. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 333 (zobrazuje sa 181-190)<< predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24,.,34 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Pappardelle zapečené s mletým mäsom a žampiónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g cestovín pappardelle /široké rezance/ 20 g (1/4 hrnčeka) čerstvej strúhanky 1 lyžica bieleho vína 375 g mletého kuracieho mäsa 375 g mletého teľacieho mäsa 2 prelisované strúčiky cesnaku 100 g najemno nakrájaných mladých žampiónov 2 rozšlahané vajcia štipka muškátového oriešku štipka kajenského korenia 60 ml (1/4 hrnčeka) kyslej smotany 4 najemno nakrájané jarné cibulky 2 lyžice najemno nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate soľ a čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Formu na biskupský chklebíček o objeme asi 1,5 ml vytrieme tukom. Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente a scedíme. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák na hrniec, viď obrázok dole. Nájdete ho za príjemnú cenu medzi mojimi aukciami v kategórii Darčekové predmety. Viac informácií o ňom v popise.

2. Trúbu predhrejeme na 200 C. strúhanku namočíme do vína. Potom ju zmiešame s kuracím a teľacím mletým mäsom, cesnakom, žampiónmi, vajcami, muškátovým orieškom, kajenským a čiernym korením a soľou. Pridáme kyslú smotanu, jarné cibulky a petržlenovú vňať a znovu premiešame.

3. Polovicu mäsovej zmesi upravíme rukami do formy. Po celej dĺžke vytvoríme priehlbinu, do ktorej vložíme cestoviny, a navrch dáme zostatok mäsovej zmesi. Pečieme 50 - 60 minút. Behom pečenia dvakrát odoberieme prebytočný tuk a šťavu. Pred nakrájaním na plátky necháme jedlo mierne vychladnúť.
Poznámka: Žampióny môžeme taktiež rozmixovať, nesmieme ich však pripravovať príliš dlho predom, aby nezčernali. Celý pokrm, by potom od nich bol nepekne tmavý. Jedlo chutí teplé i studené. Pred podávaním doplníme jednotlivé porcie rôznou listovou zeleninou - listy červeného alebo zeleného hlávkového šalátu, potočnice a pod.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

farmarska panvica



POTREBNÉ PRÍSADY

500 gr. vretienok alebo vrtuliek najlepsie farebné kvôli farbe cca 400 gr. mletého mäsa olej 2 vajcia 2-3 cibule 2-3 strúčiky cesnaku 3 papriky ( zelenú, červenú a žltú ) kvôli farbe môžu byť rajčiny alebo hotové lečo mleté korenie, majoránka, soľ podľa potreby a chuti strúhanka konzerva hrášku a kukurice rohlík kečup

POSTUP PRÍPRAVY

Na začiatok sa urobí fašírková zmes, tj. mäso, namočený rohlík, vajíčka, cesnak, cibuľa, sa zmiešajú, podľa potreby dochutia, mierne zahustia strúhankou a vytvarujú sa do malých guliek a vypražia na oleji.

Medzitým si osmahneme zvyšok nakrájanej cibule, na pásiky nakrájané papriky, môžeme pridať rajčiny ( príp.po udusení pohár leča) necháme udusiť a keď zmäknú, pridáme kukuricu a hrášok a na miernom ohni ešte chvíľu povaríme.

Uvaríme si vretienka alebo vrtulky, ak sú hotové, zlejeme vodu a všetko, teda hotové fašírky, cestovinu vsypeme do panvice k udusenej zelenine dobre premiešame, môžeme pridať kečup podľa chuti a potreby, lebo vretená zvyknú „vypiť“ dosť šťavy, tak aby hotová panvica nebola moc suchá.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Betty Č. (bady1) ID 110547 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 24.6.2010, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Boloňské špagety



POTREBNÉ PRÍSADY

1 bal špagiet, 500g ml.maso /hov+brav/, 2 PL olej, 1 x 400g morca- dela /masovo-sójová zmes/ , 1 rajč.pretlak - 120g, caa 200 ml kečup, 1/2 ML soľ, 1 ML vegeta, 2 ML oregano, 2 strúčiky cesnaku, Zátrepka: 1/2 pohára vody, 2 ML polohr.múka .......... caa 10 dkg strúhaný aidam na postrašenie hotového jedla

POSTUP PRÍPRAVY

- jedlo rýchle, jednoduché - u nás veeeľmi obľúbené - zvlášť keď mám veľa práce a nemám čas čarovať v kuchyni :) ..... a dcérka Linduška sa ho nevie dojesť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 11.6.2015, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Plnená paprika so super sladkou omáčkou:o)deti ju milujúúúú!Guľky zapečené v rúre:o)



POTREBNÉ PRÍSADY

omáčka: olej, múka, soľ, voda, rajčinový pretlak, cukor,paprika "guľky": uvarená ryža, mleté mäso, soľ, čierne mleté korenie, cibuľa, cesnak, vajíčka, majorán

POSTUP PRÍPRAVY

Omáčku si pripravím:
dám si olej polohr.múku, opražím, zalejem vodou a stále miešam, pridám pretlak a za občasného miešania privediem skoro do varu, keď vložím papriky naplnené hmotou. Vtedy omáčka už hustne, papriky varím asi 20-30min.Nakoniec dochutím trochou soli a cukrom podľa chuti.
Guľky......pomiešam všetky suroviny, urobím guľky a dám na pekáč zapiecť.Najprv pečiem asi na 150 st., nakoniec pridám na 180st. aby sa opiekli do chrumkava.
Podávame s chlebíkom.
MŇAM!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

Lenka D. (ambrashop) ID 5027 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 7.10.2018, 16:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Zapekaná fašírka s rajčinami a syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

500g ml.masa /hov+brav/, 2 vajíčka, 2 pečivá, 4 strúčiky cesnaku, 2 ML vegeta, 1 ML soľ, štipka č.ml.korenia, 1 ML bazalka, 8 malých rajčín, 150 g strúhaný aidam + bazalka na posyp rajčín

POSTUP PRÍPRAVY

- trochu iná obmena fašíriek ... veď nemusia byť iba vysmážané :))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 18.9.2016, 13:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Domáci hamburger s hranolkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Všetko, čo by ste radi zjedli vo vašom hamburgeri:)

POSTUP PRÍPRAVY

Keď už máme chuť na niečo, čo je " nezdravé ", ale raz za čas...tak aspoň si to pripravíme doma, aby sme mali istotu, čo vlastne jeme:)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Estera Š. (esti7) ID 16522 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 12.1.2010, 0:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Mexické placky / Tortilly s chilli omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Tortily: Múka,maslo, soľ, voda... Chilly Con Carne omáčka: mleté masko, cibuľa, olej, zeleninový bujón, sterilizovaná alebo vopred uvarená fazuľa, može byť aj kukurica, chilli korenie, soľ, vegeta.

POSTUP PRÍPRAVY

Pri fotkách....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Estera Š. (esti7) ID 16522 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 18.1.2010, 10:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Lasagne ako ich robím ja



POTREBNÉ PRÍSADY

Forma 20x30cm a vysoká 5cm: mrazené lístkové cesto 400-500g, hl.múku na posypanie dosky, 2 konzervy paradajok, 1 cibuľka, 2 stredné mrkvy, trochu zeleru, jeden koren petržlenu, 2-3 čerstvé paradajky, 4-5 struky cesnaku, bazalka naj.čerstvá alebo mrazená, čili paprička, čierne korenie, soľ, kr.cukor, 500g mleté maso-je to jedno aké , ja používam miešané, saláma može byť aj pikantná, trochu prerastanej slaniny, olej, 1liter mlieka, 90g masla a trochu na vymastenie formy, 45g múky, mletý muškátový oriešok, 150g stúhaný syr

POSTUP PRÍPRAVY

SAMOZREJME AJ S OBRAZKOVYM POSTUPOM.
Ako prvé si dáme rozmraziť lístkové cesto. Na panvicu dáme trochu oleja a zohrejeme, pridáme na kocky pokrájanú mrkvu, zeler, petržlen a trochu podusíme. Pridáme pokrájanú cibuľku, podusíme a primiešame nakrájanú salámu a slaninu(slanina nesmie byť mastná). Nakoniec posekáme nadrobno cesnak, ktorý iba zamiešame do hmoty. Primiešame mleté maso a asi 15 min. podusíme, pridáme 2 konzervy paradajok. Všetko celé dobre premiešame, do omáčky pridáme trochu soli, cukru, bazalku, čierne korenie, čili papričku - celé by to malo mať sladko kyslú chuť. Omáčku teraz necháme na šporáku na slabom plyne, za občasného miešania variť približne 1 hodinu až 1 hod.a pol. Naša omáčka bude dobre hustá až želetínová. Posekáme paradajky a pridáme ich do omáčky, do posledného varenia, aby sa nám nerozvarili. Pripravíme bešamel - priáprava je rozpísaná pri obrázku. Rozdelíme líst.cesto na 5 častí, každú časť si dáme na pomúčenú dosku a vyvalkáme na menšiu kocku, tú si prerežeme na polovicu a opeť každú časť si vyvalkáme na polovičnú veľkosť formy na pečenie. Nebojte sa používať múku, aby sa vám cesto nelepilo. Ja si cesto pripravujem až vtedy, ked začínam vrstviť. Ak máme všetko pripravené pretrieme formu na pečenie maslom a začneme striedať vrstvy. Trochu bešamelu, omáčka a cesto, medzi to možete dať aj trochu syru. Končíme vrstva bešamelu trochu omáčky a samozrejme strúhaný syr. Dáme do predhriatej rúry na 180-200 C, až kým začnú lasagne bublať a pekne na povrchu zhnednú. JEDNA RADA : kedže príprava je dosť náročná na čas hlavne ak máte malé deti, ja si pripravím omáčku večer - den predtým ako sa rozhodnem upiecť lasagne.

Na budúce pridám recept na zeleninove lasagne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Maria B. (Scai) ID 81125 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.5.2011, 16:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Skrytý paprikáš



POTREBNÉ PRÍSADY

Mäso: olej * cibuľa * cesnak * mleté mäso * mletá červená paprika * paprika * paradajky * soľ * mleté čierne korenie _____ Bešamelová omáčka: maslo * hladká múka * mlieko * cesnak * kyslá smotana _____ Okrem toho: cestoviny * strúhaný syr * tuk na vymastenie pekáča * strúhanka na vysypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám z časopisu, a je veľmi chutný tak podávam ďalej :))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 22.10.2009, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

*♥*Plnené batôžky (šampiňóny v lístkovom ceste) v šampiňónovej omáčke*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 osobu priemerne papkajúcu rátame asi 3 - (4) šampiňóny strednej veľkosti. Ja som ich robila 20 ks, mala som asi 40 dg šampiňónov, 20 dg mletého pliecka, 2 trojuholníky tav. syra, trocha hrubo postrúhaného eidamu, 1 vajíčko, 1/4 čL mčk, 1/2 čL papriky, 3/4 čL vegety, 1/2 čL oregana, trocha soli, čerstvá bazalka, hrsť mletých vlašských orechov, 1/2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, lístkové cesto; - Na omáčku - zvyšné šampiňóny + nožičky od plnených hlavičiek, 1/2 cibule, 2 (3) PL oleja alebo masla, 2 strúčiky cesnaku, bazalka, 1/4 čL mčk, trocha rasce, vegeta a soľ podľa chuti, 1 dl šľahačkovej smotany, 1/4 l mlieka, hladká múka na zahustenie, podľa potreby voda, trocha citrónovej šťavy podľa chuti, (troška cukru, ak sa žiada)

POSTUP PRÍPRAVY

K tomuto receptu ma inšpirovala Erika Š. (Bizulatko) ID 5736 . Zopár zmien som urobila sama, ale pôvodná myšlienka je Erikina.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.7.2009, 11:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 333 (zobrazuje sa 181-190)<< predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24,.,34 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu