rozdrvíme medzi prstami. Správna držkovica je pikantná,s vôňou cesnaku a majoránky ,nie s kopou múky a zemiakov,ale s kopcom držiek na tanieri. Podávame so slaným rožkom alebo s čerstvým čiernym chlebíkom. DUFAM,ZE VAM BUDE CHUTIT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 3.2.2010, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
HOVADZIA SVIECKOVA NA SMOTANE bez múky*****POTREBNÉ PRÍSADY Hovädzie stehno,soľ,čierne mleté korenie,1-2 ks nové korenie,bobkový list,olej,cibuľa,mrkva,petržlen,zeler,šľahačková smotana,citron,troška cukru POSTUP PRÍPRAVY Na rozpálenom oleji zo všetkých strán opečieme mäso,ktoré predtým osolíme a okoreníme.Dáme na pekáč,pridáme mrkvu,cibuľu,petržlen , zeler a pol citrona,podlejeme vriacou vodou a prikryté dusíme v rúre za občasného podlievania.Ked je mäso mäkké,ale nie rozvárené,vyberieme ho a necháme vychladnúť.Zeleninu bez citrona rozmixujeme,pridáme do nej šľahačkovú smotanu a prevaríme.Dochutíme soľou,korením a citronovou šťavou.Zjemníme štipkou cukru. Mrkvy má byť aspoň raz toľko ako ostatnej zeleniny. Podávame s domácou knedľou. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
ZAPRAVANE HRIBY_KURIATKA_podľa NASHO DEDKA*****POTREBNÉ PRÍSADY Tvrdé hríby-najlepšie dubáčiky,trocha oleja,štipka červenej papriky,mleté čierne korenie,šľahačková smotana,polohrúba múka,soľ,bobkový list,ocot,štipka cukru POSTUP PRÍPRAVY Hríby opláchneme pod tečúcou vodou,nôžky oddelíme a pokrájame na plátky.Na rozpálenom oleji ich oprážime a pridáme pokrájané hlavičky a ozaj len štipôčku papriky.Najlepšie je použiť teflonovú panvicu,aby neprihoreli.Hríbiky dusíme 15 minút,ak je treba,podlejeme kúštik vodou.Dáme bobkový list ,osolíme a okoreníme.V smotane rozmiešame za lyžicu múky a cez sitko vlejeme do hríbov.Necháme zovrieť a ochutíme octom-nie veľa- a zjemníme cukrom. Podávame s novými celými zemiačikmi. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.2.2010, 18:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
FAZULOVICA S UDENYM KOLENOM*****POTREBNÉ PRÍSADY Tmavá fazula,údené koleno,trocha mrkvy a petržlenu,troška oleja,červená paprika,cesnak,feferonky,soľ, mleté čierne korenie,rasca, vajíčko a múka na domáce široké rezance POSTUP PRÍPRAVY Udené koleno umyjeme a dáme variť do vriacej vody spolu s vopred namočenou fazuľou bez vody.Pridáme rascu a feferonky,varíme skoro do mäkka.K tomu šupneme na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen,soľ,korenie a uvaríme.Koleno vyberieme,necháme vychladnúť.Do zohriateho oleja dáme papriku(nešetriť) a vlejeme do hrnca.Dochutíme cesnakom a ak je potrebné,soľou a korením.Z rezancového cesta si nakrájame široké a nie veľmi dlhé rezance,ktoré zavaríme do vriacej fazuľovice.POZOR, varom ju zahustia a staním tiež.Do hotovej pridáme chudé mäsko z kolena,ktoré nakrájame na malé kocky. Kožu a klingy stočíme do rolky a v alobale necháme stuhnúť. FAZULOVICA má byť pikantná a červená,žiadne nemocničné jedlo.Podávame s chrumkavým čiernym chlebom.PANI môžu ako druhý chod alobalové prekvapenie a k tomu čipoš papriku alebo horčicu a chlieb. Nie je to žiadna dieta ,iba ak bodová_ CO VIDIM ,ZBODNEM. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 4.10.2010, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 272 (zobrazuje sa 211-220) | << predošlé 1,.,17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27,.,28 ďalšie >> |