. .. .. .. .. .. .
. .

Domaci kecup - RECEPT 7241

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 32678 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Domaci kecup


[ recept č. 7241 zo dňa  ]


Domaci kecup


POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 varku ( my sme mali tri varky a vyslo nam 28 poharov- ako na obrazku): 3kg paradajky, mozno pridat 1-2 feferonky, 6 ks cervene papriky (kapie), 1 stredne velky zeler, pol kg jablka, pol kg cibula, pol kg cukru ( staci aj menej 350-400 g, treba davat postupne a ochutnavat), 2a pol deci ocot, 1 a pol lyzice sol, 1 mala lyzicka korenie, 1 mala lyzicka mleta skorica, 1 mala lyzicka Zelko + 1 lyzicka horcicne semeno

POSTUP PRÍPRAVY

Paradajky (pokrajane) dame rozvarit.

V druhom hrnci povarime pokrajane papriky, cibulu, zeler, jablka az neskor.

Vsetko nechame vychladnut, potom zmixujeme a prepasirujeme cez sitko.

Do masy pridat sol, cukor, ocot, korenie, skoricu aj potom aj vyvar Zelka, horc. semena, kt. v 1,5 - 2 dcl vody prevarime a cez sitko precedime do masy.

Varime do zhustnutia. Potom dame do poharov, poriadne uzatvorime viecka, a zabalime do deky, kde to nechame cca 24 hodin aby sa chytili viecka.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Do vacsieho hrnca dame rozvarit paradajky.
Do druheho hrnca tiez dame rozvarit nakrajane papriky, cibulu, zeler...tie podusime, az neskor pridame jablka, pretoze tie su rozvarene za kratsi cas.
rozmixujeme povarene paradajky
to iste aj s druhou masou
vsetko zlejeme do nejakej vacsej nadoby (v nasom pripade pomohlo jedine 13litrove vedro), a poriadne premiesame, pridame sol, cukor, ocot, korenie, skoricu, prepasirovany vyar zo Zelka (nie celeho, 1 lyzicka staci na 1varku, horcicnych semien- da sa nahradit koriandrom, alebo ak ste ako my nezohnali nic, tak staci len zelko:) ) a miesame, ochutnavame, dochucujeme podla potreby ... (pozor s tym cukrom, my sme dali na 3 varky o pol kg menej cukru a aj tak to bolo prilis sladke :)
rozmixovanu masu este pred varenim prepasirujeme cez sitko
pripravime si pelech pre kecupove flasky :)
masu varime do zhustnutia (my sme ju rozdelovali, kazdu mensiu porciu sme varili cca 15 minut)
naberame do flasiek, poharov, poriadne zatocime viecka, dame do deky, poriadne zakryjeme, nechame to v teplej deke tych 24 hodin aby sa viecka chytili. THE END :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< vajkový bubuš | Domaci kecup | Moje KULAJDA >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
tereza b. (tea29) ID 76421 (8.9.2013, 13:26)
super kecup.prave som dovarila. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu