
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MLETÉ MÄSO |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) *♥*Plnené batôžky (šampiňóny v lístkovom ceste) v šampiňónovej omáčke*♥*[ recept č. 16446 zo dňa 25.7.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Na 1 osobu priemerne papkajúcu rátame asi 3 - (4) šampiňóny strednej veľkosti. Ja som ich robila 20 ks, mala som asi 40 dg šampiňónov, 20 dg mletého pliecka, 2 trojuholníky tav. syra, trocha hrubo postrúhaného eidamu, 1 vajíčko, 1/4 čL mčk, 1/2 čL papriky, 3/4 čL vegety, 1/2 čL oregana, trocha soli, čerstvá bazalka, hrsť mletých vlašských orechov, 1/2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, lístkové cesto; - Na omáčku - zvyšné šampiňóny + nožičky od plnených hlavičiek, 1/2 cibule, 2 (3) PL oleja alebo masla, 2 strúčiky cesnaku, bazalka, 1/4 čL mčk, trocha rasce, vegeta a soľ podľa chuti, 1 dl šľahačkovej smotany, 1/4 l mlieka, hladká múka na zahustenie, podľa potreby voda, trocha citrónovej šťavy podľa chuti, (troška cukru, ak sa žiada) POSTUP PRÍPRAVY K tomuto receptu ma inšpirovala Erika Š. (Bizulatko) ID 5736 . Zopár zmien som urobila sama, ale pôvodná myšlienka je Erikina. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Najprv očistíme šampiňóny a tým, ktoré budeme plniť, "odšraubujeme" nožičku. Pripravíme si mäsovú hmotu na ich plnenie. Zmiešame zomleté pliecko, orechy, vajco, cibuľu a koreniny a rukou dobre premiešame spolu so syríkmi. Môžeme pridať i posekané nožičky šampiňónov. Zmes dochutíme tak, aby bola pikantná podľa nášho vkusu. ![]() Hlavičky naplníme mäsovou hmotou a lepšie je dať jej viac. Môžeme urobiť aj to, že šampiňón obalíme mäsovou hmotou (záleží, koľko sme si jej pripravili) ![]() Lístkové cesto prekrojíme na polovicu a vyvaľkáme na pomúčenej doske. (druhú polovicu môžeme pokrájať na tyčinky alebo môžeme urobiť toto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15903&user=32120 ) Cesto rozvaľkáme natenko (1 - 1,5 mm) a rozkrájame na štvorce. ![]() Šampiňóny kladieme na cesto a spájame protiľahlé konce štvorcov, pričom založíme kúsky cesta, aby plnka netrčala von a aby to vyzeralo ako batôžtek. Navrchu cesto k sebe pritlačíme. Kladieme na plech s PNP. ![]() Batôžky ponatierame vajíčkom rozmiešaným s troškou mlieka a posypeme ich sezamom. ![]() Šupneme ich do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 20 - 25 min (piekla som s ventilátorom 20 min) sledujeme podľa farby. ![]() Do panvice dáme 2 - 3 PL oleja (alebo masla) a restujeme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu. ![]() Keď cibuľa zosklovatie, pridáme pokrájané šampiňóny a restujeme ich spolu. Pridáme k nim soľ, vegetu, mčk, rascu, trocha vody a prikryté chvíľku dusíme. ![]() V miske zmiešame šľahačku, trocha mlieka a asi 3 (4) plné čL hladkej múky,rozmiešame, aby tam neboli hrčky a vylejeme na huby. Premiešame a prilejeme mlieko (alebo vodu) do želanej konzistencie omáčky. Pikantne dochutíme citrónovou šťavou, vegetou, cesnakom a môžeme dať i troška cukru. Pridáme posekanú čerstvú bazalku. ![]() Tajomné batôžky servírujeme s omáčkou OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Erika V. (Bizulatko) ID 5736, mimibazar.sk/Bizulatko (29.7.2009, 10:58) |
Vyzerá to super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (29.7.2009, 11:34) |
Erika, naozaj to bolo skvelé. Trocha je pozmenený pôvodný variant, ale fakt teda vynikajúce. Pôsobí to aj ako taká slávnostnejšia papanica. Naša návšteva bola vraj poctená "takým úchvatným jedlom" tak som sa normálne červenala. Díky za inšpiráciu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |