končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.488 (zobrazuje sa 151-160) | << predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,149 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Surová domáca zeleninová zmesPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg mrkva, 1/2 kg petržlen, 1/2 kg cibuľa , 1/2 kg kaleráb, 1/4 kg zeler /buľva/ , 1/4 kg pór, 2-3 kelové listy, zelerová vňať, 1/2 kg soli POSTUP PRÍPRAVY Postup jednoduchý - všetku zeleninu očistíme, pokrájame na kúsky a pomelieme na mlynčeku na mäso. Potom premiešame so soľou a uložíme do fliaš od majonézy a hotovo. Nesterilizujeme a ni nijako tepelne neupravujeme. Takto naloženú mletú zeleninu používam do základu pod dusené mäso, na dochutenie polievok, jednoducho všade tam, kde sa hodí vegeta. Pri varení opatrne, pretože zmes je poriadne slaná, takže najprv mletú zeleninovú zmes a až potom prípadne dosoliť! Je to jednoduché, vydrží to veľmi dlho /aj dva roky/ bez sterilizovania v komore či v pivnici. a je to bez chémie.Ja som robila z polovičnej dávky a vyšlo mi 5 fliaš od majonézy. Je to naozaj výborná prísada do jedla, robíme ju už roky. Myslím, že poslúži hlavne pre zdravo sa stravujúce rodinky... :) Napadlo mi doplniť, že sa táto surová slaná zmes môže nechať usušiť v rúre, ale ono sa to spečie do jednej masy a treba to potom nejako rozmrviť - rozmixovať , ale príde mi zbytočné ničiť vitamíny sušením. Ale kto by chcel zdravú klasickú suchú vegetu - dá sa to aj takto upraviť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov) Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 29.9.2013, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
baklažán ,kľudne aj cuketaPOTREBNÉ PRÍSADY 2- 3ks baklažán , 500 gramová paradajková omáčka, 2ks mozzarella, struhaný syr,najlepšie parmezán,ak neni použijeme iný bazalka, soľ, extra panenského olivového oleja, POSTUP PRÍPRAVY tento recept celkom jednoduchý som si našla na blogu o varení ,namiesto baklažánu sa kľudne može použiť aj cuketa ,vyskušala som s baklažánom v recepte sa píše na 3stredné baklažány,alebo 2 veľké ks 1.baklažán umyť,narezať na plátky ,osoliť , odkvapkať aspon hodinku 2.baklažán z každej strany ugrilovať,alebo opiecť ,ak nemáte gril ,odložiť na teplé miesto 3.paradajková omáčka,ja som použila našu domácu,odporuča sa aj v recepte omáčka nie moc riedká ,s cibuľou a bazalkou 4.mozzrarellu si nakrájame na plátky 5.Do pekáčika dáme lyžičku par. omáčky na dno, aby sa zabránilo prilepeniu baklažánu počas pečenia Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Petra S. (message) ID 78158 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 1.2.2014, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
pizza zemiakyPOTREBNÉ PRÍSADY 6 malých zemiakov, 1/4 šálky olivového oleja, strúhaný syr mozzarella, pizza omáčka, vaša obľúbená, nakrájané feferónky,cesnak, soľ petržlen POSTUP PRÍPRAVY celé zemiaky dobre vyčistíme ,potrieme oliv.olejom ,soľou a pečieme kým nezmaknu,prekrojíme na polovice,vydlabeme,vnutro opať potrieme oliv .olejom ,zapečieme cca 5minut , vnutro zemiakov ,omáčku,feferonku ,syr-naplníme zemiaky a dáme zapiecť ,posypeme petržlen.vnaťkou kto má rád ,ten si pridá slaninku atd ja som tento recept z kuch.blogu vyskušala na dvojitej dávke zemiakov ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Petra S. (message) ID 78158 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 12.12.2013, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
fazuľové luskyPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g zelených fazuliek, 1 plechovka krájaných paradajok,cez sezonu čerstvé paradajky, 4 vačšie strúčiky cesnaku, soľ POSTUP PRÍPRAVY na panvičku oliv .olej asi 1 lyžicu,cesnak ,pridáme lusky,paradajky ,podusíme cca 20-30min a máme to:) na záver možeme posypať kvalitným syrom originál taliansky recept ,prosím nekopírovať a nerobiť z toho miš-maš kečupový ,a la mmb , ako máte niektoré zvykom ,dakujem :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Petra S. (message) ID 78158 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 24.7.2013, 0:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Pečené rajčiny s údeným tvarohomPOTREBNÉ PRÍSADY čerstvé rajčiny, údený tvaroh Pilos, cesnak, olivový olej, lyžica kečupu, mčk, soľ...pripadne bazalka... POSTUP PRÍPRAVY Rajčiny nakrájame na malé kúsky do zapekacej misky, pridáme údený tvaroh..asi 1 lyžicu kečupu..soľ, mčk, olivový olej ...asi 2 strúčiky rozdrveného cesnaku....premiešame a necháme piecť na 180 - 200 do zlatova...geniálna chuť...papáme s chlebíkom...dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 22.7.2013, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Špenátovo – šampiňónové košíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 ks tortilly 15 - 20 ks väčších šampiňónov 1 bal čerstvých špenátových listov 180g syr Lučina (šalátová) 1 ks cibuľa čierne olivy alebo avokádo olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme ju na olivovom oleji. Pridáme nakrájané šampiňóny a necháme podusiť asi 10 minút. Zatiaľ si pripravíme tortillové košíky. Tortillu prekrojíme na polovicu, vytvarujeme ju do tvaru košíka a vložíme do maffinovej silikónovej formy. Do každej tortilly pridáme asi do polovice košíka špenátové listy. Keď máme šampiňóny udusené (odparila sa z nich voda) pridáme ich na špenátové listy. V miske si roztlačíme šalátovú Lučinu a pridáme ju do pripravených košíkov. Namiesto Lučiny môžete dať akýkoľvek nastrúhaný tvrdý syr. Takto pripravené košíky dáme zapiecť do rúry na 170 C cca. 10 min. Stačí ozaj iba chvíľku pokiaľ nevidíme, že okraj košíkov jemne zhnedol. Pred podávaním môžeme do košíkov pridať čierne olivy alebo na mesiačik nakrájané avokádo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Jana F. (muffin2) ID 260556 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.7.2013, 14:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Grenadír po našom - s nokedlami (recept bez papriky)POTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky, cibuľa a cesto na nokedle: 1 vajce 2 - 2,5 dl vlažná voda, soľ podľa chuti, 500 g polohrubá múka POSTUP PRÍPRAVY Vačšina z nás pozná recept s fliačkami a paprikou, no tu je niečo iné a tiež chutné :) treba vyskúšať, porovnať :) Z vajca, vody, soli a múky si vypracujeme cesto a cez "haluškovník" hádžeme do vriacej vody - to pozná asi každý kto robí halušky. Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kocky, trochu povaríme a potom ich osmahneme na cibulke - a potom zmiešame s nokedlami a je to! Tomuto receptu nechýbajú vôbec prísady ako paprika či slaninka, je dobrý takto, je ľahký a úplne super v lete. Perfektne sa k nemu hodí šalát a to konkrétne: klasický hlávkový šalát natrháme na kúsky do misky a zalejeme klasickým nálevom (voda, soľ, cukor, ocot) zmiešaným so sladkou smotanou. Dobrú chuť! :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jessica K. (Jess Keri) ID 113160 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 22.7.2013, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Výborný cuketový gulášPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg cukety (dlhy tucny macko:o) 2 kusy polodietnych parkov, dve mensie cibule, mleta cervena paprika, gulasove korenie, sol, vegeta podla chuti, hladka muka POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) kikuska t. (jasidielko) ID 56687 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 8.8.2013, 12:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Pečené nové zemiaky..POTREBNÉ PRÍSADY Nové zemiaky, mrkvy, maslo, mčk, soľ a cesnak podľa chuti... POSTUP PRÍPRAVY Nové zemiačky len umyjeme a aj so šupou ich nakrájame na kolieska, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, oslolíme, okoreníme, pridáme maslo alebo polejeme rozpusteným maslom kto chce može zameniť za oliváč...zamiešame vyklopíme na plech a pečieme na 180 - 200 do zlatova...dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 30.8.2015, 16:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Sójové predné..:o)POTREBNÉ PRÍSADY sójové slížiky, bujon, 1 vajce, kečup, horčica, mčk, gulášové alebo grilovacie korenie, cesnak, majoránka...vegeta alebo sol...trochu múky alebo solamylu...olej na smaženie... POSTUP PRÍPRAVY sójové slížiky dáme variť do vody s bujonom na 10 - 15 min tak ako píšu na sáčku...scedíme...necháme vychladnúť...v miske si rozmiešame 1 celé vajce s nastrúhaným cesnakom trochou oleja, horčice kečupu a pridáme koreniny podľa chuti...zahustíme 1 lyžicou múky alebo solamylu..pridáme vychladnuté slížky dobre premiešame ..necháme chvíľu odstát...a možme smažiť...ja som pod to ešte dala smažiť cibuľu....podávala som s ryžou zmiešanou s konzervovaným hráškom...polovica hrášku zvýšila...tak som ho zliala a zmixovala asi s tromi lístkami čerstvej maty, malou lyžičkou bieleho jogurtu soľou a korením...vznikla geniálna svieža hrášková príloha...dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 15.7.2013, 8:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.488 (zobrazuje sa 151-160) | << predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,149 ďalšie >> |