. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Darina H. (guginko) ID 65763
.
mimibazar.sk/guginko
Oblasť: Partizánske
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 29.10.2008
Naposledy: 6.12.2021 9:11
Aktualizácia: 2.7.2018 22:43
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 42
RODINNÉ FOTOGRAFIE 6
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 190
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 190 (zobrazuje sa 171-180)<< predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ďalšie >>

GRILOVANIE

GRILOVAČKA V KUCHYNI I.: Kuracie špirálky



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsíčka, prerastená slanina, čerstvá paprika, worcestrová omáčka, gyros korenie, soľ, olivový olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som našla v časopise, trochu upravila, odskúšala a chcem sa oň podeliť... :-) Kto nemá príležitosť grilovať v záhrade, výbornú grilovanú pochúťku si môže ľahko pripraviť aj doma v kuchyni...posúďte sami... :-))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 3.5.2014, 0:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

MAKOVÝ a ŠKORICOVÝ kysnutý závitok



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250g polohrubej múky, 100ml mlieka, droždie, 75ml oleja, 1 vajce, cukor, štipka soli.* Maková plnka: 80g mletého maku, mlieko, cukor.* Škoricová plnka: 30g margarínu (masla), škorica, cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Podobných koláčikov sa tu asi nájde viac, ale možno niekoho inšpiruje a poteší práve tento môj....... :-)

Kuk nižšie...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 14.5.2013, 22:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Letné ŠPAGETKY pre 1-ročného gurmánika... :-))



POTREBNÉ PRÍSADY

Špagety, zelená fazuľka, cukina, rajčina, bazalka, olivový olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Špagety polámeme na malé kúsky a uvaríme. Do malého množstva vody dáme variť zelenú fazuľku, trošku neskôr pridáme na kocky nakrájanú cukinu a rajčinu, ochutíme bazalkou a olivovým olejom. Keď je zeleninka mäkká, trošku ju popučíme aj s časťou vody, v ktorej sa varila a zmiešame so špagetkami.
A malý gurmán môže dosýta papkať.

Dnes na obed odskúšané a drobcovi veeeľmi chutilo...... :-))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 7.12.2010, 22:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Osviežujúci TVAROHOVO-CITRÓNOVÝ koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hladkej múky, 125g masla, štipka soli, 140g cukru, 3 vajcia, 2 citróny, 750g jemného tvarohu (nie hrudkového!), 1 kyslá smotana, 1 vanilkový cukor, 50g škrobovej múčky (Maizena, Solamyl)

POSTUP PRÍPRAVY

Pozri nižšie

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 92 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (45) posledné: 20.7.2014, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Slaný ŠTVORHRAN



POTREBNÉ PRÍSADY

biely a tmavý toastový chlieb, 7 vajec uvarených natvrdo, 1 nátierkové maslo (150g), 1 bal. syrečkov (140g), 300g masla, 2 syry v črievku príchuť Niva (po 100g), 100g strúhaného Eidamu, 300g Goudy nakrájanej na plátky, 300g kuracej šunky, olivy, steriliz. kukurica, steriliz. kápia, horčica, soľ, mletá červená paprika, na ozdobu kyslé uhorky, kečup, salámová ruža

POSTUP PRÍPRAVY

Ďalšia skvelá inšpirácia z MMB... :-)) A tu je moja variácia:

Vajcia prekrojíme na polovičky a 7 kúskov si odložíme. Zo zvyšných vydlabeme žĺtky, pridáme nátierkové maslo, syrečky, obyčajné maslo, syry v črievku, strúhaný Eidam, horčicu, soľ a vymiešame nátierku.
Pripravíme si roládu: na potravinovú fóliu poukladáme plátky šunky, natrieme tenkú vrstvu nátierky, na to poukladáme plátky syra, znovu natrieme, poukladáme polovičky vajíčok, zvinieme a odložíme do chladničky. Mali by nám ostať ešte asi 2/3 nátierky.
Na hrubšie noviny a alobal šachovnicovo poukladáme svetlý a tmavý toastový chlieb (3 rady po 3 a ½ chleba - podľa veľkosti misy). Zvyšnú nátierku rozdelíme na dve časti a do jednej vmiešame nadrobno nakrájané bielky. Chleby potrieme vrstvou bielkovej nátierky a do stredu položíme pripravenú roládu. Po bokoch posypeme kukuricou, vrch rolády znovu potrieme nátierkou, položíme plátky kápie a poukladáme olivy. Pomocou novín pritlačíme bočné dva rady chlebov k sebe, vrch ešte potrieme zvyšnou bielkovou nátierkou a zavrieme ďalšími polovičkami chlebov. Poriadne popritláčame, zabalíme a dáme cez noc stuhnúť.
Na druhý deň vmiešame do poslednej tretiny nátierky mletú červenú papriku a potrieme ňou celý štvorhran. Ozdobíme a dáme znova stuhnúť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 18.8.2009, 12:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tortička MACKO PÚ s výborným čokoládovým krémom a banánmi (aj s postupom ako na to)



POTREBNÉ PRÍSADY

3 piškótové pláty z kakaového a svetlého cesta, vaječný čokoládový krém, 3-4 banány, 1 dl uvarenej silnej kávy, varená modelovacia hmota + potravinárske farbivá, drobné farebné cukríky

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóta: na jeden plát cesta vyšľaháme dotuha 4 bielky so štipkou soli, do nich zašľaháme 130g kryšt.cukru, potom 4 žĺtky, 2 PL oleja a 120g polohrubej múky s ½ prášku do pečiva. Polovicu cesta premiešame s 2 PL kakaa.
Čokoládový krém: v mise vyšľaháme 4 celé vajcia s 200-250g kryšt.cukru (podľa chuti) a 4 PL kakaa, potom šľaháme nad parou, keď sa zmes prehreje pridáme 80g čokolády na varenie, necháme rozpustiť a šľaháme na hustý krém (keď začnú okraje v mise cukornatieť krém je hotový). Necháme vychladnúť a potom vmiešame 375g masla.
Varená modelovacia hmota: postup na ňu mám v mojich receptoch - „Torta 40-tka“.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 81 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (146) posledné: 4.9.2014, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

MARHUĽOVO-ORECHOVÉ guľky (alebo Keď sa nepodarí piškóta.....)



POTREBNÉ PRÍSADY

Nevydarená piškóta z 1 plechu, marhuľový kompót, mleté orechy, asi 50g masla, 1-2 PL kakaa, prášk.cukor (podľa chuti), rum, punčová esencia (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Kuk nižšie :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 24.6.2009, 21:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

TORTA 40-tka...... (vraj nikdy viac, ale dalo sa...)



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškót.cesto svetlé: 4 vajcia, 4 navŕš.PL kryšt.cukru, 2 navŕš.PL hl.múky, 2 navŕš.PL polohr.múky, olej, PDP (množstvo uvedené na 1 plech, celkom potrebujeme 3 takéto piškóty). * Piškót.cesto tmavé: ako svetlá piškóta, len dáme o 1 PL menej múky a pridáme 1 PL kakaa (potrebujeme 1 takúto piškótu). * Maslový krém: 5 dl mlieka, 5 PL polohr.múky, 250g masla, 120g prášk.cukru, 1 vanilk.cukor. * Čokoládový krém: 3 celé vajcia, 200g kryšt.cukru, 2 PL kakaa, 2 pásiky čokolády na varenie, 250g masla. * Šťava z marhuľového kompótu, rum. * Varená hmota na potiahnutie: 300ml vody, 140g masla, 300g hl.múky, 1 kg preosiateho prášk.cukru, mandľová aróma, ružové potrav. farbivo. * Hmota z penových cukríkov na ozdoby: penové cukríky, maslo, citrón, prášk.cukor, zemiakový škrob. ROZMERY TORTY cca 35x16x12 cm.

POSTUP PRÍPRAVY

Tak aj ja som sa prvýkrát pustila do takejto veľkej poťahovanej tortičky a za inšpiráciu a skvelý nápad ďakujem ALENKE C. (ALUSTEK) ID 39585.
A tiež som vďačná za ostatné návody z MMB na varenú hmotu a hmotu z penových cukríkov.


Cesto: bielka vyšľaháme, pridáme cukor a znovu šľaháme do peny. Potom zašľaháme žĺtka, olej a opatrne vmiešame múku s práškom do pečiva. Na tmavú piškótu pridáme ešte kakao. Plech vystelieme papierom na pečenie, vymastíme, zľahka posypeme hrubou múkou, vylejeme naň cesto a pri 180˚C upečieme.
Maslový krém: do 3 dl mlieka pridáme vanilk.cukor a dáme variť. Vo zvyšných 2 dl rozmiešame múku, prilejeme k ostatnému mlieku a za stáleho miešania varíme na kašu. Maslo vymiešame s prášk.cukrom a spojíme s vychladnutou kašou.
Čokoládový krém: celé vajcia, cukor a kakao šľaháme nad parou (vo vodnom kúpeli), keď sa zmes prehreje pridáme čokoládu a vyšľaháme krém (kraje by nám mali začať mierne cukornatieť, vtedy je krém správne vyšľahaný). Do vychladnutého krému vmiešame maslo.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (103) posledné: 16.5.2014, 13:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Slaný koláč Z KYSLEJ KAPUSTY



POTREBNÉ PRÍSADY

750g kyslej kapusty, 1 vajce, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1/2 bal.prášku do pečiva, soľ, polohrubá múka (podľa potreby), maslo, cesnak.

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu nadrobno nakrájame, pridáme vajce, olej, mlieko, prášok do pečiva a toľko múky, aby vzniklo mäkké cesto. Cesto roztlačíme na vymastený plech, potrieme olejom a upečieme (cca pri 200˚C). Horúci koláč potrieme roztopeným maslom zmiešaným s pretlačeným cesnakom a pokrájame na štvorce.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.6.2009, 23:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

SMOTANOVO-JAHODOVÝ zákusok bez pečenia



POTREBNÉ PRÍSADY

2 šľahačkové smotany, 2 pochúťkové smotany, 10g jemne mletej želatíny, 1 vanilkový cukor, 5-6 PL práškového cukru (podľa chuti), okrúhle piškóty bledé a kakaové, kakao, jahody, šťava z jahodového kompótu

POSTUP PRÍPRAVY

pozri nižšie

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 56 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (39) posledné: 14.11.2011, 19:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 190 (zobrazuje sa 171-180)<< predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu