končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 20 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2 |
ZAVÁRANINY |
Domaci kecupPOTREBNÉ PRÍSADY na 1 varku ( my sme mali tri varky a vyslo nam 28 poharov- ako na obrazku): 3kg paradajky, mozno pridat 1-2 feferonky, 6 ks cervene papriky (kapie), 1 stredne velky zeler, pol kg jablka, pol kg cibula, pol kg cukru ( staci aj menej 350-400 g, treba davat postupne a ochutnavat), 2a pol deci ocot, 1 a pol lyzice sol, 1 mala lyzicka korenie, 1 mala lyzicka mleta skorica, 1 mala lyzicka Zelko + 1 lyzicka horcicne semeno POSTUP PRÍPRAVY Paradajky (pokrajane) dame rozvarit. V druhom hrnci povarime pokrajane papriky, cibulu, zeler, jablka az neskor. Vsetko nechame vychladnut, potom zmixujeme a prepasirujeme cez sitko. Do masy pridat sol, cukor, ocot, korenie, skoricu aj potom aj vyvar Zelka, horc. semena, kt. v 1,5 - 2 dcl vody prevarime a cez sitko precedime do masy. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 8.9.2013, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
PANGAS KARIPOTREBNÉ PRÍSADY pangas filety, soľ, korenie, červená sladká paprika (korenie), citrón, kari /kurkuma, smotana na varenie, pór POSTUP PRÍPRAVY Vyskúšala som už skoro všetky recepty na pangasa tu z MMB, a keďže nám táto ryba chutí, pridávam aj taký aký tu ešte nie je, na inšpiráciu. Bohužiaľ, vždy som to zabudla odfotiť, takže zatiaľ bez fotky. Filety si ochutíme. Tu je môj postup: osolím, okorením, potriem červenou sladkou paprikou (vyskúšajte, je to fakt super), a na záver citrónovou šťavou. Na masle ich z oboch strán opečieme, stačí 3 minúty z každej strany. Odložíme pangasa niekam kde ho udržíme v teple. Do výpeku nakrájame pór (1, 2 ks), osmažíme a posypeme kari korením (alebo kurkumou- tak bude mať ešte krajšiu žltú farbu), a na záver prilejeme smotanu na varenie ( podľa toho koľko chcete omáčky, ja zvyčajne 1 až 2). Podľa chuti dosolíme a necháme smotanu prevrieť, môžme vypnúť hotovo. Podávame buď so zemiakmi, alebo ryžou (odporúčam s hrozienkami), alebo len so šalátom (zvykneme si k tomu robiť tzatziky). Rybku prelejeme žltou omáčkou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 30.10.2008, 15:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ríbezľový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 700g ríbezlí, vanilkový cukor, 4 vajcia, 400 g práškového cukru, 500 g polohrubej múky, 220 ml acidofilného mlieka, 180 ml oleja, 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva. POSTUP PRÍPRAVY nižšie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 27.6.2009, 13:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapekaná zemiaková kašaPOTREBNÉ PRÍSADY 6-7 veľkých zemiakov, 2-3 cibule, olej, petržlenová vňať, 1 vajce, 2 hrste kyslej kapusty, strúhaný syr, vegeta, soľ POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si uvaríme v slanej vode, zlejeme vodu a popučíme na kašu. ( ja napríklad pridám len kyslú smotanu, niekto dáva mlieko a maslo, ale netreba tam ani pridať nič, len nech je to kaša) Na oleji speníme cibuľu, pridáme do zemiakov, ako aj posekanú vňať, vegetu. Na lyžici oleja jemne udusíme kyslú kapustu a pridáme k zemiakom. Zmes premiešame s vajcom a vložíme do vymastenej zapekacej nádoby. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 11.8.2008, 14:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Bukovského banány v pomarančovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY ďalší zo zdravých receptov pre banánofilov :) Na štyri porcie: šťava z polovice malého citróna, 2 polievkové lyžice nízkotučného margarínu (alebo aký zoženiete) 4 banány. Pomarančová omáčka: 1/4 šálky pomarančového džúsu (najlepší je čerstvý, ale ja som to napr. robila zo 100 perc. džúsu), 1 polievková lyžica medu, 1 polievková lyžica margarínu, 1/4 šálky sušených hrozienok, štipka muškátového orecha POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Olúpeme banány a prerežeme ich pozdĺžne i naprieč, uložíme neprekrojenou stranou hore do nádoby na zapekanie. Banány jemne potrieme margarínom a prelejeme citrónovou šťavou. Pečieme 5 minút v rúre , kým nie sú mäkké a ľahko zhnednuté. Pred podávaní polejeme pripravenou omáčkou a zapekáme ešte 3 minúty. Omáčka: Pomarančový džús, med, margarín a hrozienka zmiešame v malej panvici na strednom príkone tepla. Varíme 5 minút. Občas premiešame. Prichutíme muškátovým orechom. Dobrú chuť! Dala by som si banán :-D Recept podľa knihy: Hneď to bude (I. Bukovský, P. Lipták). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 22.11.2010, 14:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bukovského banánové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 šálky celozrnnej (špaldovej -nemusí byť) múky, 2 čajové lyžičky prášku do pečiva, 1/4 čajovej lyžičky morskej soli, 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice, 3 dobre zrelé banány, 1 vajíčkové bielko, 5 polievkových lyžíc hnedého cukru, 3 polievkové lyžice posekaných orechov, 4 polievkové lyžice oleja, 6 polievkových lyžíc hrozienok POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 180 stupnov. Plech s otvormi ( na muffiny) vytrieme olejom a posypeme múkou. Vo veľkej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ, hrozienka, škoricu a orechy (sypké suroviny). Banány olúpeme a rozmixujeme spolu s cukrom, bielkom a olejom (tekuté suroviny). Tekuté suroviny prenesieme k sypkým surovinám a všeko spolu krátko, ale dobre premiešame. Zmes vlejeme do pripraveného plechu s formami na muffiny. Pečieme v predhriatej rúre asi 20-30 minút, necháme vychladnúť a podávame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 7.6.2013, 16:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Šalát k hocičomu :)POTREBNÉ PRÍSADY pór, mrkva, jablko, olivový olej extra panenský, soľ, korenie, vínny ocot, citrón POSTUP PRÍPRAVY Pór očistíme, nakrájame, pridáme nastrúhanú mrkvu, nakrájané jablko na kocky, premiešame, pridáme dve lyžice olivového oleja, lyžicu citrónovej šťavy, lyžicu vínneho octu (jablkový napr., používam Maille Vinaigre de cidre), soľ, korenie - podľa chuti. Necháme odstáť. Výborný šalát k hocičomu- mäsu, rybám, ryži, zemiakom, alebo len samotný. Na obrázku je šalát z dvojnásobnej porcie ingrediencií :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Beatkina čínaPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie mäso, 3-4 vajcia, 3 lyžice solamylu (nie je nutné), 4 lyžice oleja (olivový na pečenie), 4 lyžice sójovej omáčky, kari/kurkuma, lyžička kávová cukru, tabasko, trochu horčice, kečupu, trošilinku kajanského korenia, cibuľa pokrájaná nadrobno, špric alkoholu (čo je v chladničke- víno, koňak :-D soliť podľa chuti- ani netreba. POSTUP PRÍPRAVY všetko zmiešame v nádobe, cibuľu nakrájame nakoniec, pridáme na slíže nakrájané mäso, pomiešame, necháme odstát aspoň hodinku, najlepšie aj dlhšie. Potom prudko opekáme na panvici, a často miešame. Príloha ľubovoľná- ryža, opekané zemiaky, zeleninový šalát. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Falošný losos z tofuPOTREBNÉ PRÍSADY jedno biele tofu, cibuľa, väčšia postrúhaná mrkva, 3 postrúhané uhorky (sterilizované), 1 vajce uvarené a roztlačené na kúsky, 2 lyžice horčice, 1 lyžica sušeného polievkového základu (ja používam namiesto vegety, môžte dať vegetu), 2 lyžice sôjovej omáčky, 1 biely jogurt, lyžica majolky POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešame a podávame s chlebíkom, pridám aj lyžicu vody z uhoriek. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 21.2.2018, 12:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Cesnaková nátierka s tofuPOTREBNÉ PRÍSADY jedno údené tofu, tri kocky syrokrému, 1 biely jogurt (smotanový), 6 strúčikov cesnaku, (lyžica majolky) počet/množstvo si už každý doplní sám podľa potreby :) POSTUP PRÍPRAVY Tofu popučíme vidličkou, alebo nastrúhame, jednoduchšie je len popučať alebo v rukách rozdrobiť, pridáme syrokrém, jogurt a pretlačený cesnak. Netreba ani soliť, ani koreniť, iba ak má niekto extra slané chúťky. CHutí dobre natreté na chlebíku. Odporúčam pre cesnakových maniakov :) Kto chce môže ešte pridať lyžicu majolky alebo majonézy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 30.10.2008, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 20 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2 |