končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 20 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2 |
CUKROVINKY |
KošíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 50 dkg hladkej múky, 16 dkg mletých orechov, 16 dkg práškového cukru, 36 dkg Palmarinu, 1 prášok do pečiva***Plnka: 6 dcl vody, 2 Zlaté klasy, 2 žĺtky, 16 dkg práš.cukru, 1 celé maslo alebo margarín, vanilínový cukor*** džem, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovín vypracujeme cesto a naplníme furmičky (potreté olejom a vysypané hrubou múkou).***Plnka: 6 dcl vody uvaríme so Zlatými klasmi na kašu. Počas chladnutia premiešame. Maslo vymiešame so žĺtkami, práš. cukrom a vanilínovým cukrom. Spojíme s pudingom a dobre vymiešame. Košíčky potrieme džemom, naplníme plnkou, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme lentilkami alebo farebnou ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.12.2010, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 5 žĺtkov, 150 g rastlinného tuku, 150 g práškového cukru, 3 lyžice rumu, 500 g hladkej múky, 1PDP, 1-2 lyžice mlieka, 2 lyžice kakaa, pikantný lekvár KOKOSOVÝ SNEH: 5 bielkov, 150 g práškového cukru, 250 g kokosovej múčky POSTUP PRÍPRAVY Z múky zmiešanej s práškom do pečiva, zmäknutého tuku, žĺtkov, práškového cukru, rumu a mlieka vypracujeme tuhé cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Jednu časť vyvaľkáme a uložíme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a potrieme ju lekvárom. Do druhej časti primiešame kakao, vyvaľkáme a uložíme na svetlú časť potretú lekvárom. Vrch potrieme kokosovým snehom a dáme piecť do mierne vyhriatej rúry. PRÍPRAVA KOKOSOVÉHO SNEHU: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého primiešame kokosovú múčku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 18.3.2012, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Broskyňová bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY **5 vajec, koľko vážia vajcia, toľko práškového cukru a polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 dcl oleja, 1 dcl vody **broskyňový kompót, 1 vanilkový puding (alebo Zlatý klas) POSTUP PRÍPRAVY Všetky uvedené suroviny spolu zmiešame a cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto poukladáme broskyne a dáme piecť. Šťavu z kompótu dolejeme vodou do 500 ml a rozmiešame v nej vanilkový puding alebo Zlatý klas, necháme zovrieť. Polevu vylejeme na upečený koláč. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 1.12.2010, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohový koláč s pudingomPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 100 g práškového cukru, 150 g tuku (maslo alebo Hera), 1 vajce (pokiaľ máme väčší plech, dávku zdvojnásobíme) PLNKA: 500 g mäkkého tvarohu, 1 vajce, 1 lyžica masla, 400 ml mlieka, 1 vanilínový cukor, 1 vanilínový pudingový prášok, 80 g cukru, citrónová kôra POSTUP PRÍPRAVY Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cukor, zmäknutý tuk a vajce. Vypracujeme cesto, ktoré necháme krátko odležať v chlade. Medzitým si urobíme plnku. V mlieku rozmiešame pudingový prášok, cukor, vanilínový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Kým je horúci, vmiešame maslo, vajce a necháme vychladnúť. Potom po lyžičkách pridávame tvaroh. Vychladnuté cesto rozdelíme na dva diely. Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme naň prvý diel cesta. Potrieme ho tvarohovou plnkou a nastrúhame druhý diel cesta. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 15.5.2010, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Punčové rezy (moje prvé)POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 15 vajec, 300 g kryštálového cukru, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, lekvár OVOCNÝ SIRUP: Prevaríme 400 g kryštálového cukru a 25 lyžíc vody. Po vychladnutí pridáme tuzemský um. POLEVA: 200 g práškového cukru, 3 až 4 lyžice horúcej vody, štipka potravinárskej červenej farby rozmiešanej v malej lyžičke vody, citrónová šťava POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vymiešame s 200 gramami cukru. Po častiach primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec sneh z bielkov vyšľahaný dotuha so zvyšným cukrom. Spolu premiešame a cesto rozdelíme na tri časti. Každú časť osobitne pečieme na plechoch vyložených papierom na pečenie.Prvé vychladnuté cesto potrieme lekvárom a prikryjeme druhým cestom, ktoré dobre pokropíme ovocným sirupom. Povrch cesta potrieme lekvárom, prikryjeme tretím cestom, pokropíme sirupom a potrieme lekvárom. Koláč zaťažíme a necháme 12 hodín odstáť. Potom potrieme polevou, ktorú necháme stuhnúť a koláč pokrájame. POLEVA: Práškový cukor vymiešame s vodou, citrónovou šťavou a potravinárskou farbou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 22.2.2010, 15:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohový koláč s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY 1. CESTO: 30 dkg polohrubej múky, 25 dkg práškového cukru, 1 vajce, 11 lyžíc studenej vody, 10 dkg masla, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa 2. CESTO: 25 dkg polohrubej múky, 20 dkg práškového cukru, 3 vajcia, 6 lyžíc studenej vody, 1 dcl oleja, 1/2 prášku do pečiva PLNKA: 75 dkg tvarohu, 2 vajcia, 3 lyžice rumu, 15 dkg práškového cukru, 1 vanilka, ľubovoľné ovocie ( ja som použila zavárané slivky) POSTUP PRÍPRAVY Prvé cesto dáme na pomastený a múkou vysypaný plech. Na to dáme plnku a potom druhé cesto. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 10.8.2010, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hrušky v karamelovom krémePOTREBNÉ PRÍSADY 10 ks zrelých hrušiek (môžu byť aj zavárané), 150g cukru, 1l mlieka, 2 balíčky vanilkového pudingu, 1 citrón, šľahačka, čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Kryštálový cukor skaramelizujeme, zalejeme ho polovicou mlieka a za mierneho miešania privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok a vlejeme do vriaceho karamelového mlieka. Za stáleho miešania chvíľu povaríme a potom odstavíme. Hrušky očistíme, zbavíme jadrovníkov a pozdĺžne pokrájame na štvrťky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Hrušky poukladáme do pohárov, zalejeme ich karamelovým krémom a dáme zachladiť. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a strúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Marinovaná mozzarella so cherry paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY mozzarella, cherry paradajky, zmes rozličných byliniek, olivový olej, hrianky POSTUP PRÍPRAVY Tak takéto fajnové predjedlo pripravil môj super bráško na jednej zo školských súťaží :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 17.1.2010, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Syrokrémové pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 700g hladkej múky, 2 žĺtky, 2 Palmaríny, 1 kyslá smotana, 4 kocky syrokrému, 1 KL sódy bikarbóny, soľ POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Vyvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky. Každý pagáčik potrieme bielkom a posypeme postrúhaným syrom/ rascou / sézamom. Dáme piecť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tekvicový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 40 dkg nastrúhanej tekvice, 40 dkg kryštálového cukru, 40 dkg polohrubej múky, 10 dkg kokosu (alebo orechov/maku), 2,5 dcl oleja, pol hrnčeka mlieka, kypriaci prášok do perníka POSTUP PRÍPRAVY Postup je veľmi jednoduchý: všetky uvedené suroviny spolu zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme cca 15-20 minút pri teplote 250 stupňov. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 1.8.2015, 14:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 20 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2 |