. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 311-320)<< predošlé 1,.,27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Figovy džem s citrusmi



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5kg fig čerstvych, 4 pomaranče, 4 citrony, 700g cukru, gelfix,1dcl vody

POSTUP PRÍPRAVY

Ovocie očistime, nakrajame zmixujeme. Dame do hrnca pridame vodu a cukor a varime na slabom ohni 40min. Potom pridame gelfix a varime 10min. Horuce dame do fliaš. Ja sterlizujem vo vodnom kupeli.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Jeřáb černý -aronie



POTREBNÉ PRÍSADY

kuličky jeřábu,cukr krupice,skořice,hřebíček

POSTUP PRÍPRAVY

Na plech do trouby dáme natrfané oprané kuličky na 1kg jeřabin asi 500g cukru krupice,3 celé skořice
a 10 hřebíčků.Dáme do trouby a až pustí štávu,vyndáme a zakapeme rumem a šup do skleniček a otočit dnem vzhůru.
Nebo lze zavařovat jako rybíz. My to používáme jako marmeládu,je to výborné ke svíčkové -místo brusinek,
v létě to mixuju s tatarkou ke grilovanému masu,klobáskám..,nebo s pomazánkovým máslem do plněné veky,také jsem to přidávala do domácího actimelu.
Při zavařování hrušek pár kuliček navrch a máme fialové hrušky.Také jsme dělali ozdoby do pohárů- hrušky na 1cm plátky a vykrajovačkama kolečka,srdíčka,kytičky... a přidat 6kuliček a zavařit.
Fotka keře nebo je i strom na ID91298

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Iva K. (Ivunka 1) ID 53941 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.9.2008, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Toustová pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

3kg paradajok, 1kg papriky,1kg cibule,1kg mletého mäsa,100g soli,150g cukru, 6 feferoniek,1/2 kg plnotučnej horčice,2 dcl oleja, 2 sáčky kyseliny sorbovej

POSTUP PRÍPRAVY

Papriku,paradajky a cibuľu pomelieme alebo pomixujeme, dáme do hrnca,pridáme mleté mäso,soľ a cukor a varíme 2 hodiny za občasného miešania.Potom odstavíme a necháme vychladnúť. Pridáme horčicu,olej a kys.sorbovú.Poriadne rozmixujeme,dáme do malých pohárov(od výživy) a sterilizujeme 20 minút.Používame na hrianky alebo na chlieb s maslom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Jarmila V. (Božolé) ID 30389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.9.2008, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Domaci kecup



POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 varku ( my sme mali tri varky a vyslo nam 28 poharov- ako na obrazku): 3kg paradajky, mozno pridat 1-2 feferonky, 6 ks cervene papriky (kapie), 1 stredne velky zeler, pol kg jablka, pol kg cibula, pol kg cukru ( staci aj menej 350-400 g, treba davat postupne a ochutnavat), 2a pol deci ocot, 1 a pol lyzice sol, 1 mala lyzicka korenie, 1 mala lyzicka mleta skorica, 1 mala lyzicka Zelko + 1 lyzicka horcicne semeno

POSTUP PRÍPRAVY

Paradajky (pokrajane) dame rozvarit.

V druhom hrnci povarime pokrajane papriky, cibulu, zeler, jablka az neskor.

Vsetko nechame vychladnut, potom zmixujeme a prepasirujeme cez sitko.

Do masy pridat sol, cukor, ocot, korenie, skoricu aj potom aj vyvar Zelka, horc. semena, kt. v 1,5 - 2 dcl vody prevarime a cez sitko precedime do masy.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Maťuš K. (rybajz) ID 32678 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.9.2013, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

PAPRIKA NA ZIMU



POTREBNÉ PRÍSADY

ZLTA HRUBA PAPRIKA SAČKY

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 27.10.2012, 10:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Figovy džem



POTREBNÉ PRÍSADY

figy cukor gelfix alebo niečo podobne

POSTUP PRÍPRAVY

Figy si očistyme-olupeme. Narežeme na štvrtky. Rozmixujem. Pripravime si gelfix alebo niečo podobne podla navodu a varime kym nie je ake ma byt aj cikor si dame po chuti.... Nesterlizovala som tuto,prvy krat, tak uvidim....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 10.9.2008, 22:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Plnene papriky s kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

Zeleny tvrde papriky kapusta sol deko ocot voda cukor velka flasa-e

POSTUP PRÍPRAVY

Papriky vysemenikujeme :=))))), umyjeme. Narežeme kapustu čerstvu ako na nakladanie,ja nožom nemam mašinku:(... Kapustu trochen osolime,aby kusok zmakla.
Plnime papriky -dobre natlačit,ale pozor,aby nepukla. Ukladame do fliaš,pemedzi dame aj kapustu, na konci zalejeme nalevom-uvarime sladkokysly,sladši,kyslejši aky chceme. Zalejem,zatvorime a sterlzujeme po zovreti asi este 15-20min.
DRUHA VARIANTA:
VSETKO ISTO LEN NEDAME NALEV,ALE KAPUSTU FAJN POSOLIME-NEPRESOLIME A UKLADAME DO SUDA,ALEBO BANDASKY,AKO NA KYSLU KAPUSTU. DOBRE ICH ROZVRSTVIME,ABY BOLO ČO VIAC. ZALEJE VODOU DO VRCHA A ZATVORIME,NECHAME CHLADNEJ PIVNICI ALEBO.....LEPSI JE SUD ALEBO SKLO,TAKTO MOŽME UKLADAT AJ DO VELKYCH FLIAŠ. ONI PRIRODNE SKYSNU-EKO ČI BIO ZAVARANINA SU FAJNOVE,LEN TAKTO SA MUSIA PRIPRAVIT,AŽ KED BUDE CHLADNO,ABY NESJYSLI OD TEPLA,LEBO ONI MAJU VLASTNE KVASIT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.8.2009, 11:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

majmelada hruška+šlivka



POTREBNÉ PRÍSADY

recep je na mmb Mirka M. (Myrca) ID 22115

POSTUP PRÍPRAVY

je dobručka,len sa mi zda,že mi malo stuhla DAKUJEM

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

PEČENA PAPRIKA



POTREBNÉ PRÍSADY

KAPIA OLEJ CESNAK FLAŠE

POSTUP PRÍPRAVY

KAPIE UMYJEME,DAME NA TROŠKU NAMAZANY PLECH PLECH A PEČIEME DO HNEDA,NIE ČIERNA. VYBERIEME Z PEKAČA,DAME DO MISKY,ZAKRYJEME ALOBALOM,ABY SA UPARILI A PO CHVILKE OLUPEME DAVAME DO FLIAS OLUPANE A ZBAVENE STOPKY A SEMIENOK-pozor pali prstiky budu boliet- DAME PAR NA TO DAME NA REZY NAKRAJANY CESNAK A TAK DO VRCHA,NELEJEME UZ NIC LEBO PAPRIKY SU STAVNATE A MASTNE. POZATVARAME A STERLIZUJEME ,KED PREVRIE TAK ESTE 5MINUT.Ja om olupala čo šlo,šlo pomerne dost a ostatne som dala aj s kožou. Je to vynikajuca pochutka a ktomu tvaroch vymiešany s kyslou smotanou posoleny,už sa tešim.....
Zapečieme do hneda slabo hneda a dame do flias tak asi 2-3cm od hrdla flase. Ja som jednu fajnove napchala a uz mi skysla a pustila stavu von:(((( a tolko roboty a bolave prsty:((( nic to bode ok

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.9.2008, 19:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Hruškovo banánový lekvár



POTREBNÉ PRÍSADY

hrušky, banány, kryštálový cukor, gelfix

POSTUP PRÍPRAVY

bude

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 311-320)<< predošlé 1,.,27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu